door Havermout in Buitenland  ·  45 Reacties

  • 2
  • 386x gelezen
Reageer met een Emoji
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Een interbellum dus, waarom niet gewoon stoppen en op z´n minst sorry zeggen voor de doden.

0
1 Defcte burger

Turkije kan sowieso niks meer doen want de Russen laten niet m,et zich sollen.

1
2 Ome Joop

Omdat de Russen ertussen zitten doet Amerika nu ook wat.
Laf volk.

0
3 Keesklets

Ik lees net dit:

"Vice-president Mike Pence just announced a ceasefire in Syria, negotiated with Turkey. Turkey has agreed to stop fighting to allow Kurdish forces to withdraw from Turkey’s designated safe zone."

WTF?

0
4 Endandit
5 Ness

Het is gewoon te gek voor woorden:

Pence zei dat omdat Turkije instemde met een staakt-het-vuren, de VS ermee instemde geen sancties op te leggen. Zodra een permanent staakt-het-vuren is ingevoerd, worden economische sancties opgeheven.

Pence zegt dat de VS een 'veilige zone' hebben toegestaan als buffer tussen de Koerden en Turkse troepen. Pence zegt dat hij van beide kanten de verzekering heeft gekregen dat "ze zullen verhuizen".

Het staakt-het-vuren duurt 120 uur - vijf dagen. Pence lijkt ervan overtuigd te zijn dat er een permanent staakt-het-vuren zal zijn. Gedurende de vijf dagen zullen Koerdische troepen zich terugtrekken terwijl Turkije een "veilige zone" van 20 mijl creëert.

Er komen berichten uit dat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu heeft gezegd dat de overeenkomst geen wapenstilstand is, maar een pauze in operaties.

Trump roept een overwinning uit nadat zijn vice-president Mike Pence aankondigde dat de VS en Turkije een staakt-het-vuren hadden onderhandeld in Syrië.

Deskundigen uit het Midden-Oosten bekritiseren de deal echter en beweren dat Amerikaanse functionarissen instemden met de eisen van de Turkse president en in wezen onderhandelden over de overgave van hun Koerdische bondgenoten.

2
6 Endandit

@4 ,

Gewoon feitelijk een overgave dus inderdaad.

Verkocht als een compromis.

3
7 progressiefliberaal

@6

Laten we dat even in klare taal zetten:

Turkije valt Noord-Syrië binnen om een "veilige zone" te creëren. En begint Koerden te vermoorden. Turkije is dus hier de agressor.

Als beloning krijgt Erdogan nu dus, wanneer hij de Koerden tijd geeft om te vertrekken de veilige zone die hij wilde hebben en worden bovendien de economische sancties opgeheven?

Erdogan krijgt dus in feite de overwinning van Trump gewoon overhandigd.
Dit gelóóf je toch niet?

2
8 Endandit

Goh, heeft turkije nu al haar doelen behaald dat ze instemmen met een wapenstilstand? ... hoe lang dat dan ook moge duren (een dag ofzo)

2
9 TedjeR

Zoals iemand daarop zegt:

The president is essentially declaring victory for making major concessions to a foreign leader in a violent situation created by his own foreign policy.

2
10 Endandit

@9

Dubbel verraad.
Eerst gooit hij de Koerden voor de wolven. En vervolgens geeft hij de wolven een beloning. Is die man nu echt gek geworden?

Ik had al mijn twijfels over de samenstelling van de delegatie naar Erdogan ... terecht dus. Trump spoort echt niet.

2
11 Endandit

@11 nee, hij was al gek..... op dictators.

2
12 TedjeR

Graham is er (in een voetnoot) ook duidelijk over:

Lindsey Graham calls the Pence-Pompeo Syria cease-fire `encouraging,' but says he's still introducing his Turkey sanctions bill.
`We're ready to come and hit Turkey hard if they don't get out of Syria and reset the table. I appreciate what Pompeo and Pence have done.'

2
13 Endandit

En dan Trump:

"This is a great day for civilization. I am proud of the United States for sticking by me in following a necessary, but somewhat unconventional, path. People have been trying to make this “Deal” for many years. Millions of lives will be saved. Congratulations to ALL!"

zucht ....

2
14 Endandit

@2
De Russen hebben nauwelijks iets in te brengen tegen het Turkse leger.
Dat is bijna net zo groot maar véél moderner uitgerust.

Daar gaat ome Vladimir zijn vingers niet aan branden.

4
15 Janzzen

En deze:

"This deal could NEVER have been made 3 days ago. There needed to be some “tough” love in order to get it done. Great for everybody. Proud of all!"

