door SergioLeone in Politiek  ·  34 Reacties

  • 21
  • 802x gelezen
Reageer met een Emoji
1
32

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wie denk jij wel die jij bent Dijsselbloem?

https://www.beyondthematrix.nl/nieuws-analyses/verzon-jeroen-dijsselbloem-een-masters-degree-in-zijn-cv/

"Geen nepnieuws afkomstig van een Russische nepnieuws fabriek; het is geen complottheorie, maar een harde bewering door een Ierse krant in 2013. Natuurlijk hebben we daar in Nederland nauwelijks iets over gehoord, omdat wij graag trots zijn als we een hooggeplaatste functionaris aan het rovershol Brussel mogen leveren. Geenstijl deed wel verslag in der tijd, maar het is misschien nuttig om deze oude doos nog eens van zolder te halen. Dit verhaal gaat over Jeroen Dijsselbloem. Jeroen Dijsselbloem mocht in het kabinet Rutte minister van financiën worden en tegelijk voorzitter worden van de Eurogroep. Thierry Baudet noemde deze rol volkomen terecht een ‘schizofrene dubbelrol‘."

1
1 SergioLeone

Zegt de man die het Nederlandse belang heeft verkwanselt om het mislukte EURO experiment kunstmatig in leven te houden......

2
2 Sandokan

Verder uit het artikel van deze leugenaar:

"De krant Independent meldde in 2013 iets heel opmerkelijks. Het schreef dat Jeroen Dijsselbloem zijn Masters Degree verzonnen zou hebben. Althans, dat is de vrije vertaling van de fout in de CV die de krant aankaartte. Jeroen’s “imposante” CV zien we gewoon online staan op de website government.nl. Feitelijk blijkt uit die CV vooral dat Jeroen eigenlijk nooit een noemenswaardige baan heeft gehad. Als je zijn historie goed bekijkt is hij min of meer zo vanuit de schoolbanken de politiek ingerold. Hoewel hij wel economisch geschoold is, is er geen 1 echte baan te vinden waaruit gedegen economische praktijkervaring blijkt. Maar vooruit, dat kan allemaal in politiek Den Haag.

Wat opvalt in de CV van Dijsselbloem is het volgende regeltje: “1991: Business economics research towards a master’s degree, University College Cork, Ireland“. De Ierse krant meldt daar op 14 april 2013 het volgende over [citaat] Mr Dijsselbloem, who gave an address at the college last Thursday, was appointed Finance Minister of Holland last November and his biography was posted on official internet sites of European institutions, including the European Investment Bank, which initially claimed he had received an MA in Business Economics from UCC. De krant Independent had geconstateerd dat op de originele CV van Jeroen Dijsselbloem een Masters Degree aan de University College Cork vermeld stond. De Ierse krant deed moeite om Jeroen’s Masters Degree te onderzoeken en kwam tot de interessante ontdekking dat Jeroen helemaal geen MA titel aan deze universiteit kon hebben, simpelweg omdat de universiteit op dat moment een dergelijke titel niet kende. De originele CV van Jeroen was nog in de archieven van Geenstijl terug te vinden (zie hier), maar het artikel zelf lijkt te zijn verwijderd. Foei Jeroen! Heb je je CV bij elkaar gelogen?"

3
3 SergioLeone

Dus muil houden Dijsselbloem.

2
4 SergioLeone

** gebruiker verwijderd **

Och, Jeroentje wordt door andere hotemetoten op zijn vingertjes getikt..........
Jeroentje huilt........
Fuck off Jeroen maar kijk eens kritisch naar je eigen handelen.....
Dag Jeroentje.....

5 verwijderd2420

Jeroen wordt zelf niet gekort zeker,dan is het makkelijk oordelen over anderen.Die vette pensioenpot is opgebracht door de huidige gepensioneerde en degene die binnenkort met pensioen gaan.En die rekenrente is natte vinger werk.Alsof zij 30 of 40 jaar in de toekomst kunnen kijken.

0
6 Wiebe Nik

Als de politieke beerput, niet alleen van Nederland maar van heel Europa, open gaat is het milieu voor altijd verpest van de stank die vrij komt.

