U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 3
Voor zeker drie Iraanse Nederlanders is de dreiging na twee eerdere liquidaties zo serieus dat er veiligheidsmaatregelen zijn genomen, meldt het VPRO-onderzoeksprogramma Argos zaterdag. De drie krijgen extra politiebeveiliging. ...

3 maanden geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
3
2
1
3

"Iraanse Nederlanders"

Iraniërs of Nederlanders, toch?

Of kent Iran het dubbele paspoort?

1 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
3
Meld

Wat ik begrijp was die dode verantwoordelijk voor bom aanslagen daar en deze behoren ook tot groeperingen ff vraagje waarom krijgen dat soort mensen een status en nu ook nog bescherming ?

2 Saviro    
3 maanden geleden door Saviro
2
Meld

@2
Artikel niet gelezen?

3 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
10
Meld

Als je als Nederland de VS helpt om in Iran energie installaties te saboteren moet je niet vreemd opkijken als Iran de handschoenen uitdoet en Nederland aanpakt.

4 JanHaring    
3 maanden geleden door JanHaring
3
Meld

@1 Maakt het iets uit, daar waar het om mensenlevens gaat, wat exact de nationaliteit is of is de een meer waard dan de ander?

5 reality    
3 maanden geleden door reality
8
Meld

@5 : Neu, maakt niet uit, het is gewoon een feit; een Iraanse Nederlander of een Nederlandse Iraniër bestaat niet. Dat stipte ik even aan omdat de reporter stelselmatig de verkeerde term gebruikt.

Daarbij, van elk nieuwsbericht hier op NK het leed persoonlijk aantrekken is ondoenlijk; ik praat liever objectief over de berichten.

6 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
2
Meld

Waarom helpen en herbergen wij terroristen?

Lever ze uit aan Iran al dat MEK gespuis. Is dat ook afgelopen.

7 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
3
Meld

@5 1 van de doden is een aanslagpleger. Aanslagplegers zijn wel minder waard dan anderen ja.

8 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
3
Meld

@6 Ik begrijp het. Het was ook maar een vraag ter verduidelijking omdat voor vele reageerders hier een mensenleven van een moslim, licht getinte medelander, andersdenkende vaak als minder waard wordt genoemd.

9 reality    
3 maanden geleden door reality
8
Meld

@3
Wil de reactie nog wel eens zien wanneer er iemand in Nederland een aanslag pleegt met meerdere doden tot gevolg, dan vlucht naar Iran, daar gastvrij ontvangen wordt en van daaruit ook nog eens een website en organisatie opzet tegen Nederland en oproept tot meer strijdt.

En ach, als Saoedi Arabië het doet is het 'een glas, een plas en alles blijft zoals het was.'

"All animals are equal, but some animals are more equal than others."

10 kenny013    
3 maanden geleden door kenny013
0
Meld

Iets met Iraanse wetenschappers, dat zijn mensen die hebben niet eens een aanslag gepleegd, maar worden wel bij bosjes afgeslacht door het 'vrije' Westen.

En Had Nederland niet een belangrijke rol in het saboteren van Iraanse spulletjes. (kerncentrales), terwijl we met dat land niet in oorlog zijn?

En dan is het ook nog maar eens de vraag of deze terroristen wel door Iran vermoord zijn, en niet gewoon door het 'vrije' Westen, om Iran in een slecht daglicht te stellen.

Mij verbaast niets meer, in het Post Assange tijdperk.

11 janpietersn    
3 maanden geleden door janpietersn
2
Meld

@10
Het zijn leiders van een afscheiding beweging in Iran en dat is daar verboden en daar staat de doodstraf op. En dat wil Iran hier en in andere Europese alsnog uitvoeren. Er is niet bewezen dat zij schuldig zijn aan bomaanslagen.

12 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
10
Meld

@12
Het zijn leiders zelfs van GEWELDDADIGE afscheiding bewegingen , en dat is ook hier verboden.
Sterker nog, NIET gewelddadige afscheiding bewegingen, die de verkiezingen gewonnen hebben, zijn hier (in Europa) ook verboden, getuige Cataluña.
Blijft over dat ze daar de doodtraf kennen en wij hier niet.
Dat wil zeggen, wij vermoorden nog wel steeds hun wetenschappers, terwijl die geen enkele wet overtreden hebben, zonder zelfs enige vorm van proces.

Pas als Iran onze wetenschappers ook om gaat leggen, staat het gelijk spel.

