savejames.com
Volledig scherm
© savejames.com

Vader mag van rechtbank zijn zoontje van 7 niet tegenhouden om als meisje door het leven te gaan

Ophefmakende zaak in de Amerikaanse staat Texas. Een jury heeft beslist dat Jeffrey Younger geen voogdijschap krijgt over zijn tweelingzoontjes James en Jude Younger. Dat betekent dat de vader de geslachtsovergang van de zevenjarige James, die een meisje wil zijn, niet kan tegenhouden.

2 reacties

  • Marnick L'Eau

    4 jaar geleden
    @Anouk leuk voor u, maar dat zal niet op alle zevenjarigen toepasbaar zijn. Ik wed dat de meesten overtuigd zouden zijn een meisje te zijn omdat ze graag dingen doen die bij die genderrol horen, zoals met poppen spelen. Dat is de simpele geest van een kind en het gevolg van het onverhuld opdringen van genderrollen. Kinderen zien bv hoe poppen enkel aan meisjes worden geadverteerd en trekken de voordehandliggende conclusie. Ze weten niet beter en snappen de nuance van eigen persoonlijkheid niet.
  • Anouk Eilers

    4 jaar geleden
    “ Vraag is in hoeverre een zevenjarig kind al helemaal beseft of het een jongen of een meisje zou willen zijn.” Ik kan vertellen dat dit kind zich dat zeer goed beseft. Uit eigen ervaring weet ik dit. Al weet je als zevenjarige niet hoe dit uit te leggen. Ik was gewoon altijd een meisje totdat men mij begon te vertellen dat ik een jongen was. Dat verward. Wat het gebrek aan vastheid bij het genoemde kind verklaart. Een beetje een domme vraag dus, HLN.