0
7 pica pao

@3 . Rectificatie. Verder uit het artikel van deze leugenaar moet zijn verder uit het artikel OVER deze leugenaar.

0
8 SergioLeone

Dijsselbloem was voorzitter van de Commissie Parameters 2019.
Een dergelijke commissie stelt om de 5 jaar de parameters, de concrete percentages, vast van de maximum rendementen die pensioenfondsen voor de komende jaren mogen inrekenen; en dito voor de minimum lasten, die op de pensioenen zullen drukken. Zoals de geldontwaarding, waar Dijsselbloem als Minister van Financiën een grote, kunstmatige veroorzaker van was.

En dan is er de rekenrente, die Dijsselbloems Commissie lager heeft gesteld.
Vooral daar toonde Dijsselbloem dat hij een professionele systeembaantjes-leugenaar-in-functie is.
Voor het uitgavenbeleid van Financiën en de ministeries verlaagde hij in november 2015 de reële risicovrije disconteringsvoet voor overheidsinvesteringen (gebaseerd op de 10-jaarsrente op staatsobligaties) naar 0%.
Tegelijkertijd verhoogde hij in diezelfde maand, november 2015, de belasting in Box3 voor gewone burgers, met als argument dat zij op beleggingen veel hogere rendementen haalden dan tevoren gedacht. Onder andere stelde hij de reële risicovrije 10-jaarsrente op staatsobligaites voor hen op 4%.
Dus voor zichzelf en zijn collega's in de politiek en voor de ambtenaren die graag geld willen uitgeven 0%. Voor de burger staat dezelfde rente zogenaamd op 4%. En dat zou marktconform zijn.
Nu, er is maar 1 reële risicovrije 10-jaarsrente in de markten en die was in 2015 circa min (!) 0,5%

Voor pensioenfondsen geldt een ander rentetarief als rekenrente, maar, zoals gezegd, ook dit heeft Dijsselbloem verlaagd.

De parameters en rekenrente als geheel vormen het Ftk, Financieel toetsingskader, voor pensioenfondsen en toezichthouders.
Hier zit het grote knelpunt.
De pensioenfondsen hebben de afgelopen jaren redelijke rendementen geboekt. Op papier. Maar de toezichtregels zijn dermate rigide, dat bij een eerstvolgende economische, financiele of geopolitieke crisis, grote verliezen onvermijdelijk zijn.
Zo zijn de fondsen verplicht grote delen van het vermogen in staatsobligaties te beleggen. Die heten risicovrij, maar zijn dat beslist niet. Ten gevolge van het extreem ruime monetaire beleid van centrale banken zijn ze juist risicovoller dan ooit.
Aandelenmarkten zijn eveneens te sterk gestegen als gevolg van de lage rente. Net zoals vastgoedprijzen.
Nederlandse pensioenfondsen beleggen veel in het buitenland. Indien de wereld door het geopolitieke conflict tussen de VS en China, dat we deze jaren zien ontstaan, wordt opgesplitst in een Chinese en Amerikaanse invloedssfeer, gaan de pensioenfondsen hard worden geraakt. De EU stelt dan militair niets voor en in hun behoefte aan kapitaal om productieketens opnieuw in te richten, zullen de VS helaas wat financiele staartveren moeten knippen.

Dijsselbloem weet dat de beleggingsregels die voor de pensioenfondsen gelden, het onmogelijk maken tijdig maatregelen te nemen. De domme pensioeninleggers zullen de volle verliezen voor hun rekening krijgen.
Maar ja, Dijsselbloem behoort tot de professionele systeem-leugenaars. Hij verdient liever aan mooie eervolle baantjes binnen de circuits, dan dat hij iets ten goede verandert. De foute schoorstenen moeten roken. Tot profijt van top-ambtenaren op Financien en pensioenindustrie. Ten koste van de burger.

Hoe zeggen ze dat in Den Haag? Wie niet aan tafel zit, staat op het menu.
In de Nederlandse vertegenwoordigende democratie, is de burger niet vertegenwoordigd.

0
9 duurendaal

Die boeren hadden ieder een gepensioneerde mee moeten laten liften naar Den Haag.

