door Moskowfiets in Media  ·  40 Reacties

  • 6
  • 517x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Alle Linkse rakkers zouden dit bericht eens goed moeten lezen.

2
1 Snuggles

Zet die kerncentrales maar in zijn achtertuin samen met die windmolens en zonneparken.
Weer zo'n klimaatidioot die nergens verstand van heeft .
Als we van zulke gasten uit hadden moeten gaan stond Nederland al vol met zulke ondingen en later zouden ze dan zeggen "het werkt niet ".
We moeten gewoon gaan beginnen met thorium energiecentrales te ontwikkelen.

6
2 Eindpenthode

Er gaan nooit kerncentrales meer komen!
We krijgen nu al geen windmolens en zonnepanelen velden geplaatst waar ze willen

3
3 Ignatowski

Nucleaire energie is veel duurder dan zonne en wind energie. Voor NL zou het wel kunnen denk ik omdat we geen last hebben van aardbevingen en typhoons (althans in de meeste gebieden). Maar feit blijft dat het wel erg duur is. Prijzen duurzame energie blijven zakken en zijn in steeds meer plekken de goedkoopste bron van energie.

8
4 Indigné

@10 Nucleair is duur door absurde regels. Wind en zon zijn toch NOG duurder omdat er energieopslag moet worden meegerekend, wat men niet wil erkennen.

2
5 Lambaster

Goed artikel zeg!

“Hernieuwbare energie is een ruif waaruit grote groepen eten. Nucleair maakt samenlevingen rijker, omdat het dit soort profiteergedrag uitsluit.”

3
6 Hangingmen

Ik ben voor een nieuwe kerncentrale en om te beginnen kan er één en misschien wel een tweede op het terrein van de bestaande centrale hier in Borssele waar men momenteel bezig is de huidige kolencentrales te slopen wat van de toenmalige minister Henk Kamp moest. Ik ben werkzaam geweest op zowel de kolen-als de kerncentrale en ik weet dat er een tekening bestaat met drie extra kerncentrales achter de huidige.

3
7 Interessant

@6

wow

2
8 Vageali6888

* Verwijderd door de redactie *

9 GL weg ermee

@4 Jezus 5 minnetjes op een feit. Nederland wordt steeds dommer.

22.53 per megawatt-hour voor energie uit zon
between $112 and $189 voor nucleaire energie.

Ach joh is maar 6 tot 9x zo duur....

3
10 Smite Gait

@9 Ja nou dat zien we aan België dat het altijd beschikbaar is. Lekker goedkoop ook voor de Belgen not.

3
11 Smite Gait

* Verwijderd door de redactie *

12 GL weg ermee

@10
@4 en u hebben het artikel niet gelezen zeker?
Uit het artikel,

“Als kernenergie zo duur zou zijn en hernieuwbaar zo goedkoop, waarom betaalt Duitsland dan twee keer zoveel voor energie die tien keer zo vuil is?”

1
13 Hangingmen

@4
Bedenk wel dat windmolens alleen maar voldoende stroom kunnen leveren bij voldoende wind en daarom heeft het geen zin om die horizon vervuilende molens op het land te plaatsen, domweg omdat er daar vaak onvoldoende wind is en...
Zonnepanelen leveren alleen maar stroom bij voldoende zonneschijn en geen stroom in de nachtelijke uren en bij mistige dagen.
Een kerncentrale maar ook een BIO centrale, draaiend op cacoudoppen en gedroogde koeienpoep leveren altijd stroom.
Hier bij de kolencentrale te Borssele ben ik betrokken geweest dat er bijgestookt werd met cacoudoppen en gedroogde koeienpoep maar die VVD’er Kamp vond het maar niks en beveel tot sluiting.

1
14 Interessant

@12 Alternatief? Zon, wind, minimaal gasgebruik en misschien 1 kerncentrale. Misschien een overzees project ernaast voor onze eigen energie of enorme aardwarmtecentrales in vulkanische gebieden zoals rond Italië. Ik kan nog wel even doorgaan.

Ik staar me gewoon nergens blind op zoals op alleen zon en warmtepompen of 10 kerncentrales wat natuurlijk compleet gestoord is in een klein land als het onze. Het onderhoud van die dingen kost zo abnormaal veel geld dat we dan meer voor elektriciteit gaan betalen of er moet subsidie bij.

