maandag 14 oktober 2019

KOM PLOTT

George van Houts, we kennen hem nog van De Verleiders, heeft zich weer eens op 9/11 gestort met een nieuwe voorstelling genaamd KOM PLOTT. Die dubbele TT staat voor Twin Towers.

Luis in de pels Pepijn van Erp van Klopt Dat Wel? zat ook weer in de zaal, maar Van Houts werd dit keer ongemoeid te gelaten. Geen tegenwerpingen tijdens de voorstelling. Ook het publiek bleek dit keer grotendeels te bestaan uit hardcore gelovers. Er werd geen kritische vraag gesteld.

Dat de rest afhaakt is onderhand wel te begrijpen. Van Houts kwam dankzij De Verleiders nogal laat in aanraking met complottheorieën en maakt als het ware een inhaalslag, maar raakt daarbij steeds verder van het padje af.

Zo heeft Van Houts ook complotprofeet David Icke ontdekt en in het bijzonder het recent verschenen vuistdikke boek The Trigger. Bij Icke’s bizarre ideeën over reptillians haakte Van Houts naar eigen zeggen af, maar qua feiten zou Icke het allemaal heel overtuigend uitgezocht hebben. Je zou toch zeggen: dat iemand bizarre ideeën verkondigt, zegt eigenlijk al genoeg over diens geloofwaardigheid, maar Van Houts is dan weer gek genoeg om de rest wel serieus te nemen.

George gelooft, gelukkig maar, ook niet in de platte aarde. Maar hij verbaasde zich erover dat de filmpjes van de flat earthers er zo gelikt uit zien. Daar zou heel wat geld achter moeten zitten, misschien wel een aanwijzing dat het hele gebeuren in feite georkestreerd is om de serieuzere complottheorieën mee belachelijk te maken. Dat is ook al zo'n klassieker uit het complotkonijnenhol.

Zelfs bij over de maanlanding heeft Van Houts bedenkingen. Vooral na het zien van een videodocu van de Italiaan Massimo Mazzucco die uiteraard ook een ellenlange complotdocumentaire over 9/11 heeft gemaakt, The New Pearl Harbor.

Want zo gaat dat met George. Die haalt al zijn informatie van YouTube en het web, herkauwt alle kul die jaren geleden allang is weerlegd, dubbelcheck niets en lijkt niet meer aan zijn eigen bubbel te kunnen ontsnappen.

Van Erp geeft daarvan weer een mooi voorbeeld: Van Houts meent ergens gelezen te hebben dat een brandweerdepartement in New York zou hebben opgeroepen tot nieuw onderzoek naar 9/11, maar heeft blijkbaar niet door dat het hier gaat om een resolutie van het gekozen toezichthoudend orgaan van dat departement. De leiding van het departement heeft zich er niet achter geschaard.

Ook in 2019 is Barracuda op de waakvlam

1 opmerking:

  1. Achterlijke zooi dus >> https://www.ninefornews.nl/grootste-aanslag-ooit-gepleegd/

    BeantwoordenVerwijderen