door Wilmama in Gezondheid  ·  27 Reacties

  • 3
  • 525x gelezen
Reageer met een Emoji
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De stijging van het aandeel mensen met overgewicht begon rond 1980 en rond 1993 verdubbelde de stijging. In 1981 werd de schijf van vijf vervangen door de maaltijdschijf en in 1991 door de voedingswijzer. Eén van de vele leugens: verzadigd vet (boter) is slecht, margarine (becel) is goed. De directeur van het voedingscentrum komt van Unilever, voorheen de Margarine Unie.

6
1 de gezonde roker

@1
Leg eens uit wat dat met het proefschrift van Lisa Verberne te maken heeft? Meer dan het Voedingscentrum bashen lijkt het niet te zijn en deze sneer lijkt al helemaal nergens op:[ De directeur van het voedingscentrum komt van Unilever, voorheen de Margarine Unie.]

https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/vragen-aan-het-voedingscentrum/klopt-het-dat-jullie-directeur-van-unilever-komt.aspx

Bij het Voedingscentrum werken mensen uit allerlei sectoren. Dr. ir. Gerda Feunekes is sinds 2014 directeur van het Voedingscentrum. Hiervoor heeft ze inderdaad als voedingswetenschapper gewerkt bij Unilever Research & Development, het bedrijfsonderdeel dat zich inzet voor voedingsonderzoek en productverbetering.

De Raad van Toezicht van het Voedingscentrum heeft haar aangesteld, vanwege haar ervaring als voedingswetenschapper. Gerda Feunekes is gespecialiseerd in de relatie tussen voeding en consumentengedrag. Ze publiceerde ruim 40 wetenschappelijke artikelen.

Ze werkte bij Unilever Research & Development als programmamanager aan het verbeteren van de voedingskundige samenstelling van producten en ze deed onderzoek naar vitaliteit en consumentengedrag.

En hoezo zou de Schijf van Vijf niet meer bestaan? Wat is dit dan volgens jou?:
https://www.voedingscentrum.nl/nl/gezond-eten-met-de-schijf-van-vijf.aspx

Gezond en duurzaam met de Schijf van Vijf

Eet je veel groente, fruit, volkoren graanproducten, bonen, olie en noten? Drink je vooral kraanwater? Neem je wat minder vlees en niet te veel zuivel? En neem je niet zoveel snoep, snacks of frisdrank? Dan eet je in grote lijnen goed voor jezelf en ons milieu.

3
2 Wilmama

Om af te vallen moet je je gewoonten veranderen naar een gezondere leefstijl, daarna gewoon het geduld hebben tot je lichaam op het goede gewicht gekomen is. Dat hoeft niet zo drakonisch te zijn, maar gewoon niet teveel snoepen, niet al te vaak fastfood, maar soms jezelf verwennen zodat het uit te houden blijft.

Vlees is een goed alternatief om af te vallen, als je er bijvoorbeeld aardappels en brood ermee vervangt. Alles eten, ook iets met vet, dan komt het vanzelf goed. Ik heb het geprobeerd, en... het werkt!

2
3 romeo-bravo

@2 Groente, klein fruit, veel vlees, vis, eieren, volvette zuivel behalve melk, kokosolie, olijfolie, noten, koffie en water. That's it. Bevat alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen die een mens nodig heeft. https://www.healthline.com/nutrition/11-biggest-lies-of-mainstream-nutrition

Van overgewicht, diabetes 2 en depressie naar genezen, slank, fit en energiek.

5
4 de gezonde roker

@2 De obesitas-grafiek. De knikken in de grafiek met daarna versnelde stijging vallen steeds samen met vernieuwing van de schijf van vijf. Toeval? Misschien. https://nl.wikipedia.org/wiki/Obesitas#/media/Bestand:Obesitas_in_Nederland_onder_volwassenen_(20+)_1981-2006.jpg

4
5 de gezonde roker

Sommige mensen eten al gezond en matig maar zijn toch dik. Niets aan te doen. Ik vraag me af of allerlei hormoonverstorende stoffen in ons milieu daar niet veel mee te maken hebben. Zoals bisfenol A

4
6 Olivina

@3 fijn dat het bij jou werkt, alleen sommige mensen eten altijd al zo en zijn toch dik.

0
7 Olivina

@6 Die mensen hebben een ziekte/aandoening.

Echter, denk ik van niet, en denk ik dat de mensen denken dat ze gezond eten maar dit niet doen. Ze zullen ze wel teveel koolhydraten (brood, pasta e.d.) eten waardoor de vetten vast worden gehouden en niet worden verbrand. Zo ontstaat er overgewicht.