Wat ik wel weet is dat 80% van de huizen in dit land met wat zonnepanelen en 2 windvangers op de nok nagenoeg zelfvoorzienend te maken zijn. Nadruk op nagenoeg. Dan zit je alleen nog met die paar maanden dat het echt vriest dan moet er een ietsie pietsie gas bij. Of een ietsie pietsie kernenergie.

Daarnaast zijn een aantal energieslurpers zoals datacenters die 1400 MWH gebruiken prima te dekken met bijvoorbeeld wind dat zijn 200 windmolens en een paar hectare zonnepanelen.

Men dient het probleem in stukjes te knippen en voor verschillende stukjes van die puzzel passende oplossingen te bedenken. Wat voor een rijtjeshuis werkt, dat werkt misschien niet voor een vrijstaand herenhuis uit 1860 met houten vloeren. Wat voor het havenbedrijf werkt dat werkt misschien niet voor Tata steel.

Feit is wel als woningen aangesloten zijn op nieuwe systemen en de technologie achter die systemen beter worden dat woningen er elke 10-15 jaar op vooruit gaan als men het slim aanpakt. Maar doe het gelijk goed. Ik ben geen fan van warmtepompen dat lijkt me iets dat maar voor een deel van de woningen een oplossing is.

Over een paar generaties zijn zonnepanelen zo vreselijk rendabel dat geen enkele andere energievorm in de buurt komt van de lage kosten per MWH ongeacht in welk land je woont.

2
15 Smite Gait

@13 Het artikel gaat compleet voorbij aan alle infrastructuur die Duitsland bouwt. Daar heb je decennia iets aan dat zijn investeringen. Ja nieuwe infrastructuur kost veel geld. Laat ook even zien hoe het verloop van die kosten op lange termijn is als de infrastructuur op een gegeven moment klaar is. En laat ook even zien wat de kosten zijn als Duitsland niks zou doen.

1
16 Smite Gait

* Verwijderd door de redactie *

17 GL weg ermee

@17 Wat begrijp je niet aan dat ik mijn huis al deels off the grid heb? Voor peanuts. Scheelt me 1800 euro per jaar. Voor een tweekapper. Dat is niet leuk voor erbij het is een veel goedkoper alternatief om lagere rekeningen mee te bewerkstelligen.

Ik heb liever mijn eigen stroom dan dat ik me scheel betaal voor kernenergie. Wat mij betreft bouwen ze voor u een kerncentrale als de mensen die er gebruik van maken het maar zelf betalen zoals ik mijn panelen, powerwall en windvangertjes zelf heb betaald.

2
18 Smite Gait

Met moderne kerncentrales is niks mis, de prijs per kWh is lager dan alle andere soorten energie.

Voor een gegarandeerde basislast heb je altijd, snel te schakelen, conventionele centrales nodig (gas-, of kernenergie).

Daarnaast een smartgrid om alles samen te voegen.

Dan kunnen we daarna klimaat neutraal / schoon energie opwekken met wind en zon en als dat even niet kan, schakelen de conventionele centrales bij.

1
19 Lievense

@18

Volledig onafhankelijk zou leuk zijn , maar ook jij hebt de backbone van gascentrales nog nodig.

Volledig wind/zon is niet mogelijk , we hebben geen opslag voor piek/daluren.

Daarnaast wil de overheid niet dat iedereen onafhankelijk is , en zal het land volplempen met zonnepanelen en windmolens om de energie-multinationals in bedrijf te houden

1
20 Vageali6888

* Verwijderd door de redactie *

21 GL weg ermee

Wat de mensen vergeten, is dat je de zonnepanelen en windmolens ook kunt gebruiken om de klimaatverbetering tegen te gaan.
Dus als het klimaat te warm wordt, kun je met de zonnepanelen stroom opwekken, waarmee je de windmolens laat draaien, om voor verkoeling te zorgen.

3
22 janpietersn

@21 Discussiëren met u is als discussiëren met een 12 jarige die het beter denkt te weten. Inhoudelijk niks alleen een herhaling van zetten.

