door Havermout in Binnenland  ·  39 Reacties

  • 4
  • 509x gelezen
Reageer met een Emoji
1
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Dus houden die boeren, voordat er importheffingen komen op dergelijk voedsel.
Je moet je niet afhankelijk opstellen van de rest van de wereld.

1 verwijderd9139144

Wat is dit nu weer voor belachelijke stemmingmakerij?!
Steun de boeren!

11
2 Seconda

@1 U hebt nog nooit van de EU gehoord ?

12
3 no mail today

Ik mis heel wat groentes die gemakkelijk verbouwd kunnen worden, nu wordt het minder of niet geproduceerd omdat de meeste boeren zijn gestimuleerd om te produceren voor de wereldmarkt en die produceren daardoor tegen bodemprijzen, wat de huidige situatie in de hand werkt.

1
4 garriet

Meeste voedsel is niet eens van de Nederlandse boeren. De Nederlandse boeren zijn asociaal met al die overlast de laatste weken. Gewoon hard aanpakken, oppakken, bedrijf afnemen, tien jaar detentie.

16
5 Ziggofan

@5

Je kunt zo de politiek in, d66 of groenlinks?

6
6 Voorzittershamer

@6 Jij bent zo'n linkse aso dus die op Groenlinks, SP, PVV of FvD stemt dus of zo'n domme religieuze partij.

12
7 Ziggofan

@7

Hoe kan een linkse aso ooit op een pvv of forum stemmen? heb op al die partijen die je opsomt nog nooit gestemd.

3
8 Voorzittershamer

@6 En iemand die het niet met je eens is, is gelijk links. Dit is veelzeggend over jouw, een andere mening dan de jouwe kan je dus niet tegen.

2
9 Bluth

@8 , PVV en FvD liegen dat ze rechts zijn. Rechts is kapitalisme en ieder individu en bedrijf voor zich, weinig tot geen staatsbemoeienis. PVV en Fvd willen macht en dat is het tegenovergestelde van rechts. Dus links.

11
10 Ziggofan

@9

Was enkel een vraag hoor..dit naar aanleiding van iemand zijn bedrijf afpakken en 10 jaar detentie geven..groenlinks en d66 vinden dat het ook dwang toegepast kan worden dus vandaar mijn vraag.

4
11 Voorzittershamer

Ik denk dat we nu helemaal de weg kwijt zijn geraakt. We moeten de export van vervuilende industrieën, inclusief de boeren, beperken of zelfs verbieden. Aangezien we in Nederland zware speciale import heffingen kunnen fantaseren op auto's kunnen we dat ook doen voor de export.

6
12 niet-alles-geloven

@11 Dat mag van mij gebeuren met de boeren die zich crimineel hebben gedragen, lijkt mij niet meer dan logisch.

Boeren moeten gewoon mee innoveren met hun bedrijf, zo simpel is het, en daar krijgen ze van de burger meer dan voldoende subsidie voor.

5
13 Bluth

@13

Het is hier al net zoals in de politiek waar sommigen een grondige hekel aan boeren heeft, en wat innoveren betreft daar loopt men hier voorop wat de kwaliteit weer verklaard. Alleen de politiek en brussel komen steeds weer met nieuwe eisen waar een normaal mens ook gek van zou worden.

3
14 Voorzittershamer

Boeren moeten ophouden met voor de export te produceren. De bio-industrie moet worden afgebouwd.

9
15 samcash

* Verwijderd door de redactie *

16 Kees Klapzand

@14 Juist. Als je kritiek hebt op de boeren dit gelijk wegzetten als "haat", je lijkt wel een moslim met kritiek op de islam.

Boeren innoveren inderdaad, allemaal op onze kosten. De innovaties worden gedaan met het oog op ene betere productiviteit, en dus meer winst. Nu moeten de boeren echter innoveren wat betreft hun uitstoot, en dat kost de boeren geld (ze krijgen er subsidie voor). In plaats van het op de juiste plekken te investeren, zie veehouders en stalveiligheid, investeren ze het in een grotere veestapel, in het maken van meer winst. Het welzijn van de dieren is bij de veehouders ondergeschikt aan de winst.