4
8 Bluth

Zolang mensen in deze armoedige welvaartsstaat naast hun
lichaam=gevoel leven, en het eigen denkvermogen ook al niet naar behoren werkt, kan je er van alles inproppen tot de bom barst. Dan komt op welke manier dan ook, voor de een iets vroeger dan de ander, een einde aan je leven dat waarschijnlijk toch al niet zo naar wens verliep.
Een al dan niet bewuste langzame weg naar zelfdoding lijkt hier verdacht veel op.
Bron:
Tijdens onderzoek inkoopgedrag van enkele maanden met open ogen door de waarheid heen gelopen aan de kassa's van verschillende supers.

3
9 shym

@8 die ziekte/aandoening wordt door artsen : je genen genoemd". Ach het zijn je genen, je moet er maar aan wennen. Het is waarschijnlijk een kwestie van dit hormoon teveel of dat hormoon te weinig, we zijn immers allemaal anders, maar niemand die er wat aan doet

3
10 Olivina

@8 en dan zit je uiteindelijk met mensen zoals jij die ervan overtuig zijn dat ze toch veel en slecht eten. Is niet echt leuk als je je collegas lekker taart ziet eten en jij als enige nee zegt

3
11 Olivina

@10 Nee, dat is dan geen ziekte/aandoening maar die mensen zijn gewoon te dik omdat ze ongezond eten. Overgewicht is ook geen kwestie van hormonen, maar van een dieet wat niet bij je past.

Veruit de meeste mensen die kampen met overgewicht en zeggen (denken) gezond te eten doen dit niet, omdat ze teveel koolhydraten eten, en ze eten wanneer ze "trek" krijgen. Koolhydraten worden makkelijker omgezet in energie door het lichaam dan vetten, dus de vetten worden opgeslagen en niet verbrand, de koolhydraten wel.

Heb je trek? Dan is je lichaam bezig met het verbranden van vetten, dus NIET eten. Wat doen de meeste? Eten, en dan vaak koolhydraten. Vetten worden niet verbrand, overgewicht.

5
12 Bluth

@12 dacht je dat ik daar geen rekening mee had gehouden? Ik ben niet gek hoor. We hebben het hier al eerder over gehad, blijf jij maar lekker bij je bekrompen overtuiging en wees blij dat je een normaal lichaam hebt

2
13 Olivina

@13 Ik ben ervan overtuigd dat jij daar geen rekening mee hebt gehouden. Mensen die gezond eten, zijn niet te dik, hebben geen overgewicht. Zo simpel is het.

Ik heb geen "normaal" lichaam hoor. Ik heb het tegenovergestelde van te dik zijn, mijn spijsvertering is snel waardoor ik van nature "te dun" ben. Ik kan eten wat ik wil, zonder dat ik ook maar een grammetje aankom, maar ik moet juist hard werken om niet "te dun" te zijn.

5
14 Bluth

@14
[Mensen die gezond eten, zijn niet te dik, hebben geen overgewicht. Zo simpel is het.]

Was het maar zo simpel. Dan had Lisa Verberne geen reden gehad om haar proefschrift te schrijven.

1
15 Wilmama

@15 Minder koolhydraten, niet eten wanneer je trek hebt, enzovoorts. 't Is allemaal zo simpel. Maar ja, daar heeft ze het niet over in haar proefschrift. Zoveel mensen zeggen dat ze gezond eten, terwijl ze dit niet doen.

5
16 Bluth

@16
[Maar ja, daar heeft ze het niet over in haar proefschrift. ]

Heb jij het proefschrift al gelezen dan?

1
17 Wilmama

@17 Nee, maar daar gaat ze het niet over hebben anders stond het al wel in de "samenvatting", daar dit dé belangrijkste oorzaak is van overgewicht bij mensen.

Doe mij maar Rhonda Patrick, die heeft meer ervaring.

3
18 Bluth

@14 duh, ik heb net zoiets als jij, alleen de andere kant op. Ik kan ook wel zeggen dat jij misschien wel anorexia hebt of zo, of een of andere aandoening. Eet eens wat meer man!

0
19 Olivina

Ik ken genoeg mensen die extreem dun zijn alhoewel ze wel 3 x zoveel eten als ik. ik eet minder dan wat iemand als ik nodig zou hebben en ben al mijn hele leven te dik. het is maar net hoe je gebouwd bent. Natuurlijk zijn er veel mensen die niet kunnen stoppen met snoepen. Maar er zijn ook meer dan genoeg mensen gewoon dikker dat gemiddeld, zonder zichtbare reden

1
20 Olivina

@18
[Doe mij maar Rhonda Patrick, die heeft meer ervaring.]

Dan heb je nog minder van het proefschrift van Lisa Verberne begrepen dan ik al dacht. Dat gaat i.i.g. niet over wat het beste dieet zou zijn voor mensen met overgewicht en ook niet over blamen en shamen zoals jij denkt te mogen (blijven) doen.

