Ga naar de inhoud
Voetbal

Lucky Luuk held van Oranje met treffer in blessuretijd

Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Luuk de Jong is de held van Oranje. De veel bekritiseerde spits van Sevilla schoot het Nederlands in de absolute slotfase naar de bevrijdende 2-1 tegen Noord-Ierland. Uiteindelijk besliste Memphis Depay de eindstand op 3-1. Met die overwinning zet de ploeg van Ronald Koeman een grote stap op weg naar het EK 2020.

De schrik zat er flink in bij Oranje na 75 minuten voetballen. Josh Magennis kopte Noord-Ierland op dat moment op voorsprong. De gelijkmaker kwam in de 80e minuut op naam van Memphis Depay. Invaller Luuk de Jong maakte in blessuretijd de 2-1. Daarna scoorde Depay nogmaals.

Nederland is nu met 12 punten uit vijf wedstrijden koploper in groep C. Duitsland volgt, ook met 12 uit vijf. Noord-Ierland heeft eveneens 12 punten, maar speelde een wedstrijd meer. Nederland speelt zondag in Minsk tegen Wit-Rusland de volgende kwalificatiewedstrijd.