Het gaat allang niet meer om de gepensioneerde.
De (on)geloofwaardigheid van Dijsselbloem en co. is in het geding.
Die zal en moet ten koste van alles zijn gelijk halen.
Met inzet van nepnieuws, valse media en betaalde trollen.

0
10 in holland

@10 het gaat niet alleen om de (toekomstige) gepensioneerden. Als alles bij elkaar opgeteld wordt gaat het om de pensioenen, de zorg, het onderwijs, handhaving, defensie etc. etc.
Het wordt tijd dat Nederland nu echt in het geweer komt. Samen met de boeren behoren we eigenlijk Nederland stil te leggen om deze leugenachtige regering te laten luisteren om te stoppen.

Wat betreft de pensioenen: het is net als onder Kok en Lubbers, hoe meer ze in de pensioenen kunnen knijpen des te meer hoeft de regering niet uit te betalen (als grootste werkgever) des te meer kunnen aan onnodige eigen glorie projecten besteden en laten verdwijnen richting Brussel.

Zoals bekend en gevoeld wordt, als het in het voordeel van de regering is is het snel bij wet geregeld, als het in het voordeel voor de burger is dan duurt het jaren voordat de wet ervoor klaar is. Voorbeeld is de aanpassing AOW leeftijd, maar wat betreft de reële rekenrente vermogens duurt het ruim 2 jaar, zo ook met de energieprijzen dit jaar. Binnen een maand was de wet er om deze prijzen te verhogen, maar toen bleek dat deze niet correct waren kregen we te horen dat het niet direct omlaag kon maar pas in 2020. Nu blijkt dat straks door belastingverhoging op de energieprijs de beloofde verlaging weer niet door.

Het wordt tijd dat Nederland opstaat.

0
11 Pluten1

Man waar bemoei je je mee. Jij bent allee maar een ex minister en helemaal geen expert. Ga maar eens naar griekenland op vakantie.

0
12 niet-alles-geloven

@9
Keurig en begrijpelijk uitgelegd hoe de vork in de steel zit.
++++++++++

0
13 pica pao

Een echte PvdA-er Als voor de arbeider vergeet het maar als de PvdA de arbeider kan naaien staat die club vooraan!

En Dijsselbloem heeft liever dat dat geld naar de ECB gaat om een stoeltje voor hem te kopen!

0
14 Zie Hier

Dat zijn toch lieden die hiervoor hebben doorgeleerd. Niet de domste jongens dus. En die zouden volgens Dijsselbloem ongelijk hebben?

0
15 Nicks R. Van

" Die kritiek is Dijsselbloem in het verkeerde keelgat geschoten. In de brief “wordt letterlijk geschreven dat het erop lijkt alsof mijn commissie als doel heeft gehad om maar te kunnen korten”, zei hij. “Zo’n zinnetje staat er letterlijk in”, aldus de oud-minister."
Heel Nederland weet dat het de bedoeling is om te korten. We zijn die smerige leugens zat. Begrijp daarom ook de agressie van sommige boeren, we worden belazerd.

0
16 Ceesje

alle argumenten zijn intussen wel uitgewisseld. Er zijn voor entegenstansers. Niet korten kan, korten kan ook. De gevolgen zullen toch door ons zelf gedragen moeten worden. Het is een politieke keus. En Dijselbloem zit er niet voor de arbeiders, maar voor het groot kapitaal. De keus is dus snel gemaakt.

0
17 Arista

@3
Dijsselbloem was ook diegene die Varoufakis destijds schoffeerde, terwijl Varoufakis qua opleidingen en economische serjervaring, vér boven Dijsselbloem uitkomt.
Dat typeert deze Dijsselbloem en heeft hem in Europa óók niet geliefd gemaakt, waardoor hij zijn lucratieve baantje bij het IMF, deze zomer kon vergeten.
En nu dan weer dit gezeur van Dijsselbloem over de pensioenkortingen, waarover prominenten kritiek hebben geuit.
Als het aan Dijsselbloem ligt, dan wordt iedereen in Nederland net zo aangepakt, als hij en de Trojka bij de Grieken hebben gedaan...
Walgelijk, irritant mannetje.

