Direct naar artikelinhoud

Zoon Joe Biden spreekt voor het eerst uitgebreid over aantijgingen

Hunter Biden, de zoon van de voormalige vicepresident van de VS Joe Biden, betreurt dat hij destijds niet heeft ingezien wat voor politieke consequenties zijn baan bij een Oekraïens gasconcern zou kunnen hebben.

Joe Biden en zijn zoon Hunter.Beeld EPA

Hij zei in een vraaggesprek met ABC dat hij niets verkeerds heeft gedaan, maar dat hij terugblikkend toen beter had meoten weten. Die vergissing heeft nu ‘onethische mensen de gelegenheid gegeven op een illegale manier mijn vader te beschadigen.’

Hunter is een centrale figuur in de controverse rond Trumps verzoek aan de Oekraïense president Zelenski om onderzoek te laten doen naar zaken van Biden en duur betaalde functies van Hunter in Oekraïne. Hunter heeft voor het eerst commentaar gegeven bij ABC.

Joe Biden is een van de meest prominente kandidaten namens de Democraten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Hij en zijn zoon, Hunter Biden, worden er - onder andere door president Trump - van beschuldigd een belangenverstrengeling te hebben gehad over een Oekraïens gasconcern.