door verwijderd9139144 in Politiek  ·  41 Reacties

  • 17
  • 693x gelezen
Reageer met een Emoji
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Ik vind dat ze nog gelijk hebben ook...

1 verwijderd9139144

Laat die kritiek op biomassa maar losbarsten. Het slaat werkelijk nergens op dat het als schoon wordt gepresenteerd terwijl het inefficient en vervuilend is. Puur commerciele belangen als goedmakertje voor de energiebedrijven die moesten stoppen met kolencentrales.

0
2 Akiron

Gevalletje Netherlands first.... dus niet janken daar.....

5
3 ikzelf

Toch bizar om dat nog duurzaam te noemen. We halen de kolen ook uit Colombia.

0
4 caso

Ah, groene besodemieteraars.
En raad eens wie die subsidies gaan ophoesten middels hogere energietarieven?

Volgens het AD maakt Nederland daarbij gebruik van een rekentruc. De CO2 die bij de verbranding van biomassa vrijkomt, wordt volgens internationale afspraken niet opgeteld bij het land dat de biomassa verbrandt, maar bij het land waar de biomassa vandaan komt, in dit geval de VS. Voor de VS maakt het niets uit, omdat de VS zich uit het klimaatverdrag van Parijs heeft teruggetrokken.

0
5 in holland

Biomassa is schadelijker voor de natuur dan kolen.
Wie denkt dat het juist "schoner" is, mag zich melden bij de psychiater.

1
6 xtremy

De Nederlandse burger raakt steeds meer verstrikt in en wirwar van schijnoplossingen waarvan hij wel de rekening moet betalen.
Zo ook met dat aardgas.
Veel burgers hebben gewoon geen zin om financieel op te draaien voor een gasverbod dat verder nergens ter wereld bestaat, geen enkel nuttig doel dient en meer lijkt op een strijd tegen aardgas dan op een strijd tegen klimaatverandering.

0
7 in holland

Ik wil best geloven dat de mens zorgt voor een verandering in milieu en klimaat, en wil daar ook best wat aan doen. Maar constructies zoals deze en zo wat “oplossingen” zorgen wel dat het vertrouwen afneemt en daarmee het draagvlak iets te veranderen/kosten te maken.

0
8 PetrolHead

Met dank aan klimaathypocrieten van Groenlinks/D66/CU en gladde aal als Rutte.

0
9 Handalf

@8
Misschien kunnen we ook Amerikaanse koeien importeren, want de daarmee gepaard gaande stikstof-uitstoot wordt dan opgeteld bij het land waar die beesten vandaan komen.

0
10 in holland

** gebruiker verwijderd **

@8 : Helemaal mee eens.
Het lijkt misschien dat ik altijd 'tegen' ben, maar ze lopen hier in Nederland wel echt van stapel met regels en wetten waar totaal niet is over nagedacht.
Maar ja, het Gutmensch zijn valt toch wel bij velen in de smaak.

11 verwijderd9139144

Dit incapabele kabinet van mongolen moet weg

0
12 SergioLeone

Een paar extra kerncentrales is echt het beste voor klimaat en milieu. Geen horizonervuilende en zinloze windmolens meer . Geen zonnecellen waar koeien horen te lopen en geen CO2 en geen stikstof emissies meer door energieopwekking. PLus hoogwaardige werkgelegenheid. Dat zou van visie getuigen, maar helaas is Nederland daarvoor te Kleinkarriert. Je kunt deze overheid niet beschuldigen dat ze een visie hebben.

1
13 PFL

@10 Dat is toch van de zotte.
Juist met het klimaat moet je zoveel mogelijk mondiaal optreden. Het verplaatsen van het probleem (wellicht zelfs met grotere uitstoot) heeft geen zin.
En zoals @11 ook zegt hebben we nu allerlei regels waar niet goed over nagedacht is, en zo veel meer landen.
Ik ben niet voor de EU zoals die nu is vormgegeven maar juist hier zouden ze kunnen zorgen/helpen voor een goede en eenduidige oplossing. Het is niet te verkopen dat we in NL van het gas af moeten en men er in DLD juist subsidie krijgt als je aan het gas gaat. En zo zijn er nog tig voorbeelden.
Jammer dat ook dit weer misbruikt wordt om geld aan te verdienen en egotjes te strelen.

