door verwijderd9139144 in Politiek  ·  99 Reacties

  • 18
  • 1003x gelezen
Reageer met een Emoji
16
15

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 .
naar voorbeeld regering Lubbers en Kok die dat geintje ook heeft uitgehaald met de ABP pot.
maar als Brussel dit gaat doen dan ga ik een moord plegen op de figuur die dit mogelijk gemaakt heeft.

0
51 nog een keer

@51 Eén munt voor geheel Europa met ongelijke economien houdt in dat er voortdurend geld moet van Noord naar Zuid Europa. Dat is op de lange duur niet vol te houden voor Nederland en Duitsland. Eerst moeten de aanvullende pensioenen richting Macron en Italie.
Daarna de banktegoeden.
En daarna?: de eigendomsbewijzen van onze koophuizen? En de politici zagen dat het goed was - verdeling van rijkdom over Europa en de EU is goed voor hun carriere.

1
52 Conradijntje

@50

Na jouw eerste woorden "Dat is indirect gebeurd en volgens mij niet feitelijk aan te geven..." had ik al gegeten en gedronken.

Je kunt je punt niet maken en probeert je er onderuit te kronkelen.

7
53 Gremdaat

@53 Ik hoop dat je niet gestikt bent in je eten en drinken, want dan zou ik me schuldig voelen aan een vroegtijdig overlijden.

1
54 Verwonderd

e.meel is ook weer actief nog steeds even intelligent! gremlala

0
55 Zie Hier

@54

Ook weer duidelijk....geen argumenten... question

0
56 Gremdaat

Was inderdaad de eerste gedachte die bij mij opkwam toen ik las dat de AOW verhoogd gaat worden, of liever gezegd: ik dacht "Dat gaat Koolmees gebruiken...."

0
57 Reagentje

Wordt tijd dat de gepensioneerden en diegenen die pensioen opbouwen massaal naar Den Haag gaan. Desnoods samen met de boeren de volgende keer!

0
58 SergioLeone

* Verwijderd door de redactie *

59 Linkse uitkeringstrekker

FNV zou dat niet moeten pikken. In het nieuwe pensioenakkoord ging men er vanuit dat kortingen niet meer nodig waren!

0
60 SergioLeone

* Verwijderd door de redactie *

61 Linkse uitkeringstrekker

@61 Koolmees is als minister rechtstreeks verantwoordelijk voor de rekenrente van aanvullende pensioenen.

Hij is van mening dat, als je toekomstige pensioenen "veilig" wil stellen, pensioenfondsen moeten beleggen in staatsobligaties waarbij ze geld moeten meebrengen.

Ben je dan gek of ben je dan gek.

Gelukkig zijn de fondsen niet gek en beleggen op dit ogenblik voor hooguit 15% in die "veilige" beleggingen van Koolmees. Door verstandig te beleggen is het totale pensioenvermogen vorig jaar met 131 miljard toegenomen. Terwijl er 33 miljard aan premie is binnengekomen en 31 miljard is uitbetaald aan pensioenuitkeringen.

Het aanvullend pensioen is geen spaarpot voor de overheid.

0
62 Belazerd

Een de minimumlonen wollen de linkse dictatuur partijen niet verhogen waar mensen nog meer afzakken in de armoede. Net zo als in Limburg waar in Kerkrade en Heerlen de meeste mensen in armoede moeten blijven leven met dank aan alle linkse stemmers.

1
63 Gunther

@5 Nee, AOW wordt niet door iedereen opgehoest.

Voor elk jaar dat je tussen 15 en 65 jaar in Nederland bent bouw je 2% AOW op.
En inderdaad, daar hoef je niet voor te werken.
Je moet alleen maar aanwezig zijn.
Zie het maar als een sociaal stelsel voor het minen van bitcoins.
De werkenden moeten dat verdienen, maar die bitcoins worden na het behalen van de AOW leeftijd wel aan iedereen uitgedeeld.

