Bij een grote politieactie in deze woning in Gronau werd Abbas uit Zwolle als verdachte opgepakt. Zijn broer Idris (foto) werd in Zwolle aangehouden.
Volledig scherm
Bij een grote politieactie in deze woning in Gronau werd Abbas uit Zwolle als verdachte opgepakt. Zijn broer Idris (foto) werd in Zwolle aangehouden. © Frank Timmers / Privéfoto

Zwolse broers Idris en Abbas M. opgepakt voor moordplannen

De politie heeft vandaag de Zwolse broers Idris en Abbas M. (26 en 25 jaar) opgepakt op verdenking van een moordpoging in Zwolle. Hij en zijn broer worden daarnaast verdacht van uitlokken van een moord. Daarnaast zijn nog een Zwolse man (50) en vrouw (48) opgepakt in hun woning aan de Zwolse Vrouwenlaan, wegens wapenbezit. 

  1. Doelwit mislukte liquidatie Zwolle doet zijn verhaal: ‘Snotneusjes met wapens maken mij niet bang’
    PREMIUM
    video

    Doelwit mislukte liquidatie Zwolle doet zijn verhaal: ‘Snotneus­jes met wapens maken mij niet bang’

    Hij duikt uit alle macht weg voor de plotselinge kogelregen. Idris (25) zoekt eerst bescherming achter de deur van zijn eigen auto en daarna achter een ander geparkeerd voertuig. Het wapen van de schutter weigert. De Zwollenaar bedenkt zich geen moment en rent de Van Disselstraat in, naar zijn woning. De schutter schiet opnieuw. Idris klimt via een schutting zichzelf in veiligheid. Op straat liggen 33 kogelhulzen. De 25-jarige Zwollenaar overleeft ternauwernood een aanslag op zijn leven.