0
14 PetrolHead

** gebruiker verwijderd **

Klein burgerlijk hypocritisch gedrag van de klimaat fetisjisten , alleen ten bate van het eigen "ikdoegoed" gevoel .

15 verwijderd682241

** gebruiker verwijderd **

Dutch colonial criminals , their is no difference with 300 years ago , still stealing for their one benefit

16 verwijderd682241

Wie verdienen hier nu geld aan?

0
17 Jongens van de Witt

"'Amerikaans protest tegen Nederlandse subsidie voor biomassacentrales' "

Als Amerikanen hier een probleem mee hebben, moeten ze bij hun eigen president zijn

Van Trump mag in VS elke boom gekapt worden

5
18 LGK

@5 "Volgens het AD maakt Nederland daarbij gebruik van een rekentruc."
@16 "Dutch colonial criminals , their is no difference with 300 years ago , still stealing for their one benefit"

Logisch: In Nederland wordt niets geproduceerd. Iedereen is daarom transporteur of VOC boekhouder.
Lekker iedereen belazeren met spreadsheet berekeningen is daarom het enige waar we echt heel goed in zijn.
De uitstoot van Schiphol wordt ook niet gemeten maar in de spreadsheet "berekend".

2
19 Conradijntje

@15 Ja klimaat fetisjisten zijn de kleinburgerlijke villa en grachtengordelbewoners die alles doen voor het goede gevoel met blik op de directe omgeving en missen daarom rationaliteit en gevoel voor schaal, grootte en globale impact.

1
20 Conradijntje

@18 Tijd voor je pilletje. Je TDS treedt weer op.

2
21 solidsteel

Grappig een land dat zelf maar weinig tot helemaal niets doet heeft commentaar op ons question

Nou sterkte

3
22 magikeven

@21 iets met Trump syndroom? Trump erbij halen bij elk onderwerp?

1
23 Conradijntje

Groen heeft de oplossing!! alle bossen in de brand!!! wie verzint zoiets????

0
24 Bromsnor

@22 Je hebt duidelijk alleen de titel gelezen en zelfs dat niet begrepen.

1
25 JackKropotkin

Ja terwijl LKG een Trump obsessie heeft, heeft magikeven een links/rechts obsessie:
is tanden poetsen links of rechts? Is autorijden links of rechts? Is eten links of rechts etc - duidelijk geen groot denker.

0
26 Conradijntje

@26 was voor @25

0
27 Conradijntje

** gebruiker verwijderd **

@22
Korter door de bocht heb ik nog niet gezien in de commentaren , ja de nationale overheid is niet goed bezig en nee want veel staten zijn wel heel goed bezig , in Californië hadden ze in 1993 al tienduizenden windmolens in de heuvels staan voor stroom opwekking toen hier in Nederland nog dapper nieuwe olietanks in de Rotterdamse haven gebouwd werden om er voor te zorgen dat we voldoende strategische olie voorraden hadden als de Arabieren weer dwars wilden gaan liggen .
In die tijd was er geen klimaat strategie en men lachte er indertijd om dat ze in Amerika die rommel in de heuvels zetten .
Nu zijn ze hier daarentegen weer van de pot gerukt met hun doorgeslagen idioterieën op met als excuus dat het klimaat naar de kloten zou gaan .
Maar dat de yanken niets doen is een pertinente leugen .

28 verwijderd682241

In een ander land de natuur naar de verdoemenis helpen om je eigen land verder te vervuilen.

3
29 DONKEY R

@20 Conradijntje,

inderdaad denkt "Nederland" m.i. op een eiland ergens in het universum te zijn.
Soms heb ik het gevoel dat Nederland een soort van proeftuin is, een laboratorium opstelling waar men de meest bizarre zaken uit kan en mag testen.

