OGZ
Volledig scherm
© OGZ

Maken van een studiekeuze: zo ontdek je waar je kind gelukkig van wordt

Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind, maar wat is ‘het beste’? Het antwoord op die vraag is een lastige als het om studiekeuze gaat. Want hoe steun en stimuleer je je kind richting een studie waar jouw aanstaande student blij van wordt? In de aanloop naar de Studiekeuzebeurs Midden in de Utrechtse Jaarbeurs (22 en 23 november) vertellen betrokken ouders én een student over hun rol.

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Coronaproof naar de juiste studiekeuze op Onderwijsbeurs Zuid op 24 en 25 september. Kom je toekomst ontdekken!
    Onderwijsbeurs Zuid

    Corona­proof naar de juiste studiekeu­ze op Onderwijs­beurs Zuid op 24 en 25 september. Kom je toekomst ontdekken!

    We mogen weer! Waar leerlingen en ouders vorig jaar nog vanaf zolderkamers een studie moesten kiezen, mag je dit jaar weer ‘live’ meedoen aan Onderwijs- en Studiekeuzebeurzen *. Kom je sterke punten én je toekomst ontdekken, kom inspiratie opdoen, kom het ervaren, kom het beleven op Onderwijsbeurs Zuid. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 september presenteren ruim 90 onderwijsinstellingen (mbo, hbo en universitair) en leerwerkbedrijven zich in Veldhoven. Meld je gratis aan en vind je opleiding – of een tussenjaar – van je dromen.