13 janpietersn    
3 maanden geleden door janpietersn
1
Meld

@12
"ware het niet dat Nissi niet zomaar een slachtoffer is. De Iraanse Nederlander staat aan het hoofd van het politieke bureau van de Arabisch-Iraanse verzetsbeweging Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz (ASMLA). Een kleine, militante groepering die sinds 1999 strijdt voor onafhankelijkheid van de Iraanse regio Khuzistan, die ze zelf Ahwaz noemen. Dat gebied in het zuidwesten van Iran, tegen de Iraakse grens, wordt onder meer bewoond door zo'n 2 miljoen Ahwaz-Arabieren die zich onderdrukt voelen door het regime in Teheran.

De gewapende tak van ASMLA pleegde begin deze eeuw enkele bomaanslagen in de regio, waarbij zeker twintig mensen omkwamen. Begin dit jaar claimde de organisatie twee oliepijpleidingen in het gebied opgeblazen te hebben. Iran beschouwt de groepering als een terreurorganisatie. Ze staan niet op de Nederlandse of Europese terreurlijst."

De U.S.A. is er zelfs een oorlog om begonnen omdat een land (Afghanistan) een terroristenleider (Osama Bin Laden) niet uit wilde leveren ...

14 kenny013    
3 maanden geleden door kenny013
0
Meld

@12 Het zijn terroristen. Ze plegen aanslagen die organisaties.

16 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
3
Meld

Ze krijgen de beveiliging die Fortuyn zo hard nodig had. En weer dezelfde typische autistische NL reactie. Iran stuurt gewoon haar doodseskaders naar Nederland. Waar blijven de consequenties voor Iran? We laten het ook maar allemaal toe. Vind je het gek dat ze Europeanen als voetveeg zien. We gedragen ons ook zo.

17 Reconquista    
3 maanden geleden door Reconquista
1
Meld

@16
Dat deden de Nederlandse verzetsstrijders in de 2 e wereldoorlog hier ook . Zij zien zichzelf als verzetsstrijders maar dat geeft Iran niet het recht om ze hier om te brengen Zij lopen hier een gevaar en moeten dus beschermd worden dat gebeurd in andere Europese (Denemarken) ook.

18 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
10
Meld

@18 Dus ISIS gekkies en Hezbollah zijn gewoon verzetsstrijders?

Waarom geven wij terroristen onderdak chef? Waarom brengen we onszelf daarmee in gevaar? Terroristen hoor je uit te leveren.

19 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
3
Meld

@19
Heb ik het daar over? Geen appels met peren vergelijken/ASMLA is een afscheidingsbeweging van een gedeelte van Iran welke onderdrukt wordt en aanhangers zijn gevlucht omdat aanhangers van de ASMLA de doodstraf krijgen wij kennen de doodstraf niet en de doodstraf mag op nederlands gebied niet uitgevoerd worden en Nederland moet ervoor zorgen dat dat niet gebeurd. ASMLA wordt door Nederland niet gezien als een terroristische organisatie en als U dat wel vindt moet U proberen dat onze democratische verkozen regering dat ook vindt

20 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
9
Meld

@20 Het is zo hypocriet als de tering wat je daar stelt.

Een afscheidingsbeweging die aanslagen plegen. Terroristen. The end.
Wij geven die mensen een veilige haven dus zijn we betrokken bij die strijd. Doen we echt helemaal zelf.

Het westen zit wel vaker ernstig fout. Enerzijds Iran beschuldigen dat ze Hezbollah steunen maar ondertussen al jaren voor het ontstaan van Hezbollah de MEK en ander gespuis steunen. En ieder clubje dat zich af wil scheiden in Iran wordt door het westen opgestookt sinds 1980 ook nog eens. Het is allemaal erg hypocriet.

Als wij een terrorist mogen uitschakelen in het buitenland mag een ander dat ook.

21 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
2
Meld

@21
Dus U bent het mij eens dat hier geen verzetsstrijders gedood mogen worden en wij een veilige haven moeten bieden.

22 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
9
Meld

@18 zie @13 en @14 en @19 en @21
@20 zie @13 en @14 en @19 en @21
Wij voeren de doodstraf uit op Iraanse bodem tegen Wetenschappers.
Wij bieden moordenden Terroristen onderdak en steunen hen financieel (en meer)
Dan ben je medeplichtig in hun oorlog.
Moet je niet huilen om de consequenties.

23 janpietersn    
3 maanden geleden door janpietersn
0
Meld

@22
Ongelooflijk.
Ik mag niet lachen om autisme, maar het kost wel moeite.