Mag ik effe een teiltje?

3
16 Endandit

Blijkbaar zitten er een paar Trump-fans die niet begrijpen wat Trump Erdogan precies cadeau heeft gedaan als beloning voor zijn aanval.

1
17 Endandit

En dan is het voor sommigen dus weer niet goed genoeg, want nu kan men Trump niet bashen ??..

5
18 sparta

Is dit staakt-het-vuren ook met de koerden overlegd, of alleen Met Turkije en de VS.

1
19 sockknitter

@18

Wat is er goed aan dan?

Erdogan valt hulpeloze mensen aan om een gebied van Syrië te claimen waar hij geen recht op heeft.
En Trump gééft hem dat gebied gewoon ..... zonder enige vorm van strafmaatregelen vanwege de agressie van Erdogan ... gratis en voor niks.

Alsof je een inbreker als "straf" voor de inbraak het recht geeft om de juwelen waar hij op uit was mee te nemen.

0
20 Endandit

@19

De Koerden zijn waarschijnlijk blij dat ze de kans krijgen om zonder aanvallen te vertrekken. Maar ze moeten wel vertrekken uit hun woongebied.
Wat voor keus hebben ze feitelijk?

En Erdogan lacht zich kapot.

0
21 Endandit

@20
Niet mee eens.
Trump geeft het komplete huis aan de inbrekers......

0
22 Janzzen

@22

je hebt gelijk ... en de gek denkt echt dat hij het probleem geweldig heeft opgelost.

1
23 Endandit

Ik heb het altijd dramatisch gevonden dat Hillary de verkiezingen in 2016 (ze had wél 3 miljoen stemmen meer, maar goed...), verloren heeft.
Neen. Niet ik was- en ben niet voor haar, omdat Hillary mijn Dreamqueen was. Dat zeker niet !
Maar het was nu eenmaal haar- of Trump.
En dan, in die situatie, was de keuze voor mij niet moeilijk: Hillary (dan maar...).

1
24 Flipper

Vertrouw die deal niet turken en amerikanen beiden onbetrouwbaar

0
25 Gazelle

PS: Op een ander front hebben we dit ook nog:

"Mulvaney acknowledged in a press briefing earlier today that Trump withheld the military aid to pressure Ukraine to open an investigation into a debunked conspiracy theory about the 2016 election."

Daar hebben we dus het quid pro quo

1
26 Endandit

It appears that Trump’s external legal team is now attempting to distance itself from Mick Mulvaney’s press briefing today, where the acting White House chief of staff acknowledged the existence of a quid pro quo in the delaying of military aid to Ukraine.

1
27 Endandit

@27 humor

0
28 TedjeR

Goh..... en wat is Erdogan nu beloofd door Pence voor deze 5 dagen staakt het vuren..?

0
29 Sempre

@20
Je wereldje is klein ... Alles draait om Trump.. Ga Erdogan bashen.
Altijd Amerika de schuld geven, maar Amerika hoort niet in Syrie te zitten. Dat was een onwettige invasie van Obama.

6
30 sparta

@30 Maar Amerika zit wel in S.A! Daar horen ze toch ook niet? Ach ja.... It's all about the money... toch???

0
31 Sempre

Maar, maar, maar, maar, aldus de cry babies.
Ondertussen is er een wapenstilstand en wordt er gepraat na een briefje van Trump.

En waar is de EU?
Nergens.

6
32 Proemevla

@29

Dat hij het gebied krijgt wat hij wilde hebben zonder dat hij er verder voor hoeft te vechten. En alle economische sancties gaan van tafel.
Trump heeft Erdogan dus het woongebied van de Koerden gewoon gegeven en de Koerden uit hun gebied verdreven op straffe van verdere aanvallen van Erdogan.
Dubbel verraad.

0
33 Endandit

@32

De EU is geen partij in dezen.

0
34 Endandit

@31

Op het All about money front is er ook nieuws:

"De Guardian volgt vandaag nieuws op verschillende fronten, waaronder de aankondiging dat de G7-top in juni zal worden gehouden in het resort van Trump in Doral, Florida.

Het nieuws wekte onmiddellijk de bezorgdheid dat Trump probeerde te profiteren van het presidentschap, een bewering die zijn waarnemend stafchef ontkende. Mick Mulvaney beweerde dat Trump de bedrijfswinsten niet nodig heeft omdat hij op zichzelf zo succesvol is.

