Na Lingewaard verdubbelt ook Overbetuwe de prijs voor het legen van de grijze restafvalkliko.
Volledig scherm
PREMIUM
Na Lingewaard verdubbelt ook Overbetuwe de prijs voor het legen van de grijze restafvalkliko. © .

Overbetuwse grijze kliko ook twee keer zo duur, grote bak 17 euro per lediging

ELST - Het aan de weg zetten van de grijze restafvalkliko wordt volgend jaar in Overbetuwe een stuk duurder. Zo wordt de prijs voor het legen van de kleine containerversie bijna verdubbeld. 

35 reacties

  • Gijs

    4 jaar geleden
    Is ook onvermijdelijk, het is bijna niet meer te doen op een normale manier 
  • Opmerkelijk

    4 jaar geleden
    Laten we gewoon de pmd zakken zelf weer gescheiden wegdoen wanneer we boodschappen doen. Dat scheelt even 1 van de 3 ophaalrondes. Scheelt 30% aan ophaalkosten. Ben benieuwd hoeveel dat de gemeente aan kosten scheelt.Voila, geen verhoging nodig voor restafval en afvalstoffenheffing. Werd er ooit niet gezegd dat we gratis compost en tuinaardegratis zouden mogen halen toen we gft gingen scheiden? Nooooit meer iets van gehoord.Zal je beleven dat we volgend jaar ook de GFT nog moeten gaan betalen. Ho, niet te hard zeggen, anders maken we die ambtenaren nog wakker ook.
  • Geer65

    4 jaar geleden
    Voor het Warmtenet van Nuon moet nu al afval uit het buitenland gehaald worden, Als er minder restafval uit de regio beschikbaar is, moet men dus nog meer uit het buitenland halen. Met gevolgen voor het milieu: transport kost energie en geeft vervuiling. Rare wereld...….Misschien mag er iets meer regie verwacht worden? Partijen lopen nu aardig langs elkaar heen lijkt het.
  • adb

    4 jaar geleden
    Hoeveel is dan de afvalstoffen heffing voor de grijze, de groene, papier en het plastic ? Stel ik zie bij de slager in de etalage staan bij aankoop van € 20,= vlees en vleeswaren 1 rookworst gratis en je moet achteraf voor de verpakking 1 euro betalen? Is de rookworst dan gratis ? Nou dat gevoel heb ik ook bij het totale pakket huisafval (grijs, groen, papier en plastic)
  • vM

    4 jaar geleden
    Mag ik de wethouder vriendelijk verzoeken een keer op een van de middelbare scholen in Elst te gaan praten: keurig gescheiden afval werd niet gescheiden opgehaald en voor de neus van de leerlingen in één en dezelfde vrachtwagen gegooid. Leg dan maar eens aan deze groep uit waarom ze hun afval moeten scheiden... Kun je voorstellen wat ze hierover thuis vertellen?
  1. Over RoodGroenZwart: NEC maakt geweldige reclame voor zichzelf, Meijer geeft visitekaartje af en mislopen vijfde plaats zou teleurstellend zijn
    1

    Over RoodGroen­Zwart: NEC maakt geweldige reclame voor zichzelf, Meijer geeft visite­kaart­je af en mislopen vijfde plaats zou teleurstel­lend zijn

    In Over RoodGroenZwart bespreken presentator Jochem van Gelder, oud-NEC-speler Danny Hoekman en NEC-watcher Jeroen Bijma van De Gelderlander elke donderdag de laatste ontwikkelingen bij NEC en blikken ze vooruit op de aankomende wedstrijd. Deze week gaat het uiteraard vooral over de verloren bekerfinale, maar ook over de sublieme sfeeracties en over de kansen op Europees voetbal.
    Nijmegen