24 janpietersn    
3 maanden geleden door janpietersn
0
Meld

@23 Zijn wij het ook een keer met elkaar eens.

25 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
1
Meld

@22 Nee het zijn terroristen. Uitleveren.

26 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
1
Meld

@22 Dan zijn er ook geen acties op ons grondgebied nodig.

27 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
1
Meld

Als Nederland een veilige haven biedt aan terroristen die in Iran bomaanslagen e.d. hebben gepleegd en dus weigert uit te leveren aan Iran is het niet gek dat Iran ze probeert te liquideren.

28 Eric    
3 maanden geleden door Eric
0
Meld

@21 u hebt gelijk. Ongelooflijk hypocriet. Mochten er binnenkort voormalige IS leden in Nederland terugkeren dan worden ze waarschijnlijk met een bloemetje welkom geheten omdat ze ontsnapt zijn aan het leger van "dictator" Assad.

29 Eric    
3 maanden geleden door Eric
0
Meld

@26
Zijn geen terroristen maar vrijheidsstreiders

30 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
8
Meld

Deze mannen krijgen wel beveiliging maar om een voorbeeld te noemen het Rotterdamse meisje Humeyra smeekte om hulp en bescherming maar kreeg deze niet.

De uitzending van Argos over de beveiliging van deze heren:
https://www.vpro.nl/argos/dossiers/Nederland-beveiligt-tegenstanders-Iraans-regime.html

Arabische strijdbeweging voor de bevrijding van Ahvaz


https://translate.google.com/translate?hl=nl&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Arab_Struggle_Movement_for_the_Liberation_of_Ahvaz&prev=search

31 Nieuwsgierig    
3 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@30 ; Wat is het verschil tussen een terrorist en een vrijheidsstrijder?

32 Mariska3    
3 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

Of dat islamitisch gespuis nu extremisten zijn of niet, Brussel gajes staat het gewoon toe dat dat ongeciviliseerde volk uit het MO zijn stammen oorlog over Europa mag uitbreiden dan wel verplaatsen.
Ondertussen zijn er inmiddels dagelijks steek- en schietpartijen, waardoor je niet meer met goed verzoen over straat durf.

33 Rig de Goeiste    
3 maanden geleden door Rig de Goeiste
0
Meld

@6 "Neu, maakt niet uit". Uw reactie in @1 is dus niet ter zake doende en de rest van uw geblaat in uw reactie 6 is gewoon een (mislukte) poging van damage control.

@5 @9 ++++++

34 rolstoeltje    
3 maanden geleden door rolstoeltje
6
Meld

@33 verzoen = fatsoen

35 Rig de Goeiste    
3 maanden geleden door Rig de Goeiste
0
Meld

@32 Vrijheidsstrijders zijn de mensen die westerse belangen dienen... Zodra ze daarmee ophouden worden het terroristen. Helaas zit er veel teveel waarheid in deze zin, het is echt triest.

36 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
0
Meld

@36 Welke westerse belangen?

37 solidsteel    
3 maanden geleden door solidsteel
0
Meld

@34 : ja, precies, zo is het, je hebt helemaal gelijk.

Zo hoorde ik gister op het nieuws nog over 'Turkse Nederlanders', daar is de term wél logisch want die hebben een dubbel paspoort.

Iraanse Nederlanders bestaan niet, simpel, toch?

38 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
1
Meld

@16
Als het 'terroristen' zijn, waarom verzoekt de Islamitische Republiek Iran dan niet simpelweg om hun uitlevering? question question

39 Gandalf    
3 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

@39 Omdat wij terroristen steunen tegen Iran. Daarom. Doen we al 40 jaar. Al voordat Hezbollah en Hamas uberhaubt bestonden.

40 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
1
Meld

@32 Weinig In de 2e wereldoorlog werd door de Duitsers onze verzetsstrijders terroristen genoemd en wij verzetsstrijders. Als U Iran hen ziet als wettelijk onderdanen van deze bevolkingsgroep dan zijn het terroristen zo niet dan zijn het verzetsstrijders De ASMLA wordt door Nederland niet gezien als terroristen dan zijn het in Nederlandse en meerder Europese landen verzetsstrijders.

41 yanyans    
3 maanden geleden door yanyans
3
Meld

Los van de discussie of deze heren terrorist zijn of vrijheidsstrijder - da's in mijn ogen gewoon een kwestie van perspectief - lijkt het me terecht dat Nederland niet vindt dat Iran binnen onze landsgrenzen mensen mag liquideren. En dus bescherming biedt aan hen die daadwerkelijk gevaar lopen.

