RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tech

Met deze drone wil Uber maaltijden bezorgen

Taxidienst Uber heeft de drone getoond waarmee het bedrijf zijn maaltijdbestellingen wil gaan afleveren.

Uber toonde de drone tijdens de Forbes Under 30-conferentie in Detroit. Het bedrijf zegt al langer drones voor bestellingen in te willen zetten.

De drone zal worden gebruikt voor de Uber Eats-bezorgdienst. Aan het einde van het jaar wordt de vliegmachine in het Amerikaanse San Diego gebruikt om leveringen te maken. Dat is vooral een technische test: pas vanaf volgende zomer hoopt Uber zijn droneprogramma voor voedsel in San Diego uit te breiden.

Volgens Uber heeft de drone ruimte voor maximaal een tweepersoonsmaaltijd. Hij vliegt rond met zes rotoren en moet vluchten van idealiter acht minuten maken. Daar is het in- en uitladen van de drone bij gerekend. 

Drie keer tien kilometer

De bezorgingen moeten wel van nabij komen, want in totaal kan hij voor 30 kilometer vliegen. Tien daarvan vliegt hij van de bezorgdienst naar een restaurant, nog eens tien wordt afgelegd richting de klant en met de laatste tien kilometer gaat hij terug naar huis.

Op het moment staat de dronetest alleen gepland voor de Verenigde Staten. De luchtvaartautoriteit in dat land kende recent nog twee vergunningen toe aan Google-dochter Wing en UPS, waardoor ze allebei commerciële vluchten met drones mogen maken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's