U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 13
De Duitse overheid sloot jarenlang de ogen voor hardnekkig rechts-extremisme. Intussen rekruteren netwerken van neonazi’s jonge mannen.Duitsland kampt de laatste jaren met een „enorme toename van extreem-rechts geweld”, zegt Marja Verburg daags na de aanslag in Halle waarbij een ...

8 maanden geleden door Crezee

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
8
1
2
9

@94
Ik wil je niets "wijsmaken" ik weet gewoon niet als je het zo vaag houdt wat je dan bedoelt.
En sorry, je blijft nog steeds vaag. Je hoeft me niet "op weg te helpen", je zou ook gewoon een duidelijke reactie kunnen geven.
Ik noem een dit, ik noem een dat, zeg gewoon wat je bedoelt.
Dus, Wie zegt dat Wat Wiens schuld is.
En wat heeft dat alles met mijn "Hoe moeilijk is het om degene die het doet verantwoordelijk te houden voor zijn/haar daden?" te maken?

101 PuurHagelslag    
8 maanden geleden door PuurHagelslag
1
Meld

== De weg kwijt

Zeker in Oost-Duitsland zijn al jarenlang neonazi’s actief, legt Verburg uit. „De bevolking in het oosten, zoals in de deelstaat Saksen, heeft veel minder vertrouwen in de overheid dan in het westen. Dat heeft ook te maken met het communistische verleden van Oost-Duitsland.

Dat wantrouwen is een voedingsbodem voor rechts-extremistische groeperingen, die vaak aanhang zoeken onder jongeren die de weg kwijt zijn.” ==

Dus toch een maatschappelijke oorzaak voor dat extreem-rechtse geweld.

Maar die kop van Merkel, treurig, treurig. Maar goed dat die aanslag, apart van de twee doden en gewonden is mislukt. Dan hadden we dagen moeten kijken naar Christ Church The Jewish Site.

102 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
5
Meld

@93 Breivik is verantwoordelijk voor wat Breivik gedaan heeft. Het lijkt me betrekkelijk onlogisch om een boek verantwoordelijk te houden voor de interpretatie ervan, en hoe je een historisch figuur wilt aanspreken op contemporaine daden is me een totaal raadsel.

103 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
3
Meld

Hoe herken je een nazi? Long read...
http://archive.fo/cIYXk

104 groenengeel    
8 maanden geleden door groenengeel
5
Meld

Ik wen echt nooit aan dit reactiesysteem. Mijn @103 is voor @97 .

105 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
3
Meld

@102 De Neo-nazies in het oosten hebben de DDR helemaal niet meer meegemaakt. Dus daar kunnen ze niet mee aankomen.

106 sockknitter    
8 maanden geleden door sockknitter
5
Meld

@99 @100 Ik vind het echt zo ontzettend laf en zwak om naar anderen te wijzen als jij iets doet en niet je verantwoordelijkheid voor eigen daden en denken te accepteren.

107 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
4
Meld

@106 Het blijft wel gewoon cultureel ingebakken. Die krijgen bij hun opvoeding veel meer anti-overheidssentimenten mee dan in het westen van Duitsland

108 ThierryBaedet    
8 maanden geleden door ThierryBaedet
2
Meld

@106 , nou, die deskundige denkt daar anders over, die ziet wel een verband. Een verband tussen jarenlange indoctrinatie samen met de Stasi en dit extreme geweld tegen mensen die er ook niks aan kunnen doen.

Dus bij mij hoe je niet te zijn, bij Verburg wel, zij is een geleerde en expert:

== De Duitse overheid sloot jarenlang de ogen voor hardnekkig rechts-extremisme. Intussen rekruteren netwerken van neonazi’s jonge mannen.

Duitsland kampt de laatste jaren met een „enorme toename van extreem-rechts geweld”, zegt Marja Verburg daags na de aanslag in Halle waarbij een neonazi het gemunt had op een synagoge. Bij het Duitsland Instituut, gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam, is Verburg expert op het terrein van rechtsextremisme. ==

109 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
4
Meld

@107 . Wat zit je nou te tobben, Breivik heeft zijn daden toch nooit ontkend, integendeel, hij gaf ze toe en beriep zich onder andere op de uitspraken van Wilders. De dader ChristChurch gaf zijn daden toe, ontkende niets en had het allemaal voor ons opgenomen.

110 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
6
Meld

@108 . jij schrijft en ik dacht het. cultuur gaat heel lang mee.

111 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
3
Meld

@109 Het rechts-extremisme wordt daar nog extra gevoed door de AfD.

