Daniel Bockwoldt/dpa
Volledig scherm
© Daniel Bockwoldt/dpa

Belgische universiteit reikt eredoctoraat uit aan Greta Thunberg

De universiteit van Bergen (Henegouwen) heeft vandaag drie eredoctoraten uitgereikt aan mensen die werken aan een duurzame samenleving. De bekendste van de drie is ongetwijfeld de Zweedse tiener Greta Thunberg. Daarnaast kregen ook de Franse oud-minister, milieuactivist en presentator Nicolas Hulot en economist Nicholas Stern, ook actief op het vlak van de ecologie, een eredoctoraat toegekend.

210 reacties

  • Sigurd Malfait

    4 jaar geleden
    Dit past een universiteit niet. Kleuterschool mentaliteit. Dat men eerst op universitair niveau het klimaat bekijkt. En dan nog een universitaire prijs uitreiken voor een persoon zonder maturiteit ?
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    De univ van bergen bekent hiermee hoeveel ze weten van het klimaatprobleem dat er niet is zolang ze maar eredoctoraten kunnen uitreiken aan grote schreeuwers die zelf niks bijdragen aan het klimaat?Er wordt zeker geen wetenschap gedoceerd?Bedroevend niveau voor een univ...en thunberg komt dan zelf nog niet eens opdagen..
  • andre van de wege

    5 jaar geleden
    wat geef die kleine gedaan voor het klimaat niets , juist veel komedie gespeelt.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Dit is de reden waarom die Université de Mons-Hainaut nog niet eens in de Top-500 van de Times World University Ranking 2019 staat. Ter vergelijking: KULeuven staat daar op nummer 48.
  • Dirk Vanderbemden

    5 jaar geleden
    Ze bedankte voor de eer... Ongelukkige woordkeuze. Eigenlijk betekent dat dat ze het eredoctoraat weigerde.