Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Irakees opgepakt voor scheepsramp waarbij 350 asielzoekers verdronken

  •  
19-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
48792565172_3d115e2d3a_k

© cc-foto: John https://flic.kr/p/2hkCDHE

De Australische politie heeft vrijdag een 43-jarige man gearresteerd op verdenking van een mensensmokkeloperatie waarbij 350 mensen om het leven kwamen. Het schip waar ze zich op bevonden, SIEV X genaamd in het onderzoek (Suspected Illegal Entry Vessel) , verging in 2001 in internationale wateren ten noorden van Christmas Island. De verdachte bevond zich in Nieuw-Zeeland en is uitgeleverd. Hij kan tot 10 jaar cel veroordeeld worden.
De verdachte zou volgens justitie tot een syndicaat behoren dat geld ontving van de passagiers met de belofte ze naar Australië te brengen met de Indonesische vissersboot. Ook zou hij overnachtingsplaatsen in Indonesië geregeld hebben. Aan boord bevonden zich meer dan 400 passagiers. De ramp vond plaats toen er in Australië een hevige verkiezingsstrijd werd gevoerd over onder meer het toelaten van asielzoekers. De ramp werd aangevoerd als bewijs dat de komst van asielzoekers werd georganiseerd door mensensmokkelaars. Eerder zijn al twee anderen veroordeeld voor de ramp.
cc-foto: John
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.