0
64 in holland

* Verwijderd door de redactie *

65 Linkse uitkeringstrekker

@65 : Je bedoelt jongeren die nog geen cent in de pensioenpot hebben gelegd?

0
66 Reagentje

* Verwijderd door de redactie *

67 Linkse uitkeringstrekker

Vies suggestief artikel van Trouw ook

0
68 SergioLeone

* Verwijderd door de redactie *

69 baron50

* Verwijderd door de redactie *

70 Linkse uitkeringstrekker

* Verwijderd door de redactie *

71 baron50

@64 . Wat je zegt over opbouwen van AOW tussen 15 en 65 jaar klopt niet mee. Dit stiekeme kabinet heeft dit verandert. Die 50 jaar opbouw wordt geteld vanaf de AOW leeftijd. Dus als jouw AOW leeftijd 68 is dan bouw je pas op vanaf 18 jaar. Smerig he!

0
72 SergioLeone

* Verwijderd door de redactie *

73 baron50

Wordt een sigaar uit eigen doos, die oudjes krijgen straks iets meer inkomen waardoor ze het recht op bijvoorbeeld huursubsidie verliezen,waardoor ze er nog niets mee op schieten of misschien zelfs er op achteruit gaan...

0
74 Hangingmen

* Verwijderd door de redactie *

75 Linkse uitkeringstrekker

Off topic
Waar is E.Meel gebleven eigenlijk?

0
76 Hangingmen

* Verwijderd door de redactie *

77 Hans Brinker 2.0

@67 : Begrijp ik goed dat je vindt dat Koolmees mensen die laat ik zeggen max 33 jaar pp hebben betaald moet beschermen ten kosten van mensen die laat ik zeggen 45 jaar of nog meer pp hebben betaald?

0
78 Reagentje

@65 Laat je niets wijs maken. De smoes dat het pensioen van ouderen ten koste gaat van jongeren is allang onderuit gehaald door een groot aantal prominente economen.

Het tegendeel is eerder waar. Het beleid van Koolmees om meer niet-renderende staatsobligaties op te laten kopen door de pensioenfondsen, zullen de pensioenen van jongeren laten verdampen

0
79 Belazerd

@77
question
Hij zal toch wel een nieuw account moeten nemen van z'n vrouw ? question

0
80 Hangingmen

* Verwijderd door de redactie *

81 Hans Brinker 2.0

@81
Ach,ik mis die ouwe wegkijker wel een beetje

0
82 Hangingmen

* Verwijderd door de redactie *

83 Hans Brinker 2.0

@83
Alleen die 'Doortje bont' vind ik niet erg dat ze weg is,trouwens die borealis leeft die nog?

0
84 Hangingmen

* Verwijderd door de redactie *

85 Hans Brinker 2.0

@85
Thanks,
Van mij mag tie weg blijven trouwens..
Goed,fijne avond verder hans

0
86 Hangingmen

* Verwijderd door de redactie *

87 Hans Brinker 2.0

@40 : De afspraak was, dat iedereen een gelijk bedrag aan AOW zou krijgen, en dat was ook heel lang zo, tot men de bevolking hier doelgericht begon te verpauperen om ze aan het subsidie-infuus te krijgen, daarmee ben je meteen "achter die voordeur" oppermachtig en mag je het hele prive openbreken en dicteren, precies zoals Bakellende zo graag wilde.

0
88 Wendel

Data zijn het nieuwe top-verdienmodel, data over burgers dus. En die dwing je af door eerst allerlei uitkeringen onleefbaar laag te maken, de bedragen voor huur e.d. eruit te vissen en die apart als subsidie te verstrekken. Daarmee heb je een verplichting gecreeerd voor de betreffende burger om je alles te vertellen wat je weten wilt over zaken, die prive horen te zijn, daarmee is het echte doel bereikt.