Een verslaggever van de Washington Post die de zaken van Trump volgt, merkte echter op dat het resort van de president sinds zijn aantreden een sterke daling van de winst heeft gezien, dus de multinationale top zou een broodnodige omzetstijging kunnen opleveren."

Volgens mij valt ook dat onder een impeachable offense: machtsmisbruik voor persoonlijk gewin.

0
35 Endandit

En toen dit:

"De president sprak met verslaggevers over het staakt-het-vuren in Turkije nadat hij in Texas was geraakt, en beschreef het als een "verbazingwekkende uitkomst, ongeacht hoe de pers het zou willen bagatelliseren", aldus een bericht.

De Turken 'wilden dit al 10 jaar lang voor elkaar krijgen', zei hij naar verluidt, verwijzend naar de Turkse invasie in Syrië. "Toen die wapens begonnen te schieten, moesten ze iets doen.":"

Dus .... als we Trump goed begrijpen heeft Erdogan er gewoon recht op om dat gebied in te nemen, of nog liever gewoon te krijgen, omdat hij het al 10 jaar wil hebben.
Trump snapt nog steeds niet wat hij eigenlijk gedaan heeft en wat de gevolgen zijn.

0
36 Endandit

@35

een reactie daarop:

Een republikeinse senator, Lisa Murkowski van Alaska, vertelde verslaggevers dat ze het niet passend vond dat Trump de G7-top in juni in een van zijn resorts in Florida zou organiseren.

Ethiekdeskundigen betitelen de beslissing als een klassiek voorbeeld van zelfverrijking en riepen de wetgevers op het aan te vechtenn. Van de voormalige directeur van het bureau voor overheidsethiek:
"Als je werkt in een koepelvormig gebouw in de hoofdstad van het land, zul je deze G-7-deal corrupt noemen of je stilzwijgen zal je eigen corruptie uitschreeuwen."

0
37 Endandit

Het ontwikkelt zich vandaag allemaal weer in sneltreinvaart:

"Rick Perry, de energie-secretaris die verwikkeld is geraakt in het Oekraïense schandaal, heeft Trump verteld dat hij van plan is af te treden, volgens Bloomberg News.
Perry is een centrale figuur geworden in de vraag of Trump Oekraïne onder druk heeft gezet om Joe Biden te onderzoeken in een poging zich te bemoeien met de verkiezingen van 2020."

De ratten verlaten het zinkende schip steeds sneller .....

0
38 Endandit

Allemachtig ....

Trump tegen de pers:

"Sancties en tarieven zouden gaan bijten, maar we hoeven het niet te doen," vertelde Donald Trump verslaggevers over Turkije. Hij zei dat de invasie het "resultaat was dat ze al 10 jaar proberen te bereiken."

De president zei dat hij "veel druk van veel mensen heeft ondervonden, zelfs van sommige mensen in mijn eigen partij," volgens het bericht ...

Als het ging om Isis-gevangenen die naar verluidt uit gevangenissen in de regio zijn ontsnapt, voegde de heer Trump toe: "We zullen mensen hebben die ISIS in de gaten houden. En Isis zal grotendeels in de gaten worden gehouden door de Koerden. Slechts weinigen zijn eruit gekomen."

Het lijkt erop dat dat gerucht over een IQ van 73 nog hoog geschat is.
Hoe krijgt ie die onzin verzonnen?

0
39 Endandit

@34
De VS ook niet.

5
40 Proemevla

@38
Tuurlijk.

4
41 Proemevla

[quote]
"Syria is a U.S. Mistake that started 7 years ago, the CIA and Saudi Arabia tried to overthrow Assad, it was a DISASTER, it brought in ISIS & Russia, what we should do now is GET OUT!"-Jeffrey Sachs, Columbia University
[/quote]

4
42 Proemevla

Hebben de anti Trump fascisten eigenlijk wel door dat de Turkse Proxies, die ingezet zijn om de Koerden te proberen te vermoorden, DEZELFDEN zijn, als die zij 7 jaren lang als 'vrijheidsstrijders' hebben opgehemeld?

4
43 janpietersn

Deal, zonder de Koerden?

9
44 Hendrianus

@43
Huurlingen zijn dan ook de hoeren in de strijd.

9
45 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@83 Almere is behoorlijk aan het verkleuren vanuit Amsterdam zijn ook veel mensen met Surinaamse, Marokkaanse en andere niet Europese roots er k...

2 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Defcte burger
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@80 Ik maak de laatste weken tramritten in Amsterdam , via youtube kanaal spoor 4 , uit nostalgie en om wat voorbeelden voor een schilderij ...

