RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Kritiek op Chinees café dat hondjes als reuzenpanda's verft

De honden lijken door de zwart-witte verf op echte panda's. Beeld © Zhang Lang/China News Service via Getty Images

Een Chinees café dat honden met zwart-witte verf voor nog geen 200 euro 'omtovert' in levensechte reuzenpanda's, stuit op sociale media op felle kritiek. "Zullen we de cafébaas anders even zwart-wit verven?"

In het Cute Pet Games cafe kunnen hondeneigenaren hun huisdier laten verven, waarna het beestje sprekend op een reuzenpanda lijkt. Het Chinese hondenras Chow Chow leent zich met zijn knuffelachtige uiterlijk en fraaie vacht uitstekend voor die transformatie. Het café verft een hond voor 1500 yuan (190 euro). Ter illustratie heeft de cafébaas alvast zes geverfde hondjes door het café lopen.

'Trek
Lees ook:
'Trek je huisdier alsjeblieft geen kleren aan'

Bedreigde diersoort

Het café opende vorige maand in Chengdu, in de zuidwestelijke Chinese provincie Sichuan. Daar leven veel van de overgebleven reuzenpanda's. De dieren zijn al jaren een bedreigde diersoort, omdat er voor hen te weinig bossen met bamboe zijn.

"Chengdu is de woonplaats voor de reuzenpanda. Omdat wij ons wilden onderscheiden, besloten we ons café toe te leggen op het verven van honden", vertelt de eigenaar aan lokale media.

Dat wordt echter niet overal gewaardeerd, meldt The Guardian. Nadat een Chinese lokale omroep een filmpje van de geverfde honden plaatste, barstte de kritiek los. Mensen vinden het verven van de beestjes dierenmishandeling.

Walibi
Lees ook:
Walibi past Halloween-act met levende dieren aan na kritiek

Per direct stoppen

"Terwijl deze cafés net doen alsof ze van dieren houden, gaat het maar om één ding: geld verdienen", reageert iemand.

De cafébaas heeft daarom besloten per direct te stoppen met het verven van de hondjes. De zes exemplaren die nu in het café rondlopen, blijven hun panda-looks wel gewoon houden. Zij waren volgens de eigenaar al geverfd toen hij ze kocht.