43 Smiling    
3 maanden geleden door Smiling
1
Meld

@43 Wij doden ook terroristen binnen andermans landgrenzen toch?

44 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
0
Meld

@42 Omdat zijn beweging burgerdoelen aanvalt.

45 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
1
Meld

@44 Nee. Tenminste, niet dat ik weet?

46 Smiling    
3 maanden geleden door Smiling
0
Meld

@46 Bestrijden we ISIS niet in het buitenland?

47 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
3
Meld

@47 Sturen we losse scherpschutters of andere liquiderenden om gericht mensen die zich tegen Nederland keren te doden?

48 Smiling    
3 maanden geleden door Smiling
0
Meld

@48 Iran dood wel degelijk mensen hier die daar terroristen aansturen en steunen. Je begint het in te zien?

Wij bombarderen gewoon mensen uit de lucht in opdracht van de VS, daar vallen veel burgerslachtoffers en dode kinderen bij. Deden we het maar een stuk gerichter.
https://www.ad.nl/buitenland/nederlandse-bombardementen-irak-en-syrie-onschuldigen-stierven-bij-2500-missies~ae4ecd8c/


"in hun strijd gebruikt de ASMLA ook geweld, ze plegen aanslagen op oliepijpleidingen of burgerdoelen. Om deze reden ziet de Iraanse overheid de ASMLA als een terroristische beweging, daarom is Nissi gevlucht naar Nederland. Strijders en politici worden gedood door de Iraanse overheid in de strijd tegen de ASMLA".

49 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
1
Meld

@45 Dat staat ook in het artikel van de NPO te lezen. Het hele punt is als Iran om uitlevering zou vragen of heeft gevraagd van of voor bepaalde personen en Nederland weet dat ze zullen worden berecht al dan niet met een eerlijk of oneerlijk proces en ze hier dus weten dat ze eventuele strafbare zaken op hun geweten hebben, dat ons land ze waarschijnlijk niet uit mag of zal uitleveren omdat in Iran de doodstraf bestaat. Dit staat in de universele rechten voor de mens. Dus zullen deze Iraniërs politiek asiel en bescherming krijgen in ons land.

50 Nieuwsgierig    
3 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@50 Dat is heel mooi wij doden ook terroristen in het buitenland zonder enige vorm van proces. Wij bombarderen ook landen zonder mandaat omdat China en Rusland tegen hebben gestemd.

Dan gelden mensenrechten ook niet toch?

51 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
1
Meld

Hebben die soms ook bomaanslagen gepleegd in Iran, moeten wij nu terroristen gaan beschermen ?

52 B55    
3 maanden geleden door B55
2
Meld

@49 Ik begin 'niets in te zien'. Ik vind dat overigens een naar, badinerend soort tekst. Ik word liever niet als klein kind toegesproken. En als iemand dat wel doet, dan beëindig ik over het algemeen de discussie. Nu ook.

53 Smiling    
3 maanden geleden door Smiling
1
Meld

@53 Ah de argumenten zijn op? En dan ga je zo doen... En dan noem je een ander een klein kind. Als de argumenten niet kloppen weerleg ze dan.

54 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
3
Meld

@43 Nederland behoord terroristen uit te leveren naar het land waar ze hun misdaad hebben begaan. Nederland heeft dat geweigerd, dus dan moet dat maar zo.

55 B55    
3 maanden geleden door B55
1
Meld

@54 De argumenten zijn bepaald niet op, maar als ik niet als een volwassen gesprekspartner word beschouwd, discussieer ik niet. Zo simpel is het.

56 Smiling    
3 maanden geleden door Smiling
1
Meld

@56 Dat is jou interpretatie wat staat je zo tegen in @49 ?

57 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
1
Meld

@55 Is er een uitleveringsverzoek gedaan? Ik heb dat niet zo gevolgd, eerlijk gezegd.

Maar als dat zo is, als Nederland iets weigert, dan moet je Nederland onder druk zetten. Diplomatieke maatregelen, sancties, weet ik veel.

Dit soort moordacties tast de soevereiniteit van een land aan.

58 Smiling    
3 maanden geleden door Smiling
0
Meld

@57 Dat schreef ik al. Een formulering als 'Je begint het in te zien' staat mij wegens het badinerende toontje in hoge mate tegen.