0
89 Wendel

@89 Dat heet socialisme. Niet de burger zelf zelf laten beslissen waar hij zijn geld aan uitgeeft maar gewoon (bijna) 100% belasting heffen waarbij de burger het geld gedeeltelijk weer terug krijgt indien hij bij zijn gemeente het juiste formulier op de correcte wijze invult - waarvoor weer vriendjes bij het gemeentehuis nodig zijn om te helpen. Een overheid die het geld rondpompt waarbij er bij het rondpompen ook flink wat geld aan de strijkstok blijft hangen voor de overheid zelf - ook nodig omdat dit systeem zo inefficiënt als de pest is - je hebt er veel linkse loketambtenaren voor nodig - type Sjakie van de serie Flodder.

1
90 Conradijntje

@79 Inderdaad met het niet indexeren, begonnen in 2008, en 2-3x korten wat ze van plan zijn is het aanvullende pensioen over 15 jaar qua koopkracht weg- foetsie - voor oud en jong. Ben benieuwd wat voor kutsmoes er dan gehanteerd wordt door de overheid. Wat mij betreft is de onrust hierover niet groot genoeg. Over 15 jaar mag heeft iedere gepensioneerde nog maar 2 componenten over: AOW en eigen spaargeld. En verder vermoed ik dat ze die AOW alleen maar verhogen (bruto) om de belastingen erover gelijk te kunnen trekken met de belastingen die een werkende betaald - zodat je netto hetzelfde overhoudt.

0
91 Conradijntje

@66 : reactie @19 gaf aan dat er nu reeds voldoende geld in de pot zit om de komende 70 jaar uit te betalen. Aangezien werkenden pensioen opbouwen voor zichzelf is het lariekoek om te zeggen dat er over 80 jaar en meer ook voldoende geld in de pot moet zijn zoals die Dijsselbloem opperde. Die mensen moeten nog geboren worden, nog beginnen met werken, nog beginnen met inleggen en dat geld moet nog gaan renderen. Het feit dat de politiek zo duidelijk zit te liegen doet het ergste vermoeden.

0
92 Conradijntje

@69 Opvallend is dat wanneer iemand die veel aanwezig is op NK, geband wordt en vervolgens terug komt met een nieuw account binnen 10-20 reacties door iedereen herkend wordt vanwege het specifieke taalgebruik, de politieke voorkeur, de voorkeur voor bepaalde topics etc.

0
93 Conradijntje

Zover ik het heb kunnen achterhalen is de AOW opbouw nog steeds van je 15-65 jaar.
Vanaf het moment dat je gaat werken is een deel van het belastinggeld dat je afdraagt bestemd voor de AOW. Omdat nu steeds meer mensen vanwege studie op latere leeftijd gaat werken is de AOW pot te weinig vandaar dat ze leeftijd van de AOW grens hebben opgetrokken naar nu 67 jaar. Dat zal straks hoger worden om de AOW pot maar te kunnen vullen.

0
94 Pluten1

@72 Die 50 jaar opbouw wordt geteld vanaf de AOW leeftijd. Dus als jouw AOW leeftijd 68 is dan bouw je pas op vanaf 18 jaar.

Mooi. Bedankt voor de info.
Dat betekent voor de nieuwkomers 6% AOW erbij, die ze anders zouden missen.
Stel dat iemand in het oude systeem (50-65 jaar) met 25 jaar naar Nederland is gekomen.
Dan mist die 10 jaar en dat is een korting van 20% op de AOW.
Dat wordt dan nu 7 jaar en dat is dan nog een korting van 14%.

https://www.denhaagtekijk.nl/Onnodig%20AOW%20gat%20door%20SVB.htm

0
95 in holland

@90 : Die totale macht binnen "achter die voordeur" en die data-honger leken mij nu juist neo-liberaal, wie het geld heeft, heeft het voor het zeggen, en burgers zijn vee.

