@60Mooi gezegd. En op deze manier is het wachten tot er een keer slachtoffers gaan vallen.Het lijkt ook wel of ze bij de politie niet te h...
@105 m post@106 BopToch interessant hoe de opvatting wat humor is, kan verschillen. Voor mij is het, cognitief gezien, prototypen in m...
@5 Lekker belangrijk ja ,voor jou, mij en alle anderen die het niet aangaan, wat mensen in hun paspoort willen hebben staan. ...
@3 Soms doe je dat om mensen te beschermen....
Het is hoe dan ook een geweldige prestatie dat een sonde uit 1977, die al 47 jaar met dezelfde computerapparatuur in de ruimte is, weer data ove...
@2678 GraaiJouw knipsels en het verhaal dat jij daaraan toevoegt doen beseffen dat dit soort verwikkelingen tussen forumgenoten voor een arge...
De service neemt steeds af terwijl Koolmees de prijzen wil ophogen. Dat rijmt toch niet met elkaar?...
Bruin brood is echt lekker.
@1
En vlees ook.
Mensheid eet al 400.000 jaar vlees,
sinds de uitvinding van het vuur.
Sinds die tijd is de bevolking op aarde
gegroeid van 600.000 mensen naar 7,5 miljard.
Zo slecht kan vlees dus niet zijn.
Maar ja, ieder onderzoek kost geld en
wie bepaalt die betaalt.
@2
Er was eerst een hele hype over brood , dat je minder brood moet eten als je wilt afvallen.
Maar als ik nu dit artikel lees is brood juist goed voor je darmen.
@3 Ik doe niet meer mee met de hypes. Het ene jaar waarschuwingen: dat en dat is slecht voor je. Stoppen ermee, je moet dat eten dat is supergezond. Om het jaar daarop te horen dat het supergezonde juist helemaal niet zo gezond is en dat je beter dat wat vorig jaar als ongezond neer was gezet. Ik eet waar ik trek in heb, ik heb mazzel dat fast food of kant en klare maaltijden mij helemaal niet aan trekken.
@3 : Mijn dokter zegt ook wat anders: liever twee steaks dan steak met friet, en al helemaal geen brood...
Maar ik eet gewoon alles (dus ook brood), want ik ben een omnivoor. En als je maat houdt dan is dat ook het meest gezond. Ik ben er meer dan 20 kilo mee afgevallen, dus gaat wel goed zo. Het ouderwetse advies om gevarieerd te eten geldt nog steeds.
@4
Ja, ik denk ook dat het belangrijk is dat je gewoon normaal eet met een keer per dag een eigen klaar gemaakte maaltijden.
Al die kant en klare maaltijden zitten vol met zout
En s,morgens goed ontbijten.
@5
Ja, die schijf van 5 hadden ze het vroeger over.
(Weet niets eens of die nog bestaat)
* Verwijderd door de redactie *
@6 : Een goeie kok mag ook, toch? Mijn eigengemaakte maaltijden zijn niet zo gezond... Maar ik snap wel wat je bedoeld hoor, er gaat niets boven echt verse ingredienten. Overigens is zout zo slecht niet, het teveel gooit je lichaam er wel weer uit. Dat laatste geldt uitsluitend voor gezonde mensen, mensen die zoutloos moeten van hun dokter luisteren natuurlijk naar hun dokter!
@7 : Volgens reactie 2 in dit draadje wel:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/550754-leefstijlinterventies-niet-afdoende-om-obesitas-te-lijf-te-gaan
Daar staat deze link:
https://www.voedingscentrum.nl/nl/gezond-eten-met-de-schijf-van-vijf.aspx
Brood zit vol met suiker..
https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/hoeveel-suiker-zit-er-in/hoeveel-suiker-zit-er-in-brood
Bericht komt van een veganistische drammer. Gewoon doorleven met wat jezelf wil mensen. Zelfs met mate roken kan geen kwaad. Voor het grootste gedeelte is ons lichamelijke gesteldheid geregeld door de natuur met alles erop en eraan. Dit bepaald ook of je wel of niet lang leeft.
Het grootste probleem van de mens is "met mate". We zijn overladen met eten en drinken omdat het zo lekker kan zijn, zijn we in hoeveelheden gaan eten die te grote porties laten zien. Bij een beetje hongerig gevoel beginnen we alweer te snaaien!
Ik neem nog een glaasje rode wijn en ga dan mijn mandje opzoeken! Iedereen een fijne nacht!
* Verwijderd door de redactie *
@11
Dat wist ik niet dat er in brood suiker zat.
Ik bak zelf vaak brood in de broodmachine, zal eens opletten of er in dat zelfrijzend meel dan ook suiker zit.
@15 In gewoon brood word wel eens wat suiker toegevoegd om het gist te voeden. Maar normaal doet een echte bakker dat niet. Zelfs zout word in mindere mate er aan toegevoegd. In principe zit er in brood geen geraffineerde suiker, welke als ongezond word gezien. Het grootste gedeelte van de broden in de lijst zijn geen gewone broden maar luxe deeg broden. Brood met spijs, ja, daar zit heel veel suiker in. Maar krentenbollen en croissants word aan het deeg weinig suiker toegevoegd, ook niet om een harder korstje te bakken.
* Verwijderd door de redactie *
@2 Niet in de huidige hoeveelheden, en men vergeet daar altijd bij te benoemen dat vlees in die tijd de neiging had om weg te rennen.
@15 Ligt eraan hoe je dat bekijkt. De koolhydraten in brood (van nature aanwezig in graan, we eten niet voor de lol maar voor de energie) kun je zien als langzame suikers.
@8 Yep, de WHO verkondigt gewoon fake news. Net als al die wetenschappers die iets schrijven wat carnisten slecht uitkomt.
@12 “ Zelfs met mate roken kan geen kwaad.“
Tegen zoveel domheid valt niets meer in te brengen
* Verwijderd door de redactie *
Allemaal aan de rode wijn probleem opgelost.
Kan je een heel brood van nog geen één euro (ze liggen voor 85 of 90 cent in de schappen) bestempelen als''gezond''? Het gaat niet om brood ''op zich'', maar waar het ''van'' en mee gemaakt is, en hóé het gemaakt is.
Een ouderwets bordje pap is nog zo slecht nog niet trouwens. En die eetlepel bruine suiker en die klont roomboter moet je er maar gewon bij indenken.
Gewoon lekker als je grootvader en grootmoeder eten, low budget, makkelijk te maken en de meest simpele (maar lekkere) ingrediënten.
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.