59 Smiling    
3 maanden geleden door Smiling
0
Meld

@59 Dan vergeet je hetgeen waar je je aan ergert en ga je in op de punten die iemand maakt. Of heb je een dun huidje?

60 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
1
Meld

@60 Dit slaat nergens op. Het staat mij vrij, denk ik, al dan niet met u in gesprek te blijven. Ik heb u uitgelegd waarom ik dat niet meer wil en nu is het klaar.

61 Smiling    
3 maanden geleden door Smiling
0
Meld

@51 Het voorbeeld dat u deelde is iets heel anders namelijk dat er helaas burgerslachtoffers zijn gevallen in de strijd tegen IS en dat was en is een oorlogssituatie. Hadden we dan niets moeten doen tegen IS en de bevolking het daar maar laten uitzoeken. Bijna de gehele internationale gemeenschap staat of stond er voor een groot deel achter en er moest iets gebeuren en tevens zijn we NAVO bondgenoot dat schept verplichtingen.

Laat ik voorop stellen dat ik tegen oorlog en het doden van mensen ben maar soms is het onvermijdelijk en ja daar vallen dan ook vaak burgerslachtoffers bij helaas!

62 Nieuwsgierig    
3 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@62 Voor Iran is de MEK en de ASMLA etc hetzelfde als ISIS voor ons.

Die organisaties plegen aanslagen op burgerdoelen in dat land al bijna 40 jaar,

Ik speel advocaat van de duivel het is niet zo dat ik de acties steun die Iran in Europa heeft uitgevoerd. Mijn punt is dat we als EU niet echt recht van spreken hebben, over bijvoorbeeld Iran dat terreurgroepen steunt terwijl wij al 4 decennia terroristen tegen Iran steunen als EU.

Is het voor Iran niet onvermijdelijk om elders op de wereld de leiders van die terreurgroepen uit te schakelen? Anders blijven er burgerslachtoffers vallen in Iran en denken die groepen dat ze onaantastbaar zijn.

Ik bedoel geld voor Iran niet hetzelfde als voor andere landen die slachtoffer zijn van terreur tegen hun eigen burgers?

63 Smite Gait    
3 maanden geleden door Smite Gait
2
Meld

@34 Dank voor uw ‘inhoudsvolle’ reactie. U bent vast het licht hier.

64 reality    
3 maanden geleden door reality
3
Meld

@62 Dat begrijp ik wel en het is ook hypocriet van Nederland, maar de regels zijn nu eenmaal zo dat asielzoekers politiek asiel krijgen wanneer ze de doodstraf krijgen in een ander land of hun leven niet zeker zijn of als er marteling dreigt ook al zijn dit criminelen of terroristen.
De universele rechten van de mens waar we nu eenmaal aan te houden hebben en wij zitten hier met de gebakken peren en de kosten voor de beveiliging voor dit soort mensen!

65 Nieuwsgierig    
3 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Woede om antivaccinatie-actie: ‘Zo zet...
Onder meer kinderarts Rake maakt zich boos: "...

1 dag geleden door Wilmama

Hoe de NOS hoofddoekjes normaliseert en opdri...
Op Twitter vroeg juriste Kim Boon zich af waa...

4 uur geleden door Vaartuig

Eva Jinek verliest ruim 200.000 kijkers
Een tegenslag voor Eva Jinek. De talkshowkoni...

1 dag geleden door Telegraaf

Papa van Klimaat-Lars heeft milieuadviesburea...
Hoezo zakelijke belangen, zie ook de medewerk...

22 uur geleden door Doomsdayshaman

MH-17 Op zoek naar de waarheid
@page Nederlands Copywright Freesuriyah 16.01...

23 uur geleden door freesuriyah


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Schildpad
Domrechts praat haat goed en waagt zijn intre...
@71Als het je te zuur wordt, kun je altijd ...

minder dan een minuut geleden door Schildpad

Smite Gait
Domrechts praat haat goed en waagt zijn intre...
@70 Jezelf weer aan het plussen meid? ...

minder dan een minuut geleden door Smite Gait

La Cabana
Jinek barst in lachen uit na verkapte doodswe...
@34 Daar komt de Godwinn / Pimwinn van altern...

1 minuut geleden door La Cabana

GreyB
Ilhan Omar wordt onderzocht op mogelijke frau...
@46Een uit de context geknipte zin. Maar oo...

1 minuut geleden door GreyB

xtremy
Jinek barst in lachen uit na verkapte doodswe...
@36 Werkelijk de meest kansloze reactie van v...

1 minuut geleden door xtremy

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig