De Uber Eats-app.
Volledig scherm
PREMIUM
De Uber Eats-app. © AP

Hoe Uber Eats de strijd aangaat met Thuisbezorgd

MaaltijdbezorgingMaaltijdbezorger Uber Eats is in ons land aan een stevige opmars bezig. Alleen al dit jaar sloten zich duizend restaurants aan bij de bezorgdienst. Vooral in de grote steden horen de koeriers met de groene thermostassen op hun rug inmiddels bij het straatbeeld. Uitbreiding is nodig om niet onder te sneeuwen in de moordende concurrentiestrijd met Thuisbezorgd.nl en Deliveroo.

  1. Topman autofabrikant MG reageert op commotie over Chinese auto’s: ‘In Europa gebeurt precies hetzelfde’
    PREMIUM
    interview

    Topman autofabri­kant MG reageert op commotie over Chinese auto’s: ‘In Europa gebeurt precies hetzelfde’

    De invasie van Chinese automerken in Europa wordt steeds feller bekritiseerd. Er zou sprake zijn van oneerlijke concurrentie doordat de Chinese regering de auto-industrie zwaar subsidieert. Ook zouden er risico’s zijn op het gebied van privacy en spionage. Topman Aiden He van het in Europa zeer succesvolle Chinese automerk MG reageert: ,,Oneerlijke concurrentie? In Europa gebeurt precies hetzelfde.”
  2. Chauffeur rijdt aan andere kant van Nederland als hij appje krijgt: ‘Binnen 2 uur melden, anders ontslag’

    Chauffeur rijdt aan andere kant van Nederland als hij appje krijgt: ‘Binnen 2 uur melden, anders ontslag’

    Na belletjes van meerdere boze klanten uit Amsterdam trok een groothandel vorige zomer aan de bel bij z’n bezorger. Want waar bleef hij met de beloofde bestellingen? De chauffeur bleek op eigen houtje nog bezig met bezorgingen in het oosten van Nederland. Na meerdere waarschuwingen moest de man zich binnen twee uur op het kantoor melden, anders kon hij zijn spullen inleveren.
    Zoetermeer