Maar goed biomassacentrales zijn direct en indirect een ramp voor de planeet aarde. Complete wouden dienen vernietigd te worden om deze te verstoken, de groei van 50 of meer jaren (tevens opslag van Co2) wordt verstookt binnen een minuut. Nieuwe aanwas neemt wederom 50 jaren of meer in beslag oftewel niet bij te benen.
De aanvoer van dit hout (in welke vorm dan ook, bijv. pallets) middels zwaar vervuilend oceaan transport.

Dit terwijl de meest schone brandstof nog immer aardgas is, maar ja, deze zal na sluiting van "onze" velden in Groningen uit Rusland te dienen komen (Nord-Stream) en "de Russen" zijn nu eenmaal "onze" vijanden. (In o.a. Duitsland krijgen huizenbezitters subsidie als zij overstappen op aardgas.)

Nederlandse burgers (inwoners) dienen tot het bot toe uitgekleed te worden om een energie transitie illusie na te streven.

Verregaande tot totale isolatie van huizen (sterk verhoogt risico op astma), warmtepompen (inefficiënt en verhoogde geluidsoverlast), zonnepanelen (sterk vervuilende industrie in o.a. China), elektrische automobielen (waanzinnige uitbuiting in de landen waar de zeldzame metalen en mineralen voor deze gedolven dienen te worden) en ga zo maar voort.

Nederlandse geboden en verboden (versterkt door prijsstijgingen) om "de Nederlander" maar mee te laten draaien in de of een experimentele proeftuin. (Begrijpelijk immers Nederland is klein en overzichtelijk wat een voordeel is voor enig "internationaal" experiment.)

Boeren terug op minimum veestapels (enig idee wat dit voor de export c.q. nationaal bruto betekend?), een waanzinnige woningbehoefte (deels, ja slechts deels) te wijten aan zogenaamde humane "import". (Over dit laatste is nog veel te melden in het kosten/baten plaatje van Nederland.)

Uiteindelijk geen olieproducten meer echter kijkende in wat voor kleding label dan ook is het merendeel gesponnen uit synthetisch garen (aardolie producten) en waar het "natuurlijk" (bijv. katoen) is, geverfd in landen als India middels zéér vervuilende chemische processen.

Maar goed de Nederlandse (overheids) hypocrisie ten top.

Omdenken of bewustwording dient vanuit de burger te groeien middels goede en eerlijke voorlichting. (Organische groei.) Niet vanuit "dwangmaatregelen", zeker niet daar waar slechts weinigen zullen en kunnen profiteren van de "energie transitie" (leest multinationals).
(Hierin hebben "links" en "rechts" zich gevonden.)

Het positief geschetste beeld van maatregelen wordt uiteindelijk voor "de burger" onbetaalbaar hoewel "de banken" gaarne leningen verstrekken om de doeleinden te bereiken.
Zij welke deze "maatregelen" niet kunnen betalen worden toch gedwongen vanwege stijgende energie prijzen of simpelweg afsluiting van een of enig gasnet.

Maar goed, Nederland heeft een "goed gevoel" (met wankelende onderbouwde berekeningen) bij de inkoop van biomassa want de ellende speelt zich immers ver van ons bed af.

U hebt gelijk @20 : inzicht in de globale impact ontbreekt totaal.

1
30 Bezorgde Europeaan

@30 "Maar goed de Nederlandse (overheids) hypocrisie ten top."

De Nederlandse overheid heeft een sterk geloof in neoliberalisme en heeft 25 jaar geleden de meeste uitvoerende afdelingen geprivatiseerd waarna deze werden wegbezuinigd. De Nederlandse overheid heeft helemaal niet de kennis om de regie te voeren over de energie transitie. Zo werkt de Nederlandse overheid ook niet meer. Net als bij de zorg geven ze commerciële partijen het monopolie om eea te realiseren en uit te voeren.
Er wordt wat (1000 miljard!) extra geld opgehaald voor commerciële bedrijven die wat mogen aanklungelen maar het overkoepelende plan en bijbehorende tijdschema ontbreekt. Er komt bijvoorbeeld geen infrastructuur voor laadpalen en extra elektriciteitscentrales voor het opladen van elektrische auto's maar (verkoop van) de brandstofmotor wordt wel verboden na 2030 en dan mag je er ook grote steden ook niet meer mee in. Ik houd er dan ook serieus rekening mee dat over 10-15 jaar het licht kan uitgaan door overbelasting van de netten en/of dat mobiliteit voor de gewone burger dan verdwenen is.

