AFP
Volledig scherm
© AFP

Trump: “PKK waarschijnlijk een grotere terreurdreiging dan IS”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag gezegd dat de Koerdische Arbeidspartij PKK, die al decennia een bloedige guerrilla tegen Turkije voert, "waarschijnlijk" een grotere "terroristische dreiging" vormt dan de jihadisten van Islamitische Staat (IS).

53 reacties

  • Wim Tack

    5 jaar geleden
    Trump mag 1 miljoen Erdogan-aangangers die in Europa leven hebben in ruil met 1 latino's uit USA. Dan zal ik binnen 2 jaar met Trump verder praten. Voor mij is Erdogan erger dan PKK en IS tesamen.
  • Jos Vercammen

    5 jaar geleden
    De PKK-terroristen vormen een bedreging voor Turkije, dat land weigert elke dialoog met de Koerden. Ik heb nog nooit gehoord dat Koerden aanslagen pleegden tegen niet-Turkse doelen. Voor ons noch voor de Verenigde staten vormen ze een bedreiging. Had Trump z'n troepen daar gelaten, dan was geen enkele Turkse soldaat de Turks-Syrische grens overgestoken. De Amerikaanse president ziet nu in dat hij de verkeerde beslissing nam. Hij probeert nu het tegendeel te bewijzen met alle mogelijke middelen.
  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    Het is duidelijk wie de uitspraken van Trump hier verdedigd : De Koerden zijn wel in opsstand gekomen wegens de onderdrukking door het Turkse regime..., ik zal ook in opstand komen als men mij probeert te onderdrukken...
  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Uitleg die nergens op slaat om zijn gezichtsverlies te verbergen, maar ik vrees dat het daarvoor al te laat is. Turkije heeft militair niets te zoeken in Syrië, wat ook hun uitleg ervoor is. Terroristen brandmerken is tegenwoordig in de mode, alles wat zich niet klakkeloos onderwerpt aan de regels van grootmachten krijgt het etiket terrorist opgeplakt. Voor mij is terrorisme gelijk aan low budget war, ze hebben geen ander verweer. Haal de voedingsbodem ervan weg en het stopt vanzelf.
  • peter verbruggen

    5 jaar geleden
    trump beweert heel slim te zijn ... de laatste dagen is hij zwaar van zijn voetstuk aan het vallen , en steeds dieper en dieper ..... vrije val naar de afgrond