Politiek

JOVD in paniek omdat Thierry Baudet even zijn neus laat zien op congres

13-10-2019 15:27

De JOVD – de jongerenclub van de VVD – congresseert dit weekeinde in een Van der Valk hotel in Amersfoort. Zondagmiddag verschenen opeens paniekerige berichten op dat dekselse Twitter: Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet had het congres gecrasht! En boeken uitgedeeld!

Het bleek allemaal wat anders te liggen. De Fvd-leider had een zaaltje verderop in het hotel toevallig een vergadering met al zijn fractievoorzitters.

Baudet in een nadere reactie aan TPO:

“Mij werd een kopje koffie aangeboden dus ik heb daar een paar minuutjes staan praten. Ze wilden allemaal op de foto, meer dan 50 selfies gemaakt. Stapeltje boeken van Theo Hiddema hadden we nog in de achterbak van de auto liggen, dus die hebben we uit aardigheid aan die kids meegegeven. Derk Jan Eppink kwam ook nog even langs, moesten ze natuurlijk ook een kiekje van. Aardige lui vond ik, beetje overdreven strak in het  pak maar wat wil je met de JOVD. Geen sigaren gezien overigens.”

Waarvan akte. Funfact: de JOVD heeft naar eigen zeggen 3000 leden, tegenhanger JFVD heeft er 1000 meer, wat mogelijkerwijs de paniek kan verklaren.