Dat de publieke opinie niet op terugkeerders zit te wachten, is geen argument voor Mohamed Ozdemir en Abderrahim Lahlali. "Het is aan de overheid om die opinie te keren, dan."
Volledig scherm
PREMIUM
Dat de publieke opinie niet op terugkeerders zit te wachten, is geen argument voor Mohamed Ozdemir en Abderrahim Lahlali. "Het is aan de overheid om die opinie te keren, dan." © Thomas Nolf

Syriëgangers eisen 105.000 euro per dag dat België hen niet probeert terug te halen

Als ons land niet ingrijpt om een Syriëstrijder, drie vrouwen en tien kinderen terug te halen uit de Koerdische kampen waar ze vastzitten, tekent het hun doodvonnis. Dat zeggen advocaten Abderrahim Lahlali en Mohamed Ozdemir. Vandaag stappen ze naar de rechter om een dwangsom van 7.500 euro per naam te eisen, totdat de overheid voldoende moeite doet. "Niet uit geldgewin, maar als stok achter de deur. België moét hen wettelijk gezien terughalen."

430 reacties

  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Als we ze ze niet gaan halen om hier te berechten en in de gevangenis te steken, zullen ze van zelf komen en met veel minder goed bedoelingen.
  • Ann Scheldeman

    5 jaar geleden
    Da is toch te zot voor woorden, ze kiezen om naar daar te gaan en ons land enz aan te vallen, en nu als het warm wordt zouden wij ze moeten terug halen met het risico dat ze al van alles gepland hebben om eens ze hier zijn alle Europese landen aan te vallen het is echt te gek voor woorden.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Alle slachtoffers van de aanslagen kunne ook geld eisen van de familie van de terroristen die hen dat leed heeft aangedaan. De advocaat gisteren in Terzake is zeker van zijn zaak en ze zullen terugkomen dat is zeker. Ze zullen direct kunnen genieten van onze sociale zekerheid, de kinderen van de Oostfrontstrijders waar er ze mee vergeleek werden aan hun lot overgelaten.
  • Daniel Meuleman

    5 jaar geleden
    Neem hen de Belgische nationaliteit af en de hele zaak is meteen opgelost of durven de politici dat niet doen? Bende lafaards.
  • François Van Mol

    5 jaar geleden
    Auctoritas non veritas facit legem. Het is de letter van de wet die telt en niet de waarheid. Velen leven nog in de illusie dat rechtspraak rechtvaardig is . Neen dat is het nooit ,de rechtspraak kent geen brave goede moraal of medelijden. Hij kent enkel de rechte lijn van de letter van de wet "die dan nog vrij geïnterpreteerd wordt a la tête du client" In deze casus kan het dus best de onrechtvaardige kant op gaan ,ook al wordt er recht gesproken.