door Doehetlekkerzelf in Binnenland  ·  38 Reacties

  • 4
  • 484x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

'Een kwart van de Nederlanders heeft last van het verzetten van de klok'

Klok verzetten?
Die van mij hangt al jaren op dezelfde plek.

2
1 in holland

Hou een landelijke enquête. Wat daar uit komt houden we aan. Lekker democratisch.

5
2 upanddown

Gekut met die klok elke keer, terug naar hoe het was.

7
3 Nerva

@2 Ik snap de zomertijd-stemmers maar ook de wintertijd-stemmers..(daar hoor ik bij.... zo was het vroeger immers)..Hoe dan ook.... inderdaad een enquete en dan noooooit meer aan de wijzers van de klok zitten....

Het voelt alsof je voor de gek gehouden wordt.... swinters een uur er bij en in het voorjaar weer een uur er af....

4
4 Sempre

@3
Je kunt ook een radio klok kopen.
Ong. 15 euro.
Doet 'ie alles zelf en heb je er niets aan te doen.

6
5 Weetal

Wintertijd is de echte tijd, zomertijd is puur onzin om te denken dat je meer zon krijgt.
Zo hebben ze domme mutsen als vrouwen overtuigd.
of we meer of minder bewolkt of mooi weer hebben ligt niet aan de tijd. Dat ligt aan het weer.

10
6 Handalf

Ik voel me beter bij zomertijd. Puur gevoelskwestie.

7
7 Tsaar

Al die zeurkousen iedere keer weer. In de zomer wel op vakantie gaan en een of twee tijdzones verder (of terug) zitten zonder er last van te hebben maar hier een uurtje vooruit of achteruit en Nederland is te klein.

Ik merk er niets van, heb er geen last van.
Maar als we dan toch naar één tijd moeten, ga dan precies halverwege 'zomer'- en 'winter'tijd zitten.

En 'terug naar hoe het was' is nog dommer. Dat is namelijk nog eens 40 minuten voor de wintertijd. Gaat de zon bij het begin van de zomer al om ruwweg half 4 op en in de avond al om kwart voor 8 onder.

In augustus - toch meestal de maand waarop men op vakantie gaat - gaat de zon in dat laatste geval al om 10 voor half 8 onder. Daar zit je dan op de camping ...

8
8 MeneerRontgen

@6 Ook wintertijd is niet de echte tijd. De 'echte tijd' bestaat niet als zodanig tenzij we de oude definitie van 12 uur 's middags weer gaan gebruiken.

2
9 MeneerRontgen

* Verwijderd door de redactie *

10 erelid

@8 met een leuk kaarsje aan.... ook gezellig toch? Als de temp maar lekker is !!

3
11 Sempre

@11 En laat de temperatuur nou meestal dalen als het eenmaal donker is. Tot 10 uur buiten zitten (denk eraan, dat ik ruwweg kwart voor 12 zomertijd) is er dan niet meer bij, behalve dan op dagen dat overdag de temperatuur ver boven de 30 uitkomt.

4
12 MeneerRontgen

@11 Ach welja Sempre. Ieder seizoen heeft z'n charme hoor.

0
13 Tsaar

Voor mij ook de wintertijd.
Geen gezeik meer met die klok elk half jaar.

5
14 Dunkelheit

Maar goed ik ben dan ook echt een herfst en wintermens (en dat met mijn Italiaanse roots).

Geef mij maar Hammerfest, sneeuw, zon op: 8:35 zon onder: 15:41......heerlijk!

5
15 Dunkelheit

@8 Exact.

2
16 RobP

@15 en vergeet niet heerlijk Italiaans te eten.
XD

1
17 Handalf

De wintertijd is DE tijd en zou voor altijd weer terug moeten komen maar dat zal in Europees verband wel weer veel problemen opleveren.

4
18 Interessant

Na 21 december word het weer langer licht...................nog even doorbijten.

1
19 Benzardi

* Verwijderd door de redactie *

20 Raffa

@18 De wintertijd is niet DE tijd!