Boeren hebben een bedrijf, als dit bedrijf niet mee kan en geen bestaansrecht heeft, failliet. ZO werkt het in de grote mensenwereld. Gewoon dezelfde milieueisen aan de boeren stellen, waar ieder ander bedrijf zich ook aan moet houden en in moet investeren. En zo zouden de boeren zich ook meer kunnen richten op het verbouwen van een nationaal product, en niet enkel voor de export omdat dat meer geld in het laatje brengt.

9
17 Bluth

@17

Heb het woord haat niet gebruikt..had enkel wat vragen over mensen hun bedrijf afpakken en 10 jaar vastzetten en hoe dat eruit zal zien en wie dat namens het kabinet in banen gaat leiden. En als boeren geen bestaansrecht zouden hebben vallen ze om maar we zijn niet voor niets 1 van de besten van de wereld al zijn er die dat graag om zeep willen helpen.

4
18 Voorzittershamer

@18 "Hekel" is synoniem voor "haat".

Je blijft maar raaskallen over de beste van de wereld, en dat zijn we dankzij de subsidie die boeren krijgen van de belastingbetaler. Zonder die subsidie hadden de boerenbedrijven niet of nauwelijks kunnen innoveren.

Nu is het tijd voor de boerenbedrijven om hun uitstoot te verminderen, om te tonen dat ze echt om de natuur en hun dieren geven. Niemand wil de boeren om zeep helpen, dit is typische retoriek van mensen die niet tegen kritiek op boeren kunnen.

Boeren zijn niet heilig hoor.

8
19 Bluth

@15

"Boeren moeten ophouden met voor de export te produceren. De bio-industrie moet worden afgebouwd."

BINGO!!


Maar dan moeten we ook zorgen dat boeren niet meer hoeven te concurreren met lagelonen/lagekosten landen , anders is massaproductie immers onvermijdelijk om nog winst te maken.

4
20 Vageali6888

Ik moet elke dag vlees hebben , je kan er over discussiëren hoeveel dat moet zijn per dag maar vlees moet ik hebben anders functioneer ik niet , deze meneer is waarschijnlijk al van kinds af aan vegetarisch en wil dat aan iedereen opleggen maar ik trap daar niet in.

1
21 qubix

@19

Raaskallen? doe rustig man. Boeren zullen niet allemaal even heilig zijn maar heb meer vertrouwen in hun dan in de politiek alwaar er zijn die ze het liefst zien verdwijnen en in de verdachtenbank zetten net als diverse mensen van hier. En wat de natuur betreft de boer en de natuur hebben elkaar nodig en dat weet de boer heel goed. Laat de politiek als ze zo begaan zijn met de natuur maar wat gaan doen aan de bomenkap die in dit land zeer hoog is en co2 uitstoot zo niet laat opnemen.

1
22 Voorzittershamer

De killer is geweest ;
- multinational supermarktketens die tussen de boer en de consument enorme winsten wegsnoepen
- open grenzen voor producten uit landen waar de kosten 6 keer zo laag zijn en regels veel minder streng ... oneerlijke concurrentie

Punt2 is ook in het voordeel voor die multinationals , die op realtime beurzen de hele dag de goedkoopste partijen vlees van de wereldmarkt opkopen voor verwerking in hun frikandellen e.d.

De familiebedrijven en boeren zijn de pineut
"Vroeger" was dit toch echt beter ....

1
23 Vageali6888

@20 ,

stel jezelf eens de vraag waarom landbouw al decennia lang (sinds eind jaren 50 van de vorige eeuw) wordt gesubsidieerd in Europa voordat je onzin uitkraamt.

4
24 jodelatedieho

@22 Raaskallen, oftewel "onzin praten".

Ja hoor, en je vervalt direct in je retoriek. Inhoudelijk beargumenteer je niks, maar je gaat het weer hebben over hoe "de politiek" de boer niet moet.

Als de boer weet dat hij de natuur nodig heeft, waarom heeft de boer zelf geen maatregelen genomen tegen de vervuiling van het water en de ondergrond? Waarom waren daar wetten voor nodig alvorens de boeren zich hier druk over gingen maken?

Waarom hebben alle veehouders geen veilige stallen? Waarom geven zij geld uit aan meer vee in plaats van stalveiligheid als ze zo begaan zijn met hun dieren?