0
31 Conradijntje

@31 Conradijntje,

U hebt een heldere kijk op zaken (!), respect. U denkt gelukkig out of the box.

Het is statistisch gezien simpelweg onmogelijk om Nederland binnen korte tijd te voorzien van een infrastructuur welke alle, te verwachten, elektrische auto`s van stroom te voorzien.
Mogelijk dalen de stroomprijzen (een "sterk" argument onzer regering) echter de kosten van toelevering (net bedrijvers) zullen in het kwadraat stijgen.

Hoeveel laadpalen wil men bij flatgebouwen plaatsen? Bij eengezinswoningen kan ik mij dit nog indenken maar bij de hoogbouw woonblokken?

De "overheid" heeft een idee fixe, schenkt 1.000 miljard aan commerciële bedrijven om de onmogelijkheden mogelijk te maken. (Wat nimmer zal lukken.)

De verkoop van de brandstofmotor in 2030 (is sneller dan wij voelen) verbieden, waanzin! Of, ja of, men moet een Tesla toepassing (de uitvinder, niet het automerk) toe gaan passen. Echter dit betreft dan weer vrije energie voor allen, hetwelk ook niet haalbaar is gezien de mega centrales welke dan gevraagd zijn plus het feit dat hier geen "verdiensten" model aan hangt.

Ja, het is in mijn optiek juist de bedoeling dat de gewone burger straks niet meer mobiel kan en mag zijn of tegen hoge kosten. (Maximalisatie van controle.)
Zoals gezegd: Nederland is m.i. een "proeftuin" met iedere inwoner een proefdier.
(Denk hierbij ook aan de "smart" energie meters.)

Privatisering van elementaire zaken is een regelrechte vloek. Men schenkt de burger aan multinationals. Hierbij voorbeelden ten over, i.d.d. in de zogenaamde "gezondheid" reform.

Echter welke politieke partij wenst deze wezenlijke aantasting op "vrijheid" aan te kaarten?
Neen, niet de populistische, in mijn ogen durft geen enkele partij dit werkelijk aan.

0
32 Bezorgde Europeaan

@32 "Privatisering van elementaire zaken is een regelrechte vloek. Men schenkt de burger aan multinationals."

Met het neoliberalisme waarbij overheden met multinationals samenwerken en er tienduizenden lobbyisten rondlopen in Brussel om ervoor te zorgen dat de juiste beslissingen (voor de multinationals en banken) worden genomen is dit al een feit. Na ondertekening van TIPP en CETA wordt geformaliseerd dat de belangen van burgers en landen ondergeschikt zijn aan de belangen van multinationals een banken. De overheid wordt dan een uitvoerende instantie van de multinationals en de banken. Ook de wetgeving komt dan van die laatste. Burgers zullen gechipt worden, aan het werk gezet worden in de fabrieken en de dictatuur is dan feit. Dit is zeker geen verre toekomst muziek - ik denk dat eea over een jaar of 20 tot 30 duidelijk zal zijn.

"Ja, het is in mijn optiek juist de bedoeling dat de gewone burger straks niet meer mobiel kan en mag zijn of tegen hoge kosten"
Tja als de verbrandingsmotor na 2030 in praktische zin verboden wordt en er wordt geen infrastructuur met laadpalen aangelegd dan is de mobiliteit bij de burger weg. En het openbaar vervoer verbeteren zie ik ook niet gebeuren want dat kost geld terwijl de auto nu juist de melkkoe is van de staatskas.

"Hoeveel laadpalen wil men bij flatgebouwen plaatsen? Bij eengezinswoningen kan ik mij dit nog indenken maar bij de hoogbouw woonblokken?"