112 sockknitter    
8 maanden geleden door sockknitter
4
Meld

@106 Wat de Oost-duitsers in ieder geval wel meekregen was dat ze na de val van de Muur door hun buren met wantrouwen en afkeer werden ontvangen en behandeld. Een voormalig Oost-duitse ingenieur verdiende in Duitsland aanzienlijk minder dan zijn West-duitse collega.

Die buitensluiting na hun opname in Groot-Duitsland bestaat nog steeds.

113 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
7
Meld

@113 Huh de buren hebben 30 jaar kromgelegen voor het Oosten. Eindeloze bakken geld gingen naar dat corrupte deel van Duitsland. Geen cent meer van West naar Oost. Daar is het tijd voor.

114 Smite Gait    
8 maanden geleden door Smite Gait
4
Meld

@112 . De AfD zou voor een heel wat betere bescherming van de joodse Duitsers hebben gezorgd:

== Daarbij wordt ook beschuldigend gewezen naar de AfD, hoewel de rechts-populistische partij geen antisemitische politiek voert. Sommige AfD-politici werpen zich juist op als beschermer van de Duitse joden tegen ‘antisemitische moslims’. ==

De Volkskrant.

115 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
6
Meld

@114 . Dus West-Duitsland gaf geld aan het Communistich Duitsland van Hönecker en trabanten?

116 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
7
Meld

@115 Op 12 september tijdens een bijeenkomst met AFD politici Alice Weidel, Stephan Brandner, Wiebke Muhsal en 250 AFD voorstanders en ongeveer 1000 tegenstanders riepen pro-AFD activisten 'we bouwen een metro richting Aushwitz'.

- De AfD wil een Minister fur Volksaufklarung.
- Wolfgang Gedeon schrijft over de protocollen van zion haat Joden, Amerikanen, Links, Moslims en homoseksuelen.
-De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) wil data over journalisten, waaronder religie en/of politieke voorkeur en etniciteit, verzamelen, opslaan en gebruiken.

Als je meer voorbeelden nodig hebt ik heb nog wel een lijstje. Van nazi memorabilia verzamelaars tot holocaust ontkenners zitten bij die partij.

117 Smite Gait    
8 maanden geleden door Smite Gait
4
Meld

@116 De muur viel in 1989. Welk jaar hebben we nu?

118 Smite Gait    
8 maanden geleden door Smite Gait
4
Meld

@116 Je hebt geen idee hoeveel geld er naar de DDR is overgemaakt. Er zijn miljarden overgemaakt om politieke vluchtelingen vrij te kopen.

120 sockknitter    
8 maanden geleden door sockknitter
3
Meld

Verreweg het meeste geweld komt van moslims en Links-extremisme. Pas als rechts-extremisme daardoor opkomt is het ineens een probleem.

121 Pressure    
8 maanden geleden door Pressure
7
Meld

@110 Vindt u dus Wilders verantwoordelijk voor de moordpartij van Breivik? Ik niet, namelijk.

122 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
2
Meld

@116
Der Häftlingsfreikauf begann Ende 1962 und endete im Herbst 1989 mit der Freilassung der politischen Gefangenen in der Zeit der Wende und friedlichen Revolution in der DDR.[2] Zwischen 1964 und 1989 wurden insgesamt 33.755 politische Häftlinge für mehr als 3,4 Milliarden DM freigekauft. Außerdem musste die Bundesregierung „Gebühren“ für die Ausreise von etwa 250.000 Ausreisewilligen entrichten
https://de.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4ftlingsfreikauf

123 sockknitter    
8 maanden geleden door sockknitter
1
Meld

@107 dat mag je best vinden, maar het feit is dat mensen ervan weten en toch wegkijken medeplichtig zijn aan de misdaden.
Als je weet dat je buurman iedere dag zijn vrouw slaat en niks tegen doet of zelfs ontkent. dan ben je gewoon medeplichtig.
Je kan ook anoniem bellen met de politie of zo.

124 Handalf    
8 maanden geleden door Handalf
2
Meld

@107
Ik neem mijn verantwoordelijkheid en zeg wat ik vindt van de islamitische ideologie die mensen knecht en misbruikt, en het criminele beleid van Angela Merkel &Co.
En dat kan ik van jou niet zeggen, je draait als een kat om de hete brei heen.
Maar, bedenk goed, dat het niet de gewone burgers zijn die oorlog willen, maar hun machthebbers, die de wereld als hun speeltuin zien.
En als het er op aankomt wil ik wel eens zien hoe hard en snel de wegkijkende en deugdzame mens kan rennen als het om hun eigen hachje gaat. En dan gaan beweren dat ze het al lang hadden zien aankomen.