Het gaat hier over de boeren, en wat zij kunnen (moeten als je het mij vraagt) doen.

3
25 Bluth

Eigenlijk maakt dit artikeltje vooral duidelijk hoe het door de decennia heen uit de klauwen is gelopen met de agrarische industrie.

1
26 Biesbush

@25

Sorry dit kan de hele morgen zo doorgaan..samengevat ik ben voor de boer en tegen die waardeloze groenlinks en d66 troep. En wat de boer doet en moet doen is al reuze veel..aan regels e.d. Nu is dit onderwerp wel genoeg doorploegd en uitgekauwd wat mij betreft.

2
27 Voorzittershamer

@22 De natuur heeft de boer niet nodig hoor. Integendeel; de natuur kam boeren missen als kiespijn.

3
28 Biesbush

@27 Zoals ik al zei heb je inhoudelijk geen enkele argumentatie. Je komt niet verder dan simplistisch populistisch gelul.

3
29 Bluth

@27 Wat de boer moet doen - als goede ondernemer - is zich aan kunnen passen aan veranderende omstandigheden. In plaats van te brullen te tegen de partijen waar ze zelf nota bene decennialang op hebben gestemd en opnieuw op zullen stemmen.

1
30 Biesbush

@29

Vriendelijkheid is nog iets waar je aan mag werken.

2
31 Voorzittershamer

@29

Jaren geleden zong Normaal het al:
t zol iedereen duftig raken as de boer ging staken
want de boer dat is de keerl die 't mot doen.

Dat wens ik een paar wel toe, als de boer dat echt zou doen dan zijn de tegenstanders van nu waarschijnlijk de hardste schreeuwers om eten wat ze willen hebben. Ik zou wel willen zien hoe dat eruit ziet die bleke ingevallen d66 en groenlinks gezichtjes.

0
32 Voorzittershamer

@31 Ik ben liever realistisch dan vriendelijk, dus nee daar ga ik niet aan werken.

@32 Tsja, aangezien de boer vooral voor de export gaat, klopt daar natuurlijk niks van. Als de boer staakt, hebben ze in het buitenland wat te zeiken, wij in Nederland zullen er weinig van merken omdat de Nederlandse boer relatief weinig "maakt" voor de Nederlandse markt.

2
33 Bluth

@32 De boer produceert 75% teveel, en ik zit Iers vlees te vreten. Kennelijk heb ik de Nederlandse boer al niet nodig. En hij mij ook niet...

1
34 Biesbush

@33

We zullen zien als er niets meer naar de winkel gaat wat hier verbouwd wordt..wat zullen er zijn die gaan piepen,klagen en jammeren en als eersten naar de winkel gaan om zaken in te slaan als er een staking wordt aangekondigd.

0
35 Voorzittershamer

Ik hoop dat deze meneer geen doorsnee weergave is van de kwaliteit van de Nederlandse hoogleraren!

"Ploeg de weilanden om en verbouw knollen, aardappels en andere groente", adviseert Martijn Katan, hoogleraar voedingsleer aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Want dat zou wel heel erg triest zijn!

1
36 Zie Hier

@24
Stel de vraag dan ook waarom de boeren sindsdien regel na regel opgedrongen krijgt

En waarom gaat de subsidie sluipende grote bedrijven bij u dan wel vrijuit hier in

0
37 magikeven

@34
Ik weet niet wat jij de heledag wegkauwd, maar me dunkt dat er ook wel iets anders tussen zit dan (Iers) rundvlees... question

0
38 Gandalf

Die appels en peren kunnen prima het hele jaar door worden bewaard, maar de fruitproductie is te laag om iedereen te laten voldoen aan de twee stuks fruit per dag


Goh en ik dacht dat het grootste deel van onze appels en peren naar Rusland ging.
En alle mais die hier verbouwd wordt is toch voor de varkens?

0
39 Olivina

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@37 "landverraders" Een oudtante van me is voor haar verzetswerkzaamheden onderscheiden met de hoogst mogelijke eer. D...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

RobP
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@7 "De Russen verdedigen het sinds 2014 onafhankelijke oosten al 10 jaar tegen aanvallen vanuit Oekraine"Waarbij je dus eigenlijk zegt dat de ...

