Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Geert Wilders

17-10-2019 11:24

Mobile

Beste meneer Wilders,

Wat een prachtige dag was dat gisteren!

Terwijl Jesse Klaver de doodskist met zijn voornaam erop tijdens het boerenprotest volop misbruikte om het krankzinnige geloof van de klimaatkerk nog maar eens uit te dragen, behaalde de enige Nederlandse politicus die écht elke dag moet vrezen voor zijn leven in de rechtszaal een eclatante overwinning.

Het Gerechtshof nam het enig juiste besluit: de minder, minder, minder-zaak tegen u werd voorlopig stilgelegd.

Dat besluit volgde op de mededeling eerder deze week van minister Ferd Grapperhaus dat er nog één keer goed gezocht moet worden naar documenten die staven dat zijn voorganger, de ‘vergeetachtige’ VVD’er Ivo Opstelten, zich wel degelijk actief met een vervolgingsbeslissing heeft vermoeid.

“Ik heb opdracht gegeven om nader te bezien of er binnen mijn organisatie nog relevante documenten voorhanden zijn die mij tot nu toe niet bekend waren”, zei Grapperhaus letterlijk.

MobileMobile

De goede verstaander weet dat Grapperhaus daar eigenlijk bedoelt: er zijn nog relevante documenten. En door de zinsnede “die mij tot nu toe niet bekend waren” pleit Grapperhaus zichzelf alvast vrij.

Gisteren bleek dus dat het Gerechtshof ook zo’n goede verstaander is.

Tussen nu en 9 december, de dag waarop het hoger beroep verder gaat, gaan we nog veel over uw zaak horen. Er komt nóg meer bewijs dat uw voornaamste politieke concurrent, de VVD, aan de touwtjes trok en dat de top van het Openbaar Ministerie.

En daarna is het Wilders-proces eindelijk stuk.

Tot groot verdriet van de 6474 NSB’ers die hun handtekening zetten onder het door de politie verstrekte voorbedrukte aangifteformulier tegen u.

Héérlijk!

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).