125 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
7
Meld

@122 . Dat zei ik toch niet in @122 ? Ik schreef dat Breivik zijn daad onder meer baseerde op uitspraken van Wilders.

126 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
3
Meld

@121 .
Extremisme is altijd een probleem ongeacht uit welke hoek het komt.

Vlak vooral niet uit wat velen niet als extreem zien maar het in de kern wel degelijk is.
Christenen kunnen ook extreem zijn en ondanks dat staat en kerk gescheiden zijn in de VS heeft het grote invloed op bijv. het beleid t.a.v. Israël. In veel mindete mate zie je dat ook in Nederland.

127 Hendrianus    
8 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@117 . Nou, om de AfD als extreem-rechts weg te zetten slaat nergens op. Als je alles wat je niet past wegzet als extreem, ja dan komen we er nooit uit.

Ik vond die moord op Lubke ook wel treurig maar neem me niet kwalijk, die man deed uitspraken waar vele Duitsers van schrokken. Zo wilde hij de Duitse grensen nog verder openzetten voor vluchtelingen, immigranten, moslims enz.

Ik praat die moord niet goed maar hij maakte het er met zijn mening en uitspraken wel naar.

== ... naar de geruchtmakende moord in juni op de christendemocratische politicus Walter Lübcke. ==

128 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
7
Meld

@128 De Afd is wel echt extreem rechts heur.

- Nazi retoriek van meerdere politici
- Een roep om nazi soldaten min of meer in ere te herstellen
- Oproepen tot het afschieten van gezinnen op de grens
- Verkoop van nazi memorabillia
- Een lijst zondebokken variërend van moslims tot zigeuners
- Ze willen jaren 30 termen terughalen zoals voelkisch
- Gehandicapten en alleenstaande vrouwen aanpakken
- Vrouwen het liefst weer degraderen tot baby fabrieken ook een kernpunt van de nazi's.
- De AfD wil een Minister fur Volksaufklarung.
-De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) wil data over journalisten, waaronder religie en/of politieke voorkeur en etniciteit, verzamelen, opslaan en gebruiken.

AFD'ert Maier tegen het zoontje van Boris Becker "Het lijkt erop dat deze kleine halfneger simpelweg te weinig aandacht krijgt."

AFD kandidaat heeft begrip voor Breivik
http://www.dw.com/en/afd-candidate-in-hot-water-over-breivik-statements/a-38537022

Alice Weidel en Alexander Gauland zijn beide meer extreem dan Petry. in een e-mail schreef Weidel in 2013 dat leden van Merkel's kabinet 'varkens' en 'poppen van de winnaars van WW2' zouden zijn.

http://blogs.timesofisrael.com/first-neo-nazi-party-to-be-elected-to-the-german-federal-parliament-on-sept-24/

Veel extremer wordt het niet.

129 Smite Gait    
8 maanden geleden door Smite Gait
5
Meld

@120 dus jij vindt die miljarden verspild zijn aan het terugkopen van politieke vluchtelingen? En waar gingen die miljarden dan heen.

Het is duidelijk, in Duitsland is het politiek en maatschappelijk gezien nog veel erger dan we dachten. Eerst het geweld van links, Baader-Meinhofgroep en nu van rechts.

Je zou de indruk krijgen dat sommige Duitsers de geschiedenis van hun eigen land amper kennen. Ik bedoel, waar haalt een werkeloze knul van 27 het vandaan om de Holocaust te ontkennen, vele kampen stonden in wat nu nog Duitsland is.

130 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
5
Meld

Het is duidelijk dat het, 'nooit weer', niet waargemaakt kan worden. Het rechts extremisme gedijd op de voedingsbodem van onmacht van regeringsleiders om conflicten te voorkomen of te beeindigen.

Erdoğan dreigt om de grenzen richting de EU weer open te zetten zodat ruim 3 miljoen vluchtelingen richting de EU afreizen. Dit als stok als de EU moeilijk doet tijdens de etnische zuivering die in Noord Syrië gaande is.

En waarom is er niet besloten om een VN macht in dat gebied te stationeren zodat de VS kon vertrekken?

Kortom, niemand die je tegenhoud om dat, 'nooit weer', gewoon in gang te zetten.

131 Hendrianus    
8 maanden geleden door Hendrianus
12
Meld

@130 Ik geef alleen een antwoord op je vraag. Meer niet.

