Door het alarm van de klokkenluider is het impeachment-onderzoek tegen Trump van start gegaan.
Volledig scherm
Door het alarm van de klokkenluider is het impeachment-onderzoek tegen Trump van start gegaan. © Photo News

Trump wil getuigenis van klokkenluider in Congres: “Hij moet uitleggen waarom hij mijn Oekraïne-gesprek zo slecht heeft begrepen”

De Amerikaanse president Donald Trump wil graag dat de klokkenluider aan de basis van het impeachment-onderzoek tegen hem voor het Amerikaanse Congres een getuigenis aflegt. "Hij moet getuigen om uit te leggen waarom hij mijn Oekraïne-conversatie zo slecht heeft begrepen", aldus de president op Twitter. 

14 reacties

  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Trump begrijpt zijn eigen niet meer. Hoe kan hij dan het begrip vermogen van anderen beoordelen?
  • Kevin Noël

    5 jaar geleden
    Trump wordt sowieso verkozen! Weet tenminste van aanpakken.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Het gesprek van Trump met Zelenski werd afgetapt/beluisterd door minstens 20 personen, inclusief de twee cellen van de FBI en de CIA die permanent in het Witte Huis zitten. Het enige dat de "klokkenluider" heeft gedaan, is zijn persoonlijke subjectieve mening geven over een paar zinnen van een telefoongesprek van 33 minuten. De klokkenluider heeft de volledige tekst niet willen vrijgeven, maar Trump heeft dat intussen gedaan. En de échte tekst pleit Trump volledig vrij.
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Misschien kan de president uitleggen waarom hij gezegd heeft wat hij gezegd heeft en waarom hij dit probeerde verborgen te houden.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Het gesprek van Trump met Zelenski werd afgetapt/beluisterd door minstens 20 personen, inclusief de twee cellen van de FBI en de CIA die permanent in het Witte Huis zitten. Het enige dat de "klokkenluider" gedaan heeft, is zijn persoonlijke subjectieve opinie geven van een paar zinnen van een telefoongesprek van 33 minuten. De klokkenluider heeft ook bewust de tekst zelf niet vrijgegeven. Trump heeft dat intussen gedaan, en de échte tekst pleit Trump volledig vrij.