Tob Cohen en zijn vrouw Sarah.
Volledig scherm
Tob Cohen en zijn vrouw Sarah. © Privébeeld

Verdachte weduwe vermoorde Tob Cohen op borgtocht vrij

UpdateSarah Wairimu Cohen, de vrouw van de in Kenia om het leven gebrachte Nederlander Tob Cohen, is vandaag na 44 dagen detentie op borgtocht vrijgelaten. Dat melden Keniaanse media. Ze geldt als de hoofdverdachte in de zaak rond de dood van de Nederlandse zakenman en voormalig topman van Philips. Volgens de aanklagers heeft ze de moord met zo’n twintig anderen beraamd en gepleegd.

  1. Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaardigheid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide
    PREMIUM
    leescrisis

    Ook in Ierland was het slecht gesteld met leesvaar­dig­heid van kinderen, totdat overheid het roer radicaal omgooide

    Terwijl Nederlandse kinderen en jongeren steeds slechter kunnen lezen, blijkt Ierland een succesverhaal te schrijven. Daar werd vijftien jaar geleden alles op alles gezet om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. De oplossing bleek voor een deel heel simpel te zijn, en na vier jaar waren de eerste resultaten zichtbaar. Wat kunnen we leren van hun aanpak?
  2. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.