13 minuten geleden geplaatst door RobP

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@36 Je bent er maar druk mee. . . Krijg je er net als de landverraders geld voor? ...

14 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@33 Oorzaak - gevolg, Jij niet debiel beginnen met schelden, op de man spelen, beledigen → ikke niet melden. Maar d...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

@2 Met een Nederlands GBA-nummer ben je hier al gauw een Nederlander. . . ....

18 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

spookrijder
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik zie dat die gestoorde NSB-trol weer lekker bezig is....

19 minuten geleden geplaatst door spookrijder

spookrijder
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

Zou er wel een Nederlander bij zitten?...

21 minuten geleden geplaatst door spookrijder

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@31 Hahahahaha je zet jezelf wederom behoorlijk in de etalage met je maf gezever. Ga maar melden zoals een landverrader uit de jaren '40...

22 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Palakkad Sex VideoKarala Xxx VideoFatalmodaTied UppornRick James Linda BlairNatural Sex VideoKendra Lust PicsNight Sex VideoComxxxxSandra Star XxxHarry Lesbian PornAmador PornografiaCollege Sex VidioIndia Group SexFree Por MoviesHostel Girls Nudeпорно тик токStars Pornos FrancaisesPorno LegendaBarbara NedeljákováThe Increadables PornChakka Ka SexAbby LynnIndian Sex XxxxReena Roy XxxKallyxoJavtilfulSexe PoLapk.jogosLegs Spread WideAmit JiMoment XnxxGrace Caroline Currey XxxPorn ChinesaColegialas Videos PornosBlack Xxx Hd VideoNatalie QueenNudeexerciseFamily Porn VidesGropsexMikeala Pascal Only FansHen Tai OnlineHot Indian Sex ScenesSex Of Disha PataniForced PorntubesLuscious HentaiBaddiesonkyNude ImagesPorn GeyDasi Xxx VideoSec Video HotHardcore Lesbian FingeringWrestling Porn LesbianOutlander Sex ScenePeter Pan Porn4k Sex HdHd Sexy Video BlueSon Mother NudeMother Son ImpregnationPornoamadoraChurch Father SexJingle SexOld Man Nipple SuckingTriple Sex HindiGanga SexBangali Boudi XvideosHomemade Gf PornBengali Hot RomanceBeautiful Babes NudeHttps://theporndude.com/zhKristen Strewart NudeIndian Aurat Ki ChudaiPron PinkyAdukt VideoPhotos Pornos Gratuit无码Love Bite GifBoku Ni Sexfriend Ga Dekita RiyuuOnline Striptease GamesVidéos Pornographiques En StreamingXnxxsisterWhy Am I Horny All The TimeLilith CabaliereXhmaster MmsBeeg Indian ComAmerican Aunty SexPhim Sex VietXxxsexyProperty Sex ComDesi Naked BathTevar FilmFree Pprn VideosFamily Guy Cartoonporn性爱网站IndiansxxxCfnmtoobKieran Lee PornBreckiehill LeakWww.hd Por.comNatasha Teen PornRuby Lee Coffey NudeSapphirefoxBrownassTittie FlashersSvscomocsSkirt No PantiesBlowjobcum In MouthGrittylifeIndian Village Sex VedioMongol PornAdult Nursing PornShoplft PornBondage MilkTitty PucsEsskayuwu NudeDreemz98Mallu Devika NudeKylie Page BlackedBbw Lesbian OrgySexycreolyta 4uGirl Sex DownloadWww Poonam Pandey ComSimone Richards PornGiana HassanAasian PornPorn Star ListingFr.stripchatSite Porno.Skinny With Big TittsNina NoethSex With XxxHeroine XxxxSex NudIndian Boss XxxBrazzers DrIndian Aunty MoaningMilf Doggo VaStepmo. PornMother Jerks Off.sonVideoporno ItalianoMoviesjoy.Ron Jeremy In PornMom Sex Stories HindiHot Sexy Indian Web SeriesHot Pron HubAletta Ocean ComDesi Romantic Porn VideosPorn GolpoHot Actress Nude VideosAlison Tyler Naked