1
21 Wilmama

Er zijn absoluut mensen, oud en jong met over-, of ondergewicht die prima in hun vel zitten, en opgewekt hun leven leiden. Die groep die groter is dan men denkt.

1
22 shym

@22
Je hebt gelijk, maar daar gaat dit item niet over. Dat gaat over interventies die niet werken:
(**) Gezonde leefstijl bevorderen
De helft van de volwassenen Nederlanders heeft overgewicht. Aan ziekten als gevolg daarvan, zoals hart- en vaatziekten en diabetes, wordt jaarlijks zo’n 1,6 miljard euro uitgegeven. De laatste jaren wordt dan ook veel aandacht besteed aan preventie van overgewicht. Zo heeft de overheid het Nationaal Preventieakkoord opgesteld om overgewicht terug te dringen. Het akkoord bevat een uitgebreid pakket aan afspraken en maatregelen om een gezonde leefstijl te bevorderen. Sinds 1 januari 2019 vergoeden zorgverzekeraars de zgn. ‘gecombineerde leefstijlinterventie’. Huisartsen kunnen volwassen cliënten met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar aanbieders van deze leefstijlinterventies, zoals leefstijlcoaches, diëtisten en fysiotherapeuten. (**)

Wat de haken en ogen zijn, werd in 2018 al prima verwoord, dus ga ik het wiel niet opnieuw uitvinden: https://www.socialevraagstukken.nl/column/leefstijl-als-beschavingsoffensief/

"Het is tijd dat de overheid nu eens een gezonde keuze gaat maken."

Kortom: Leefstijlgeneeskunde mag vooral niet als excuus gebruikt worden om niet aan echte oplossingen en gepast beleid te gaan werken. Niet alles hoort -letterlijk en figuurlijk- thuis op het bordje van mensen met overgewicht. Die voelen zich maar al te vaak al schuldig genoeg.

1
23 Wilmama

@7 : Er kunnen verschillende redenen zijn voor overgewicht, bijv. gebrek aan beweging of genetische aanleg. De dokter weet raad, en ik ben geen dokter...

Dat s dan ook gelijk een goede reden mensen die overgewicht hebben niet direkt te veroordelen, niet iedereen kan er wat aan doen, of weet wat ie eraan moet doen. Discriminatie op basis van lichaamsgewicht is een serieus probleem.

1
24 romeo-bravo

Israel heeft een heel grootschalig en doorlopend onderzoek hiernaar. Héél interessant. mn. ook het onderzoek naar voedsel en diabetisch. Er is een docu over geweest op tv, Vice of Zdoc ofzo...
Wat héél interessant was, was het dieet op de persoon gecreëerd. Dus per persoon aangepast.
Het begon met een aantal mensen die ze in pare allebei een paar weken lang allebei hetzelfde lieten eten, de ene werd dikker, de ander niet, suiker hoger/lager. Uiteindelijk werd het zo op de persoon aangepast dat bv. de ene fastfood hamburgers kon eten en er gewicht door verloor en zijn bloedsuiker ervan zakte en die juist weer slechter werd met groente ed. en bij de ander precies andersom.
Uiteindelijk gig het erom dat een dieet echt persoonlijk is en dat wat de één dik maakt dat bij de ander niet doet inclusief het diabetenverhaal.

wat ik altijd mis in de discussie is de invloed van heel veel medicijnen op ons metabolisme. Ee familielid van mij een diabeet krijgt medicijnen die zijn diabetes verergeren en hem dikker maken... tja ga er maar aan staan! Of hoge bloeddruk veroorzaakt, verergert afin, steeds een kring aan ellende een spiraal die zelden tot enige genezing lijdt maar wel tot veel meer klachten.
Ikzelf neig naar ondergewicht, maar kreeg vanwege een vette gewrichtsontsteking zo'n 5 x ee vette puit hormonen ingespoten en zelfs ik kreeg een dikke kop. Fijn!

@10
Ik weet ook zeker dat in de loop van de decennia waarin giga rampen over ons land zijn getrokken, neem Tjernobyl, Sellafield en nu ongoing disaster Fukushima, en tig andere ernstige rampen waarbij ongekende vervuiling, straling en giftige stoffen vrij zijn gekomen hun effecten op ons dna en onze stofwisseling en lichamelijk/geestelijk welbevinden een diepe impact hebben gehad (nog steeds) Ik herinner mij de ondergrondse opslag van vaten ed. met zenuwgassen en andere biologische oorlogstroep in Duitsland bleken te lekken. Paniek. Uiteindelijk bleek dat het niet opgeruimd kon worden en men er ook niet te dicht bij kon komen. Oplossing? Een grote betonnen laag eroverheen. En een dam wandje (te laat) En zo liggen er in alle landen potentiële rampen te wachten. Gifbelten, illegale stort her en der. Iedereen weet zelf wel zo'n plek in zijn omgeving aan te wijzen. Iedereen kent het wel. Er heeft altijd wel iemand gewerkt die het uit eerste hand kan vertellen. Ze kunnen van mij allemaal (pseudo)wetenschappelijk in de rondte leuteren, maar dit soort zaken wordt of gebagatelliseerd, of genegeerd.
Tot de dag dat er iets naar buiten komt en men geschokt is en :
'met de kennis van nu.... niemand kon weten..."
( ≖ᴗ≖)╭∩╮