Het feit dat de overheden in Europa niet van plan zijn om een infrastructuur met laadpalen aan te leggen en je nooit discussies hoort over hoe dit soort praktische zaken gerealiseerd dienen te gaan worden geeft aan dat de klimaatdrammers of niet pragmatische/realistische dromers zijn of dat er vanuit de elite kwade opzet in het spel is om de burger van z'n mobiliteit te ontdoen. Behalve een enkele laadpaal als privé initiatief bij een commerciële firma zie ik geen relevante toename van die dingen in mijn directe omgeving.

0
33 Conradijntje

Groot gelijk, de reeds groteske hypocrisie van de klimaatgekkies begint nu echt gevaarlijke vormen aan te nemen.

0
34 skapoe

@32 "De "overheid" heeft een idee fixe, schenkt 1.000 miljard aan commerciële bedrijven om de onmogelijkheden mogelijk te maken. (Wat nimmer zal lukken.)"

+++
Korter en beter samengevat dan ik dat zou kunnen.

0
35 Conradijntje

@33 Conradijntje,

Uw nuchtere (en in mijn ogen ware) pleidooien lezende kan ik mij zo indenken dat een zogenaamde "contra beweging" node gevraagd is. (Geheel in mijn lijn.)
Een beweging welke de (diverse) waanzin aan de of een schandpaal stelt. (Al dan niet politiek, echter toch liefst, uiteindelijk, politiek.) Eigen website ????? (Van facebook e.d. heb ik geen verstand,)
Uiteindelijk: Ter leeringhe en den vermaeck van velen.

Graag zou ik met U in nader contact wensen te komen middels e-mail. Ik kan een zogenaamd "tijdelijk e-mail adres" openen om eerste contact data uit te wisselen.
(Voor alle duidelijkheid ik ben ruim 70 jaren en gelukkig in mijn relatie derhalve geen enkele "bijbedoeling" of verdorven fantasie.)

Mocht U interesse in deze hebben dan graag een positief antwoord zodat ik vervolgens een tijdelijk e-mail adres aanmaak om contactdata uit te wisselen. In mijn reactie op dit draadje te lezen.

Mocht U het echter bij Nieuwskoerier commentaren wensen te houden, alle respect. Het is slechts een brutaal en mogelijk onconventioneel voorstel.

0
36 Bezorgde Europeaan

Sinds heugenis moet papier gescheiden worden. Zo om de bomenkap te verminderen.
Nu wordt alles neergehaald voor de Biomassacentrales.

Wat willen die Klimaatgekkies eigenlijk?
Meer of minder bomen?

0
37 Karl

@36 Ik ben een jaar of tien jonger, probeer de rat race nog een jaar of 5 vol te houden met werkweken van 40-60 uur en reizen over de gehele wereld en waarbij ik tevens de verantwoordelijkheid heb als mantelzorger voor 2 familieleden.
Ondanks ruime aanwezigheid op NK is (vrije) tijd iets waar ik een gebrek aan heb. Overigens verkeer ik in kringen van de energiesector en bijbehorende consultants en hoor ik nog wel es wat - een enkele keer uit politieke kringen. Neemt niet weg dat ik mijzelf niet de persoon acht om middels een website oppositie politiek te gaan bedrijven.

0
38 Conradijntje

@38 Conradijntje,

alle respect ! Echter dank voor Uw, begrijpelijke en oprechte afwijzing t.a.v. mijn voorstel @36 .
Ofwel: dank voor Uw reactie.
Blijft dat ik Uw nuchtere en gerichte commentaren zeer hoog acht.

Ik hoop echter oprecht dat er in de toekomende tijd een "groepering" op weet te staan welke de "onzinnige zin" van de energie transitie en degelijke (want er is nog zoveel meer) aan de kaak weet of wenst te stellen.