8
21 MeneerRontgen

Ideaal, zomertijd en wintertijd.

6
22 RobP

Gewoon UTF, scheelt ook een hoop gereken.

3
23 Remkraan
24 Sempre

@6 Inderdaad, wintertijd is onze Hollandse tijd. Zomertijd is er later bij verzonnen.
Wat mij betreft terug naar onze echte tijd: de wintertijd!!

3
25 PeKa

"Het was de Britse William Willett die een eeuw geleden op het idee kwam om de klok een uur vooruit te zetten in de zomer. De aannemer reed op een vroege zomerochtend op zijn paard naar de bossen van de Pett-familie, toen het hem opviel dat alle gordijnen nog dicht waren. Zonde van het daglicht, dacht hij. Waarom zetten we de klok niet gewoon een uur vooruit?"

0
26 upanddown

@17

Dat doe ik dan weer dagelijks! Mediterraans dieet : )

0
27 Dunkelheit

Hebben we al sinds 1976. En nu is het een groots issue...Typisch Nederlands gemekker weer.

3
28 BlackNinja

Altijd weer dat gejammer over 'de echte tijd' .. de wintertijd is ook een verzonnen tijd. Hou je de natuur aan (12 uur 's middags midden van de dag) dan moet er nog 3 kwartier af (in Amsterdam).

Zoals altijd met dat soort dingen: de mensen die tegen zij schreeuwen het hards, en daardoor lijkt het alsof er een 'breed draagvlak' is.

De meeste mensen vinden het wel prima en zitten helemaal niet te wachten op een zonsopkomst midden mei om 4.45 uur (en dat is dan nog de verzonnen wintertijd, als we helemaal puristisch gaan en 12 uur s middags midden tussen zonsopkomst en zonsondergang laten vallen wordt het om 4 uur 's ochtends licht).

Als we zo'n probleem hebben met onze klokken, hou dan zomertijd, daar is de maatschappij een stuk meer op ingericht dan wintertijd: werk begint 8 a 9 uur 's ochtends (voor verreweg de meeste mensen), 's avonds zijn er activiteiten(sport, sociaal) , voor het werk niet of nauwelijks.

3
29 bierneus

Als we de tijd op zomer/of wintertijd houden waar moeten een aantal reageerders dan weer over zeuren.

1
30 Roy-050

* Verwijderd door de redactie *

31 erelid

Nederland ligt op 6 graden oosterlengte. Dat is binnen de 15 graden van de nul meridiaan (-7.5 tot +7.5). Als we de huidige wintertijd weer permanent maken lopen we nog steeds een uur voor op de zon, zomertijd dus question. Het ideale compromis voor voor- en tegenstanders van permanente wintertijd!

0
32 Myth63

@29 U vergeet dat wij mensen licht nodig hebben om ons bioritme te synchroniseren. Bij permanente zomertijd kunnen heel veel mensen dan niet op gang komen. Persoonlijk vind ik het zeer deprimerend als het niet minstens licht aan het worden is als ik begin met werken. Donker in de namiddag vindt ik juist aangenaam, het dan namelijk tijd om te stoppen question

2
33 Myth63

* Verwijderd door de redactie *

34 Raffa

In deze 24-uurs maatschappij maakt het voor weinigen nog iets uit.... enne.... AOW-ers en bejaarden al helemaal niet.

1
35 LoydMorris

@34 zomertijd heeft niets te maken met de bedrijven om mensen door te laten werken. Tijdens de oliecrisis onder kabinet den Uyl is de gedachte opgekomen om met een zomer en wintertijd energie te bezuinigen. In 1977 onder het kabinet van Agt is de zomertijd doorgevoerd zodat de centrales een beter rendement zouden hebben.
De meeste Nederlanders hebben 1 tot 3x (of meer) per jaar te maken met een tijdverschil als ze op vakantie of dienstreis gaan en dan wordt er niet gezeurd.
Het is maar een uurtje en daar kan je op inspelen, tijd vooruit dan eerder naar bed, tijd achteruit dan uurtje later naar bed. Je kan al op vrijdag beginnen dan heb je twee nachten om te acclimatiseren.
Heerlijk die zomertijd, zeker naheft werk dat je met familie nog, op het balkon of in de tuin, met elkaar kunnen genieten en je kinderen langer met anderen buiten kunnen spelen.