Misschien verwart u socialsme met communisme. Socialisme is voor mij dat je mensen in hun waarde laat, dat je ze zo vrij mogelijk laat, dat je ze een goed genoeg leven gunt ook als ze niet "standaard" of reuze bruikbaar voor de economie zijn.

Communisme daarentegen is totalitair en niets-ontziend, althans de uitwassen ervan die zich hebben voorgedaan. DDR bijvoorbeeld met hun stasi. Terwijl Venezuela, dat nu kapotgemaakt wordt, communistisch is alleen in die zin dat veel grootbedrijven eigendom zijn van de staat en dus de collectieve burgers, terwijl ze mensen veel meer in hun waarde laten, vrijheid laten.

0
96 Wendel

@94 : Al dat korten op onder andere AOW en het roven uit pensioenpotten, het korten op van alles dat de autochtonen het hardst treft, heeft allemaal te maken met de kosten van de immigratie. Al die redeneringen die bij elke individuele maatregel worden bijgeleverd waarom die maatregel moet, zijn bedoeld om dat te verbergen.

0
97 Wendel

@96 "Misschien verwart u socialisme met communisme. Socialisme is voor mij dat je mensen in hun waarde laat, dat je ze zo vrij mogelijk laat, dat je ze een goed genoeg leven gunt ook als ze niet "standaard" of reuze bruikbaar voor de economie zijn."

Nee socialisten vinden dat zij het geld van de burger veel nuttiger kunnen besteden dan de burger zelf. De socialisten hebben de maakbare samenleving uitgevonden: met het belastinggeld activiteiten van de burger stimuleren middels subsidies die socialistisch zijn en activiteiten die niet socialistisch zijn zwaar belasten om zo tot een utopische maatschappij te komen. Ook willen socialisten de burger zoveel mogelijk afhankelijk van de overheid hebben en zijn tegen aanvullende pensioenen, eigen bankrekeningen/vermogen, een eigen huis/auto en willen 100% belasting op een erfenis. Terwijl de VVD momenteel de huurmarkt expres aan het verzieken is omdat ze voor koophuizen zijn deed de PvdA altijd het omgekeerde.
Middels belastingen (straffen) en subsidies (belonen) - alsof wij burgers kleine kinderen zijn - proberen ze tot een dergelijke utopistische maatschappij te komen.

Praat u over het toepassen van data om het gedrag van de consument te kunnen voorspellen - uw 1e alinea - dan heeft u het inderdaad over het neoliberalisme. Echter om de burger onder controle te houden als overheid dan hebben we het over de meer politieke systemen (communisme, socialisme, coöperatisme).

0
98 Conradijntje

@98 Aanvulling: om het verschil tussen socialisten en neoliberalen te illustreren: socialisten willen dat de werknemer veel verdient waarna het geld met 99% belasting ingenomen kan worden door de staat. Neoliberalen willen dat de werknemer niets verdient en maken liever afspraken met overheden dat zij werknemers gratis kunnen krijgen.

0
99 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

Kort houden dat Duitse AfD gespuis. Het Duitse volk is heel gevoelig voor ophitsers uit de extreem rechtse hoek en het verheerlijken van de Duit...

4 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Nicks R. Van
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Iemand met een Palestijnse vlag mogen ze meteen oppakken en afvoeren. ...

23 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

Als van der Burg eens zou opknappen, zou dat een stuk schelen in de instroom. ...

25 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Hendrianus
VS spreekt veto uit tegen Palestijns lidmaatschap VN

"Daarnaast wil de VS dat een onafhankelijke Palestijnse staat ontstaat na onderhandelingen met Israël, en niet door druk van de VN."Dat is ...

27 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@73 Ja, precies. Het met anderen willen bemoeien. Dat is het probleem. Lekker iedereen z'n ding laten doen, moet het uitgangspunt zijn. ...

