RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Drie arrestaties na ontvoering vrouw (22) in Opmeer

Recreatiepark De Dreef in Opmeer Beeld © Google Streetview

De Duitse politie heeft gisteravond drie mannen aangehouden na de ontvoering van een 22-jarige Poolse vrouw uit een vakantiehuisje op een recreatiepark in het Noord-Hollandse Opmeer.

Bij de aanhoudingen raakten twee verdachten lichtgewond, meldt de Duitse politie bekend.

Relationele sfeer

Bij het huisje werd in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.10 uur op de deur geklopt. Toen de bewoners opendeden, stonden er enkele mannen voor de deur. Een van hen eiste, onder bedreiging met een wapen, dat de vrouw met hem mee zou komen.

De mannen vertrokken per auto met de vrouw, zegt een woordvoerder van de politie in Noord-Holland. De aanleiding van de ontvoering ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Poolse
Lees ook:
Poolse vrouw (22) die werd ontvoerd op recreatiepark is gevonden

Volgens de Duitse politie waren drie Poolse mannen (26, 27 en 32 jaar) bij de ontvoering betrokken. Een van hen zou een vuurwapen hebben. De ontvoerders waren met de vrouw naar Duitsland gereden.

Auto onderschept

De Duitse politie kreeg de auto waarmee de ontvoerders uit Opmeer waren weggereden gisteravond in het vizier op de snelweg A57. De agenten zetten de auto bij Willich, niet ver van Venlo, aan de kant. In de auto zaten twee ontvoerders en de 22-jarige vrouw. Bij de aanhouding raakten de twee ontvoerders lichtgewond, de vrouw bleef ongedeerd.

De derde verdachte arresteerde de Duitse politie zaterdagavond na een inval in een appartementencomplex in Bergheim, waar de agenten elf mensen controleerden. De derde verdachte viel daarbij door de mand.