1
18 Strongoli

Als Dijsselbloem zo goed kan verklaren waarom er gekort moet worden, dan heeft ie waarschijnlijk ook een hele goede uitleg waarom hij de rekenrente zo laag heeft gesteld.. als de rendementen van de pensioenfondsen toch al gauw zo'n 7 % bedragen in deze lage rente tijd.....Wat gebeurt er dan met de rendementen als de rente stijgt??? komt er NOG meer geld in de fondsen, maar ja dan moet er rekening gehouden worden met slechtere tijden?????? Hij is gewoon van de pot gerukt...

0
19 starboy2500

Kunnen we het IQ van dijsselbloem niet verkopen, brengt waarschijnlijk niets op. Doen we dat van timmertje frans er bij..................................... Oh moet geld bij question

1
20 Uitede aka Espede

@19 Klopt helemaal wat je zegt.
Of het nu gaat om pensioenen of lonen; het motto van de regering lijkt te zijn:
In mindere tijden moet de broekriem aangehaald worden en in betere tijden moeten wij rekening houden met eventueel weer optredende slechtere tijden.
Als gewone burger trek je altijd aan het kortste eind.

0
21 Mappie

Alles voor de EU.

0
22 DONKEY R

Is zelf de grootste leugenaar die Dijsselbloem.
Hij was voor geen cent te vertrouwen.

0
23 annie

Al is de Dijsselbloem nog zo snel.
Wie pensioen trekt die ziet het wel.

0
24 Filosoof

Oud-minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA) heeft aanstoot genomen ..

0
25 purelogica

“Ik heb mezelf de vraag gesteld: welke motivatie zouden ik of die zes hoogleraren kunnen hebben gehad om met een voorstel te kunnen komen om maar zeker te stellen dat er wordt gekort? Waarom?

Ja dat is wel een goede vraag Jeroen. Vertel eens de waarheid zou ik zeggen.

0
26 purelogica

Dijsselbloem moet zijn vervelende PvdA kop dicht houden
Hij heeft met Knot ……. Klijnsma zo gek gekregen om de pensioenen om
zeep te helpen

0
27 Bollieboos

@27 Wat heeft deze miljonair Dijsselbloem nou niet om zeep geholpen.

0
28 Bleu lagoon

Als hoogleraren en economen echt verstand hadden gehad, dan was het niet zover gekomen met de pensioenfondsen die geld in overvloed hebben en waar de regering uit wil putten om de regeringsgebouwen te renoveren.

0
29 Verwonderd

Kunnen ze die Dijsselbloem geen baantje geven in Mali ofzo, bv als waarnemer

0
30 wijs

@30
Tegenwoordig is hij voorzitter van de Onderzoeksraad voor de veiligheid.
Hij moet nu o.a. beoordelen, of de bakfietsen wel aan alle eisen voldoen..
En hij doet oók nog iets met natuurmonumenten.. question
Tussendoor probeert hij zich in Europese lucratieve baantjes te wurmen, maar dat lukt nog niet erg.
Óók in Europa zijn ze niet zo gecharmeerd van hem..

0
31 Strongoli

Hij is zelf een steen des aanstoots. Het feit dat hij niet tegen gedegen kritiek kan geeft al aan wat voor narcistisch melagomaantype het is.

0
32 Merlinswit

he distelbloem niet zo bijdehand doen,ga je maar vast inlikken bij je voorbeelden in brussel.

0
33 onbegrijpeloos

@28 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

0
34 Bollieboos

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

@17 laat timmermans maar komen... ga ik aanzienlijk minder werken om ook allerlei potjes te kunnen bemachtigen...

2 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Kim Jong-un
Fleur Agema (PVV): ‘Hugo de Jonge was de beste zorgminister die ik in 17 jaar heb gehad’

Een incapabele schoolmeester op misschien wel het belangrijkste departement zetten leek mij geen goed plan en nu een ex-nieuwslezeres nog minder...

11 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

Kim Jong-un
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

Arme kinderen want die moeten de prijs betalen. De schade komt ook, misschien niet gelijk maar komen doet het. Je kunt niet straffeloos allerlei...

