Santos wil Ajax keihard aanpakken en mikt op transferverbod

Reacties

De Braziliaanse topclub Santos is verre van gelukkig met de handelwijze van Ajax in het transfercircuit. Voorzitter José Carlos Peres stelt dat Ajax op onreglementaire wijze bezig is geweest het zeventienjarige talent Giovanni Manson Ribeiro voor zich te winnen en dat die manier van werken eerder is vertoond.

Santos wil Ajax keihard aanpakken en mikt op transferverbod

In mei reisde Giovanni naar Europa voor een gesprek met Ajax en andere clubs. Op dat moment was hij alleen in bezit van een amateurovereenkomst in Brazilië en dus wil Ajax volgens Braziliaanse berichtgeving geen transfersom betalen aan Santos bij een definitieve overgang van Giovanni.

Dat is de Braziliaanse club in het verkeerde keelgat geschoten. Zij eisen een vergoeding bij een overstap van hun jeugdspeler naar Amsterdam. 'Dit is al de tweede speler die Ajax bij ons weghaalt, na Danilo in 2017. Het zal tijd kosten voor Ajax gestraft wordt, maar ze zúllen gestraft worden', foetert voorzitter Peres in gesprek met Lance​​​​​​​.

'Ze zullen moeten betalen en een transferverbod van twee jaar aan hun broek krijgen', zegt Peres. In hoeverre hij al weet heeft van een definitieve overstap van Giovanni, en waarom andere clubs hem niet zouden mogen aantrekken nu hij geen profcontract heeft bij Santos, is niet duidelijk.

Peres is hoe dan ook van plan naar het Internationaal Sporttribunaal (CAS) te stappen om zijn gelijk te halen. Een eventuele transfer van Giovanni naar Ajax of een andere club zal pas in januari zijn beslag krijgen. Dan wordt de getalenteerde middenvelder 18 jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Santos
Meer over Santos
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.