42 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Sywert zegt geen advocaat te kunnen vinden voor zijn rechtszaak maar heeft wel een advocaat bij zich tijdens het interview met FD?!...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@70 Trouwens, wij nemen geen aanstoot aan woke deugers, zij nemen aanstoot aan ons, toen wij niet gevaccineerd wilden worden en geen mondkapjes ...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Zie Hier
De Britten willen asielzoekers ‘afschrikken’ met een enkeltje Rwanda, dit is waar ze terechtkomen

Prima idee word tijd dat Nederland het met UK op een akkoordje gooit en kijkt of ze er ook gebruik van kan maken!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Tuurlijk zo onschuldig als een pasgeboren baby!Ja Ja...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Desi Suhagrat VideoKoreansexvideosGonzo Xxx MoveisNora Fatehi Xxx VideoIndian Beautiful Women PornMorena PornKpopdeepfskeCheating Wife BlackedBizrre PornManga-vostfrWbery LeakBengali Bhabhi Porn VideoHogwarts Legacy PornPornôlésbicoJavhihi HdPornez DownXvidfosNiccole Watterson PornAudio Choti GolpoXnx IndonesiaHttps://theporndude.com/zhFetlife.cxomLesbian DickedGay Porn FrottingXbvidsPrimecupsVer ComicnpornoBest Blow Job EverHarley Quinn And Poison Ivy PornSexiest Latina NudeXhmaster Videos DownloadGiselle Montes PornosHspornHelpless Teen PornCuckold FemdSnap Cheating PornMissionary XnxxYoungsters PornHitomi Tanaka Anri OkitaNetorare GamesChat Ao Vivo PornôPanochitadFayebunniXxx Blue Film VideoAmai Liu AndDawf Porn엑스비딩느Scarlett Rose PornstarHermaphrodites CumingSex Movies FreeAbsolumornX Vídeo TravestirSexo VoyeurNang Mwe SanTamil Actress Nipple SlipHot Sunny Leone XnxxListcrawler.Porno MexicoCogidas En El CarroXxx Sexy CollegeStrawberrytabbyy LeakedMilfysHd SexMilkingdickLana RhoadespornSleeping Sister XxDost Ki Maa Ko PelaMasazh XxxHapornCalifornia.tvWife HandjobsCowgirl Porn VideosXxx Com Videos HdCreampie HdHot Guys Fuck XxxCoomer . PartyDesi Priya PornMale Masturbation PornLesbian Anal ToysCloseup PussyFilme Pornô TransexNudists WalkingKamasutra ComXxx Indian YogaMale Moans AsmrBollywood PornographyRiley Reid TtFace Fart SitNakedblondewomenSakura Comic PornI Love PussyCucqueen PornBokep Japanese No SensorAmandapicsJapanese NudesSasha Grey BondageTeen BondageKitty LeeGalleries.private.com Sandra Russo Has Her Pussy PenetratedBeastboy And Raven PornRussia Porn SitesBbc Deepthroat CompilationLiteroctica StoriesMalyalamxxxIndian Devar Bhabhi Sex VideoPron Videos StepmomSecundaria PornLesbians Licking.pussyDarla Pursley LeakedNude Nicol KidmanBethbehrsnudeBukkake On PussyPorn With PlayboyEmily RinadoChubby Asian PornSexvidelSnowangel_xxxYoutube PornErotic Massage How To VideoDog FuckingpussyItsmecat OnlyfansLightskin CocksMom Brazzers PornVillage Girl Sex PhotoXochavellaNorth Indian Sex VideosTeen Dad XxxMichelle Martinez GangbangMobile BonersTanflixNintedo PornDoggy Still PornVanessa ChaseAunty Xxx Sex VideoIncesttaboo.comFree Safe PormGarcelle PlayboySkip The Games Erie PaEliana RoseAnal GilfKsjk-016Pornos Latinos GratisCh A TurbateGromets PlasaSexroughAnal OrgasmingMrsoverlander NudeCoty De Pablo NudeWww Wap Sex ComFansy Porn