14 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

Nicks R. Van
Gemeenten: opvangbeleid asielzoekers zorgwekkend

Het kan ook niet lukken met deze strategie. Hoe kun je nou steeds mensen onderdak toezeggen die er niet is? ...

15 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Oeps112
Absurde tijden nu moeten zelfs speelgoedauto's wijken voor klimaatwaanzin

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/absurde-tijden-nu-moeten-zelfs-speelgoedautos-wijken-voor-klimaatwaanzin...

18 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Nicks R. Van
COA-baas in Ter Apel stapt op wegens 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@TS: loopt al een draadje!...

21 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Feldwebell
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@21Ook George kennan ondersteunt je laffe leugenachtige inborst niet. We gaan niet lijdzaam toezien hoe Rusland haar agenda uitrolt puur o...

21 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@75 Dat is dan het werk van de AIVD. Maar volgens mij zijn die inmiddels overbelast door de soevereinen. 😉...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Biscanna
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Dat zou kabouter obesitas wel willen, maar niemand wil gelukkig met deze kabouter om tafel....

1 uur geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Sunny Leone Sexy Bf VideoLana Rhiades VrAlexis Fawx FemdomPorn Teens MomNenitasTamil Sex Video Tamil SexMom Ki ChudaiOdia Film SexyFree X Rated ClipsTamil Sex XvideosBangla Sex Sex VideoJenna Lee PornHeavy SexAngeli Khang MoviesGirl Fingering PornJessica All ButtAnime IncestUnderwaterpornHondura PornMewslut PornDani Daniels FingeringBabylon EsortsلاثثلXnxx OnAunty AexTeen Naked SexMommy And Daughter NakedFutanari HentaiHot Sexy Romantic XxxFootpornKatrina Jade VideosSissor PornKempno PartySexiest Bbw PornBoobs Sucking Video IndianSahkeela SaxDesi DebonairBokep HdToroporno.esDevintrezNina MacedezBrazzers Romi RainIndian AuntysexvideosRelative XxxSexes TelegramKitty CappriceNude Jynx MazeCala CarvesWoman Fingering HerselfGrabbing Boobs In PublicLokal Xxx Video ComNaked StretchingExcogi JillBangbus PornhubWonpornJenna Ortega Ai PornWww Youhdporno ComOctokuro ManyvidsBokeb FamiliCyoa SexMatures YoupornNina Hartly Porn StarTamil Mother Son SexPorno Ao VicoErika Elenisk NudeChanel Uzzi NudeJepanese PussyKagney Linn Karter AnalBritish PorneFuq]Hells Paradise HentaiFree Porn Older WomenXxx Son And MomXxxmcomNadia Ali Porn StarRed GifTnafluxPoenhub GayPornô Zap ZapDani Daniels CuteComedy X VideoEmily Salazar BbcIncestfantasyActrices NuesAmateur Français.comPornô Gay JaponêsNewchloe18Porn MagazinsBelle Delphine Leaked VideoDesi Hot Video HdCreamepie EatingBdsmsexWife Seduced By A LesbianPornworks AiPublik AgetAmy Adams BikiniSchool PornhubDaisydrewukSunny Xxx VideoBhabhi Devar SaxCumface AsianSubmit Tour FlicksVirgenesfollandoPorn Full VidePepperoni NipplesLaura Ashley SamuelsBoobs Press CoupleStockingbabesIndian Porn AitesNudisttubeFilme De Pornografia Ao VivoCardi B FeetMommy XnxRealcock 2Chubby Lesbians PornPron ViedosKylie MariaHulk XxxTamil BlowjopPeliculas De PornosEva Elfie CreampiedAsian Sex In3d Porn AnimationResident Eveil PornGina Michaels NudePegging BondageAsh KasshBp Film Bp Film Bp FilmBritni KittinFakepornMallu Hot Full MovieSexx VedosMalayalam Blue Film PictureZilla PornMistress T VideosLena Plug BbcHairy PissyInternetchickw免费 成人 视频Nudes CelebsBrunettes In The NudeTits Cumed OnDenver BackpageSeka NudeMail Porn StarsBratysis ComCelina Powell Onlyfans LeakPornhub GermanMomson XxxTaboo Porn Pics