2 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Graaier1000
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@80,Op uw inschatting is denk ik de grachtengordel en de zuid-as weer een uitzondering....

4 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@81 Als je een beetje linguïstisch onderlegd bent kun je wel horen of mensen Russisch , Fins, Arabisch of een Amazigh taal spreken....

8 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

rebo
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@80 Die zitten volgens mij allemaal wel zo een beetje in Almere vermoed ik. Op dezelfde manier zoals dat de originele Haagse Schilderswijkers nu...

10 minuten geleden geplaatst door rebo

RobP
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@77 "dus na gaan of je mischien toch niet de een ( wat ) anders behandelt dan de ander"dat zal altijd blijven....

11 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@73 Dat kan wel zo wezen maar je kunt aan hun neus niet zien of het Russen, Marokkanen, Finnen, etc. zijn....

12 minuten geleden geplaatst door RobP

Graaier1000
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

Golddigger....

12 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@59 Het bijhouden van ras/huidskleur ligt nogal gevoelig, maar mijn inschatting is dat blanke, wit Europese mensen een grote minderheid vormen i...

14 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Zie Hier
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

Dit gewoon niets anders dan een club die spijkers op laag water zoekt !Zo langzamerhand krijg je het ideen dat de cvlub die voortdurend met di...

15 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Sex Vedios RomanticWww.literotica.ocmNude Pics Of Katy PerryPorn FilthyBig Boobs Video IndianVideos Pornos RecientesTwitter Amador GayBig Booty Big TitisMonica VallejoJapanese Porn FreKoran Porn ComSinfuldeedsAbella Danger Xxx VideosIsis Love SaunaIndian Porn XJapan Animation PornHit Wife PornWalking Nude In PublicAnypornsReal Escort VideosAshton SummersEmma Mae NudeSpider Man SexingXxx Girl PhotoX Vidoe HdHot Indian College SexMasou GakuenNude Videos Of Sunny LeoneJesie DubaiBarbara Carrera NudeBhmodelFree Erotics VideoPawgqueen.comBeatrice SegretiKirsten LeeIndian Pussy SuckingMom Chudai VideoSon Rapes Mother PornDanni The FattyLesbian Porn ComicaX Amster PornBig Boobd TubeImagens De PornolGay DeepthroqtMalayalam Sex VidiosHd Sex PunjabiBig Chineese TitsKelsey Lawrence Nsfwهنتاي تايمCelebrtiy NudesXvedioXxx3Kannada Sex Stories AuntyHuge Boobs BondageAlice Eve PornPorntube Asian AnalSpankbangeEllie Renee NudeHige Cock PornXxxcomwwwBlue Picture Dikhaiye VideoWomen On Beach Nudeסרטי ס קסXfantezyPronhobLara CumkittenBondageslutsNaked SnapsChinese Hardcore SexGfblowjobPorncubIncestglixManytoons.comFanily PornWhicked WimsBig Boncing TitsSwathi XnxxFootjobcumshotCondom Broke PornTrina MicharlsDult ChatOfficer On DickBokeb JepanUnfaithful Pt.1 Penny BarberCarlie Jo Howell NudeXnxx Desi BhabiMilf Porn ComPornhub UkSize QueensTeen Masturbation VideosStockingstease.comAv ซับไทยGaybeastXnxx BlondeEmma Stones NudeNude Hot Old WomenHot Sex StoryShekshi VideoOdia Sex MoveBree LouiseCelebrity BlowjoKristin OrtizHairy Latina PussyUpskirts PantiesFree Porn TubeLisa Lipps PornNude LesbyLena The Plug PregnantX.vidoseHindi Maid PornAngelina Jolie NudesRough ThroatfuckBlack Step Sis PornDicked DeepClassic Taboo PornTeenage Asian PornReal Hotel Maid PornOne Peice HentaiEbony TspornBruntee PornEcchi Na Onee-chan Ni ShiboraretaiEverlylanessPorn Of Indian GirlBig Boobs Teen NudeNaked Black BootyBalls Deep InCahaturbateElviras TitsYaoi Goblin CavePorn AudditionEnglish Sex Movie PlayVideos De Sexo Caseiro BrasileiroBlacked Row ComMexican NudeMex Gay PornPoren CartoonSexo Caseiros GayBigcutie SkylarBoob KissAnime Sex XxxJeux Porno GratuitLiving Sex DollBig Booty PawgXxx Videos BollywoodBrazzers HardcoreIndian Real Mms PornBianka BluePorn 1940'sXomarymOpen Sambhog