Sankt Pauli pikt politiek statement niet en zet Sahin op zijspoor

Cenk Sahin maakt niet langer deel uit van de selectie van Sankt Pauli. De club uit de Duitse Tweede Bundesliga heeft die beslissing genomen naar aanleiding van een politiek statement van de middenvelder.

Sankt Pauli pikt politiek statement niet en zet Sahin op zijspoor
© Pro Shots

De 25-jarige Sahin sprak onlangs op Instagram zijn steun uit voor de militaire operatie van Turkije in Syrië. Dat is bij de politiek links georiënteerde aanhang van Sankt Pauli volledig in het verkeerde keelgat geschoten, waarop de clubleiding besloot een onderzoek in te stellen.

De uitkomst van dat onderzoek is dat Sahin nooit meer een wedstrijd zal spelen voor de club. Volgens Sankt Pauli is dit ook om de veiligheid van de speler in kwestie te waarborgen. 'Wij zijn als club tegen elke vorm van oorlog. Zijn mening druist tegen alle normen en waarden van deze club in.'

Het contract van Sahin, dat loopt tot medio 2021, is overigens niet ontbonden door Sankt Pauli. De club meldt dat in verband met de veiligheid van alle betrokkenen besloten is dat de Turkse voetballer voor zichzelf mag blijven trainen op het trainingscomplex in Hamburg.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Sankt Pauli
Meer over FC Sankt Pauli