1
36 Pluten1

@36
Nee, de werkelijke reden was de vraag vanuit de horeca; een uur langer licht zou hun omzet bevorderen. En het rechtse kabinet van Agt speelde daar op in. Zomertijd bespaarde hooguit een half procent energie, destijds. Tegenwoordig verbruiken we juist veel méér energie via die zomertijd, omdat al onze airco's nog lekker een uur langer doordraaien... Alleen uit milieu-oogpunt zou je daarom al de zomertijd moeten afschaffen: het energieverbruik is hoger dan met wintertijd...

Verder is juist uit wetenschappelijk onderzoek juist naar voren gekomen dat de omschakeling van de winter- naar de zomertijd -en vice versa- meer ongevallen, meer hartklachten en meer onveiligheid brengen. Dat kun je 'onzin' noemen, maar het is gewoon wetenschappelijk bewezen.
Zeggen dat we tijdens onze vakantiereizen ook "nergens" last van hebben, vergelijkt appels met peren. En we kennen allemaal wel het katterige gevoel als je opeens in een heel andere tijdzone zit via een vliegreis, en je stapt in je huurauto om naar je hotel te rijden. Dikke kans dat velen zich dan helemaal niet goed voelen en dat die autorit eigenlijk knap links is...

Kortom: de nadelen van zomertijd zijn groter dan de voordelen. Wie zooo graag een uurtje langer van het zomerse licht wil profiteren, kan dat ook doen als we de normale tijd zouden hebben. Gaat u gewoon een uur later naar bed!

Graag de klok vannacht dat uur weer terug, en er dan nooooit meer aankomen. Helaas hebben we te maken met een christen-rechts kabinet wat z'n oren alleen laat hangen naar economisch belang, naar winst en handel. NIET naar wat goed of slecht voor mensen is; dat vinden zij totaal onbelangrijk. Dus ik voorspel: wij gaan in 2021 gewoon aansluiten bij wat de Duitsers dan besluiten. Want de handelsbelangen zijn helaas veel groter dan onze gezondheid, ons welbevinden.

0
37 weerman

* Verwijderd door de redactie *

38 Raffa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@12 Och gut ... Jij bent gewoon strafbaar. Jij hebt blijkbaar niks met het demonstratierecht, anders zou je niet oproepen om vreedzame demons...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Biscanna
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@33 Nee, een constatering....

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

sockknitter
Duitse politieagent veroordeeld wegens discriminatie omdat hij aan Afghaanse migrant vroeg waar hij ‘echt’ vandaan kwam - Dissident.one

@2" Herr N. wies sich mit einer Krankenkassenkarte aus, worauf ihn ein Beamter nach seinem Geburtsort fragte. Auf seine Antwort – „Bochum�...

4 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Sarcoff
Artsen in het geweer tegen dalende vaccinatiegraad: ‘We maken ons ernstige zorgen’

Ja beste Snorrie, ik kan waslijsten tevoorschijn halen, wat ik bijna dagelijks doe, iemand die in de ontkenningsfase zit, is niet snel te overtu...

4 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

soapbox
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@1 Sorry maar dat is onzin gezien ze al decennia lang Palestijnen vermoorden....

7 minuten geleden geplaatst door soapbox

LoydMorris
Koningsdag in Amsterdam betekent 4 miljoen liter plas: ‘Verschrikkelijk als ze door de brievenbus staan te plassen’

Amsterdam, Koningsdag. . . 4 miljoen liter plas. . . . A10 XR-demonstratie ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
dr. Michael Yeadon: Alles met mRNA is ontworpen om schade te veroorzaken - Dissident.one

@15 Da's nog eens een staaltje zelfkennis. Nu nog ervan leren....