2
25 Bleke Betty

Deze gaat er ook over. Ik moet nu weg, fijne dag!

http://newsite.personalnutrition.org/WebSite/Home.aspx

1
26 Bleke Betty

@23
Mijn huisarts stuurt me nooit door voor die paar kilootjes overgewicht, ze is veel te blij dat ze me ziet en gaat glunderen van mijn positieve houding als ze me ziet. Je bent een sterke vrouw en weet wat je eet, zegt ze dan, en floeps daar gaat de bel. Volgende patient=klant s.v.p.
Per consult is de regel nooit meer dan 2 vragen, en daar leer je het vragen natuurlijk wel mee af....En de groeten aan Lisa. natuurlijk......

0
27 shym

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

2 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

2 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Roadhead PornMoriah Mills NudesWhite XvideosDaniela HanssonTelugu Hot Sex MoviesBrazzersnewhdDauhterswapMature Older Women NudeStepon PornEbony Porn BlowjobsHentai WebtoonsBlack Puusy PicOlympic Sex VideoElsa Pataky SexAmauter Lesbian PornMoria MillsAnnissa KateSummer Lynn Hart NakedAp Sex VideosIndian Couple First Night Sex VideosRheavy PornOdisha SexIndian Hindi Porn VideoOld Aunty SexBengali Hd Xxx VideosEacort BabylonVr StripchatNubileflimsHentain MangaLerhentaiJerk CamVixen. ComNancy NudesOviya XxxSmriti Irani HotHaneameBoruto And Hinata PornLezdomUp Close Blow JobsMalayalam Shakeela SexXxx KoreaPorn Gay CaserosBeauitful Nude WomenChicas Bonitas AustinFemdom Latexافلام سكس طويلهOmelgleSex Videos In First NightFilm Streaming PornographiqueHamasterxSydney ColeWebx SeriesBokep Indonesia MesumMeg From Family Guy PornPantie RedditJustice League Xxx An Axel Braun ParodyXxx Secy VideoBangla Hd XvideoTamanna Bhatia Ki Sexy VideoModel Sex XxxKat YoungMommy Jerks Off SonNude PronMallu Nude VideosActrices Pornos ColombiaLucy HeartLinda Hogan NudeSexy Video Bf Hindi HdPornohabBallbusting WrestlingJapanese Porn With Eng SubDrunk Fuck PornEporner OmRebeca LinairesXxxmalayalam VedioMoyher And Son PornVideoporno XnxxPersonagem De Anime PeladaBlow Me MommyJazzy Coco PornMassage Oil PornBrazzers New XxxXnxx BrowserThickassdaphneMegan Fox Pics NudeNiece Waidhofer NudeVictoryaBugboobsNikki Benz PovBree OlsenAnimopornValerica Steele - 12 Cock Bukkake BlowbangPussy IndiaVale Nappi OnlyfansFree PornimagesBigass PornAthletics NakedPone XxxTt Raven PornEripornBig Titts CompilationXnxx ChinsesJapanese X Video ComBoobs Oil MassageGranny Anal BbcEscortforumitHistoires De Sexe NetFilm De PornografiaNude Pics Dolly PartonMay Sex VideoBathroom Aunty SexCorinnakopfWeb Series Movie HotGodzilla Rule 34Sex JabardastHd Latina PornYoutube PornnoSite Porno.Megnutt02 Onlyfans LeakedAsslicking BrazilPornos SpanishMom And Son Bathroom XxxPornstar LookalikeTiohentaiBlacked.conSuper HetaisDancing PornographyMy Hero R34Black Teenage NudeFree Hay Porn VideosBlack Teen Homemade PornJustaminx Fansly LeaksXhzmsterThotslifrAssitir HentaiSamanrha SaintSniffingassHdpornvideosBrazzers Xxx Hd VideoSadie Pop CreampieList CawlerPornos Videos LesbianasCarey Lowell NudeSerena Willuams NudeDesi Xnxx NewPoren MoveSybil Porn HdOmegle BoobsSali Xxx VideoWww Teenfidelity Com