Onder deze brug vond de politie vorige week een complete hennepkwekerij. Sommige voorbijgangers met een goede neus hadden al een vermoeden dat er iets in de omgeving niet in de haak was.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder deze brug vond de politie vorige week een complete hennepkwekerij. Sommige voorbijgangers met een goede neus hadden al een vermoeden dat er iets in de omgeving niet in de haak was. © Marnix Schmidt

Hoe criminelen jarenlang wiet verbouwden in een Utrechtse trambrug en niemand iets doorhad

Criminelen verdienden tonnen met een inventieve wietkwekerij in een trambrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Jarenlang had niemand het in de gaten; duizenden trampassagiers tussen Utrecht en Nieuwegein passeerden dagelijks op slechts een paar meter afstand. Pas toen ambtenaren van de gemeente Utrecht stroomdiefstal constateerden, was het spel uit.

  1. Middelvingers en huilende moeders: dit was de eerste dag van megaproces tegen ‘Utrechtse’ plofkraakbende
    PREMIUM
    reportage

    Middelvin­gers en huilende moeders: dit was de eerste dag van megaproces tegen ‘Utrechtse’ plofkraak­ben­de

    Een buit van minstens 3 miljoen euro, een schade van dik 5,5 miljoen en zestien verdachten. De Duitse stad Bamberg staat vanaf vandaag op scherp vanwege het megaproces tegen een Nederlands/Belgische plofkraakbende die zich als struikrovers over Duitsland verspreidde om geldautomaten op te blazen. In een tot rechtbank opgebouwde sporthal zijn 75 agenten - veelal zwaarbewapend - ingezet om wanordelijkheden te voorkomen.
    Utrecht