1
23 Smite Gait

@20 Nog wel ja 3-4 maand per jaar gebruik ik een 60-70 kuub per maand de rest van het jaar 15-20 kuub. 400 kuub of 2200 kuub zoals het was is een enorm verschil. Vroeger had ik het 19-20 graden in huis nu 22-23 door het overschot dat ik elektrisch verbrand.

Die laatste 400 kuub gaat ook nog wel omlaag. Eigenlijk zit ik alleen nog met het verwarmen van het water.

0
24 Smite Gait

* Verwijderd door de redactie *

25 GL weg ermee

@25 dat zegt mijn 6 jarige ook. "wat je zegt ben je zelf"

Kom maar met een alternatief ipv kernenergie

zie @15

Moeilijk of niet begrijpend lezen?

0
26 Smite Gait

* Verwijderd door de redactie *

27 GL weg ermee

@27 Huh u kunt dus echt niet lezen. Inderdaad dag dag dan...

0
28 Smite Gait

* Verwijderd door de redactie *

29 GL weg ermee

@24

Ik bedoel dat je "het net" en dus energiecentrales nodig hebt om je stroom overdag kwijt te kunnen , en 's avonds om stroom geleverd te krijgen.

Hoe meer zon en windenergie , hoe erger dat effect.

0
30 Vageali6888

@30 Hoezo mijn windvangers werken prima in de avond hoor. Ook heb ik altijd voor 2-3 dagen stroom aan de muur hangen. Iets dat ik op wil krikken naar een week. Het enige effect dat dit geeft is dat huizen meer waard worden en lekker warm zijn voor weinig geld.

0
31 Smite Gait

@15
Je vergeet iets in je verhaal.............................hoe wil de industrie voeden met elektriciteit.

Deze man heeft gewoon gelijk, eindelijk een milieuactivist die nadenkt.

0
32 Benzardi

Als deze man maar half gelijk heeft, moeten er 5 kerncentrales komen.

0
33 Aragon

@13 Omdat ten tijde van de energiewende duurzame energie veel duurder was. De prijs is nu vele malen lager.

0
34 Indigné
35 Smite Gait

@35
Weet je hoeveel windparken je moet hebben om de industrie in Nederland van elektriciteit te voorzien?

Dat een paar bedrijven in 2050 volledig klimaatneutraal willen zijn.................. is wat anders dan waar je de energie vandaan haalt.
Trouwens je artikel is uit 2017, hoe ver zijn ze al?

0
36 Benzardi
37 Tussenderegels

@37

no

0
38 carpenter

@38 Dat is nog steeds een open vraag. Tesla is een van de grootste geniën ooit.

0
39 Tussenderegels

@37

Dat tesla een genie was daar os iedereen het wel over eens.
Wat door velen 'free energy' wordt genoemd is eigenlijk niet meer dan het draadloos verspreiden van energie.

De praktijk wijst echter uit dat lucht een slechte geleider is en dat implementatie van koper en aluminium veel economischer en betrouwbaarder is.
Daarbij klagen mensen nu al over 'electrosmog' en zaken als 5g
Hoe wil je dan energietransport door de atmosfeer willen verkopen?
Dan praat je over enorm sterke electromachnetische velden.

0
40 carpenter

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Formatiekwartet spreekt vandaag over asiel: streng maatregelenpakket in de maak

@2 " totale instroomstop besproken" Daarover kunnen ze to St.Juttemis spreken tot ze een ons wegen. ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

@6 "Dat is illegaal." Nee. "Hij moet uitvoeren ..." Nee. Zie 2. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Nicks R. Van
Briefje van Jan - aan Franc Weerwind - Buttkicken.nl

Weerwind voert zijn eigen beleid. Heeft blijkbaar niet in de smiezen wat ministerschap inhoudt, Heeft ook niet door dat hij beter kan vertrekken...

3 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
De vraag is of Timmermans de progressieve kar kan trekken

Timmermans moet van die kar afblijven!...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Zie Hier
Scholen huren tweemaal zoveel duur personeel in als tien jaar geleden

Dat krijg je met die geforeerde grote scholen!En besturen die net zoveel kennis van de aanpak van uitzendbureautjes!Neem gewoon geen leraren...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Nicks R. Van
Hele Kamer trekt boetekleed aan over doorgeschoten fraudebeleid, behalve de PVV

De boetekleden zijn de laatste tijd kennelijk in de uitverkoop. Je trekt zo'n ding aan en men gaat daarna weer over tot de orde van de dag....

6 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Formatiekwartet spreekt vandaag over asiel: streng maatregelenpakket in de maak

Hopelijk wordt dan nu de strategie van een totale instroomstop besproken. Heel Nederland smacht daar naar. Het is de hoogste tijd....

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

Dus Weerwind gaat gewoon zijn eigen gang? Dat is illegaal. Hij moet uitvoeren wat de meerderheid van de TK heeft besloten. Doet hij dat niet dan...

8 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Strongoli
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

Weer wind: de verpersoonlijking van wat echte Democratie inhoudt.Belachelijk om zo'n motie eerst oordeel Kamer te geven en als er voor hem een...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Nicks R. Van
Burgemeester Rijswijk verbiedt Eritrees bevrijdingsfeest vanwege mogelijke rellen

Voor een Eritrees bevrijdingsfeest moeten ze in Eritrea zijn!...

11 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Wednesday HentaiBoudi Sax VideoForced Stepmom SexSleep Step Mom PornAmouranth NakedNipple OrgasiumHot Forced PornKichan XnxxHd Porn Mp4MidgetgangbangCityxguide.comNaked AssDanika Patric NudeFatherinlawsexHardcore Doggystyle PornPublic Flashing NudeXxl Vedio鸡巴Gay Porn StarzHot Nude BlondiesDost Ki Behan Ko ChodaAndhra Pradesh XxxWife Riding SexTelugu Romantic PornColege Party PornLuna Luxe PornTabooporntv.Porn Video SuckingTop 10 MilfSapna Sappu Porn VideosWannoncecomHuge Tit BlackKana MomonokiTamara MilanoDanicoopsSheena Ryder ShopliftingIndian Aunty Boy PornSiswet19Free New Video PornBig Titty Ebony LesbiansBig Booty Goth PornSonya Walger NakedTaboo PornosNsfwboobsHot PorntubesX Aunty VideoXxx Com Hd BfGranny Lebian PornManuel Ferrara Angela WhiteLena The Plug Jason Luv Full PornMelhores Sites De PornôsSnugglepunkPelícula Pornográfica De LesbianasSkype PornSasha Gray PornThe Secret AffairePorn300.xomLiliwashereSavannah Sixx CreampieKaty O Brian NudeMeana Wolf PovShesatlantis PornB Grade Sexy VideoPorn Sleeping TeensSybin PornChaturbate ExibitinistIvory MayhemLesbain Anal StraponHotwapNude EvaNude HdXvideo Porn IndiaSister Sleeping PornMolly Sims NakedJordi PornosuHidden Bathroom CamsLesbianpornvideToni Ribasسكس ولحسJoyce Dewitt NideDeep Throat ComplilationNew Sex PictureJiro HentaiTamil Nude CouplesViolet Myer PornIndian Women Peeing VideoFamosas NudsHilary Duff BoobsSex Video Seal PackCumdrinkingSilpa XxxGill EllisVideos Of Nude MassagesMidget KelseyNatasha Nice Step SisAnime Tentacles PornBabysitter NakedIndian Mom And Son PornEbony Transgender PornPornos TaboHindi Chudai KahaniLicking PuccyBrader And Sister XxxFamily Russian NudistRaven Celine PornPirate Bay. OrgFoot Fetish TubeXvideo ComoVidio SexsiChandni MovieSpread PornBreast ChusnaNextdoormommiesPorn Video For IndianSpicytrabbyFreevouyerHuge Teenage TitsSherry VineNoty GirlTii CupCrazyhentaiValeriya NemchenkoNaked On The BeachSimpsonsxxxSkinny Porn StarsPrivatesociety TubesMilerotiocosReal PorneGayporn PrisonVideos Vazados OnlyfansGianna's PornMen JackingFlingr.comMonalisa Sexy VideoBlackteenage PornGracie BonChloe VivrierSexybigbreastSelffistingSax Bf HdRakul Preet Hot PhotosSex BazarXxx Cartoon XxxGrandmas CummingVanessinha PornLong Tongue KissKim Basinger FeetSubmissive Wife VideosHey Im Bee TitsXxxlena