0
39 Bezorgde Europeaan

Voor de reageerders op @18

Het staat los van of biomassa centrales goed of slecht zijn

In NL wordt er een vraag gecreëerd en VS zorgt voor het aanbod.
Als VS daar nu zo boos over is, dan moet VS bij hun president zijn
Trump legt dus het aanbod geen stroobreed in de weg

Dus als VS loopt te zeueren dat hun natuur verdwijnt, dan moeten ze dat zelf reguleren door minder houtkap vergunningen en niet lopen zeuren dat er in NL vraag is naar hout

2
40 LGK

@ 40 LGK
Begrijp jouw redenering niet helemaal.
Trump is duidelijk: die verkoopt de duvel en z'n ouwe moer. Zonder te blikken of te blozen.
Maar denk jij niet dat die natuurbeschermingsorganisaties heus ook wel in de VS protesteren? Natuurlijk doen ze dat.
Maar ze zijn erachter gekomen dat wij hun hout gewoon opstoken. Zij de achteruitgang van de natuur en wij de fraaie cijfertjes met "groene" stroom.
Dat steekt - en daar spreken zij ons - terecht - op aan.

0
41 Querido not

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

16 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

21 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
IndianxxxstoriesLehenga Choli SexIndian Couple SexMia Khalifa SwallowHerbiceps CamPornhub MonroeGaping Anal Cream PieSpartacus XxxSunny Leone FilmMeera Jasmine XnxxRiley Steele CreampiePornid RedditTiktok NuePixel Porn GameJennifer Lopez PornosThaliand PornMandy Muse VrFree Stripping GamesBig Titted BlondeSexs FingerAva Addams SexJason Luv Lena The Plug SexXx Hindi PictureMallu New Porn VideosHindi Serial Sex VideoDesi Xxx ProSex Scenes In MirzapurVirtual Reality FootjobGirlfriend Galleries NetCherry CrushpornSmartykat314Sexx VidioMarathi Sex Video Sex VideoSex LogDonboruAlexandria Dadarrio NakedVillage Aunty Xxx VideoIndian Clg Xxx VideoDesi Hot Chudai18 Porn VideoIndian AnalpornAycha MartinellyHamtersSpankhangAutumn Falls CreampieMarshamaysNude TwerkinfHot NangiTumblrsexSissy UniversityWanderingwifeLive IntercoursMarathi Old SexNude Massage IndianInsemination PornSquirt IrgSpankeireSmallest Feet PornDiane Lanes TitsMegapersonal MiamiCherie Deville NudeCherie Deville FeetXxx Hindi Pron VideoBoundgangbangRedtube ConAngela White Markus DupreeHot Dry HumpingIshowspeed Dick FlashHot Sexy Lady XxxTs EacortsImagedapEscorts Near Me.Jav NtrAlex Morgan PornAdultseachLinks De PornosDeepthroatXxxvvdoMia Kaifa4k Pov PornWives Gone WildAsiangropingNatalia DomesticoTube Porn StatPornographie 3dLesbian BondagedMulheres Nua Ao VivoPorn Prostate MilkingLesvianas CojiendoseKatee Davis NudeSexy Com FilmHot Indian Suhagrat VideoPelis ErocticasHazel Moore PornJapanse OrgyFull H DpornManhwahentai RawFemale ScortFatalmodelsTelugu Sex Chat RoomsBabita XxxPorn Sleeping MomsBignaked AssMadison Ivy In PornPanichas PeludasCloning PornCouples Nude On BeachMissa X Porn VideosFatal MotelKatey Sagal NakedHeather Harmon PornhubSea Beach SexMia Khalifa Xxnx ComFamily Stroke PornWww XhamsteriXnxx Indan GirlTop Sex ComAczd-135Xxx TetonasPrison High Pressure MovieMaria Bose Porn VideosAmatureanalTern Mom PornXxx Free Indian PornDegrees Of LewdityPhotos Of PornstarsSanuy Lone XxxLesbi PormXnxx BrrazerPickup FuckSusanna Gibson SextapeDanivalentinaxoFootjob VideoMalin åkerman Sex SceneHighest Heels PornCougars For BbcCelebrities On PornhubStormy Danials Porn HubXxx Very Sexy VideoSunday Sex VideoBrazzers Lesbian XxxMeena South ActressKuki Shinobu HentaiBlack Gay Threesome PornTossing Salad SexuallySexo Com Mulheres VelhasStrip Game PornBrotherincestPorn LésbicasAsianlesbian