9 minuten geleden geplaatst door RobP

ABRACADABRA
GeenStijl: Brit Donkerwit begint deportaties naar Rwanda

ah, dus daar ook eindeloze procedures en bezwaren/rechtszaken, dus zal ook wel een miljardenverslindende strijd zijn/worden...

10 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Snorrie
Extreemrechtse Israëlische kolonisten laten onbestraft spoor van dood en verderf achter onder Palestijnen - Joop - BNNVARA

@25 Natuurlijk.Net zoals jij wel meer dingen denk te weten.Noemen ze ook wel wanen....

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Beeg ComBlack Sheme PornPanda XxxTsunadr PornJena Sims MoviesKaylabutternut LeaksWhite Big TittiesHollywood X MovieThroat WarsNew Pornhub ComXasiatPornos Latinos GratisCzrtoon PornRenee Olstead Nude3dpornoTamil XvideoCute Couple XxxMms Porn NewAndy Jaide PornHot SexylesbiansXhamster Free PornBlacked Comics PornWebcam PornsitesBigdicks GayManipuri Xxx VideoByndogehk NudeSurprise Sex PornScented PansyEporner.comkRealifacamTrios PornosThailandpornThe IncrediblespornSex Sex Sex Video HdX Men Xxx An Axel Braun ParodyMartina Smith PornBbw Bbc CheatLa Profe BisexJenna Jameson NudaMallu Hot Full MoviePics That Go HardBeer Boys And Vodka GirlsMahima Chaudhary SexLarge Nippled WomenBangla Hot XxxBurglar PornPorn PunshmentListcrawlerhoustonO Que Significa XvideosNichole Bloom NudeBig Boob GilfMofospornhubGay Jerk CamVidios TransexWide Open PussyNicki Minaj Nude LeaksGandmarCharli Damelio PornLexi Thompson NudeWww Tarzan Sex ComAssamese XvideoStory Fuck VideoBf KamasutraFuced Up PornOnaholesHistoires TabouesBlowjob BarIndian.beegTamanna Hot NudeLesbian Hot SexsPorn Star WscortsInfieles PornosLatinas NudeThick Porn StartsPorn Black Hard CoreTara Tainton PovJapaneze Massage PornCurious George PornPawg Bang BrosFamilty PornNinakayyPokemon Furry HentaiSxx Hd VideoNangi Picture DikhaoXxx Jangal VideoPamella CristinyPornstrangeJenny Scordamglia NudePorn Hard PunishmentB R A Z Z E R S HdDeepest ThroatBk Bricks PornPassion.pornoPornhhbFree Mommy PornXhamster Vedio DownloadIndian Sexy Video Hd DownloadSga-157MoneypornoBoobs Photo NakedTube8 DesiJapanese WomennudeDeep Fakes CelebAnal Com TravestiGenç PornoElle Johnson NudeDoctersexMilly Marks PornBig Titis StepmomMixed Wrestling DominationLatina Twitter PornSexo AcresivoBrazil Face FartGauri Khan HotPornos De HermanosSaritha Sex VideosKaotic ComYaslipornoDamp PornEroticmassagePornô IndianoTamanna Bhatia Xx VideoZareen Khan Hot VideoXex Video ComFamous Porn StarrsLeavian Massage PornGood Ebony PornYoutubers PornNaked LadiesMom Ki ChudaiNepali Sax VideoKhidki PornDaredevil Sex SceneRoastbeef PussyAsmr Joi PornTrendyporn.Sexiest Porn GamesLiroticaDemi Moore Strip TeaseNivetha XxxSex Porn SexSerene Siren August SkyeKcgonewildSimple SadiyanIndian Bhabhi Sex Video DownloadHairy Bushy PornAlexa Mills PornhubSodomiepornVideos Porono GratisSujatha Sex Videos