132 sockknitter    
8 maanden geleden door sockknitter
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

133 GL weg ermee    
8 maanden geleden door GL weg ermee

@124 Ja, dat lijkt me echt een dijk van een verdediging: Nee edelachtbare, dat ik mijn vrouw het ziekenhuis in heb geslagen is vooral de schuld van de buren die niet hebben ingegrepen.

134 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
1
Meld

@125 Ik versta iets anders onder verantwoordelijkheid nemen dan beweren dat een antisemitisch geïnspireerde daad de schuld is van een ander. Volgens de vader van de aanslagpleger in Halle deed zijn zoon dat ook: altijd maar een ander de schuld geven.

135 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
2
Meld

@135
Smiling, Smiling, maak alles nu niet zo nodig moeilijk.
Het is gewoon een feit dat het gedachtengoed van de neonazi in Duitsland genegeerd is door Merkel&Co. ( Het verbod op het lezen van mein kampf heeft dus niets uitgehaald.)


136 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
8
Meld

@123 , dat wist ik niet, daar was ik nog veels te jong voor. Maar prima toch, pollitieke gevangenen vrijkopen?

137 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
5
Meld

@136 Zou dat die meneer minder verantwoordelijk maken?

Ik maak het helemaal niet moeilijk, ik maak het uiterst simpel: iemand is zelf verantwoordelijk voor het gedachtengoed dat hij/zij aanhangt en voor zijn/haar daden op basis van dat gedachtengoed.

138 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
2
Meld

@136 Nee, jij maakt het wel erg makkelijk. Gewoon Merkel de schuld geven van alles.
In feite is dan eigenlijk Hongarije de hoofdschuldige. Als die zich niet zo onbeschoft had gedragen tegenover de vluchtelingen, had Merkel nooit de opmerking hoeven maken "Wir schaffen das".
Maar dat gaat er in jouw hersens niet in.

139 sockknitter    
8 maanden geleden door sockknitter
4
Meld

@138 en @139
Europese overheden hebben een vruchtbaar klimaat voor extremisten geschept.
En de wegkijkers en deugdmensen hebben daar aan mee gewerkt.
Dat zogenaamde vluchtelingenbeleid is een ordinaire miljarden industrie en het speelgoedje van de machthebbers.
En op het speelbord zijn wij de pionnetjes, zonder enige inspraak of wat dan ook.
We mogen als burgers alleen de klappen opvangen en de kosten dragen.

140 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
8
Meld

In Duitsland is altijd een voedingsbodem geweest voor extremisme.
Dat de neo-nazi's in Duitsland zo "groot" konden worden, is mede te danken aan diverse politieke leiders, die veel dingen van deze figuren, oogluikend toestonden.
Tekenen van nazi-uitingen werden nóóit echt verboden in Duitsland, zoals in andere landen.
Demonstraties van neo-nazi's worden ook gewoon toegestaan.
Het politieke beleid van Merkel met name rond de migranten, speelt deze groepering natuurlijk in de kaart en heeft de weerstand tegen álles wat niet Duits s, alléén maar verder aangewakkerd.
Politie doet er ook weinig asn om deze extremisten in kaart te brengen of te vervolgen, waardoor deze asnhang steeds groter dreigt te worden.
Nu is men wéér geschokt na deze aanslag, maar eigenlijk moeten Merkel en consorten de hand in eigen boezem steken.
Jarenlang werd er weggekeken en werd alles gebagatelliseerd, waardoor deze "beweging" zich kon uitbreiden.
Nu blijkt de beweging groter dan gedacht.
Iets, wat men had kunnen voorkomen door bij de eerste signalen in te grijpen en alle uitingen van nazipropaganda te verbieden, zoals in de omringende landen oók gebeurt.
Duitsland heeft nog veel te doen, voordat het verder escaleert...

141 Strongoli    
8 maanden geleden door Strongoli
1
Meld

In Duitsland en in Nederland was mein kampf verboden.
En in de Arabische wereld is het een populair boek
Hie gestoord wil Merkel het hebben ?

142 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
8
Meld

@142
Oh, Stephan B. was een arabier? Nee hè, dat was hij niet.

143 PuurHagelslag    
8 maanden geleden door PuurHagelslag
3
Meld

@140 En denkt u dat piepen dat rechtsextremisme begrijpelijk is want de schuld van een ander bijzonder effectief is om een voedingsbodem minder vruchtbaar te maken? Ik zou denken dat dat bij uitstek de ruimte biedt voor rechtsextremisten. Als oprecht bezorgde burgers begrip hebben voor extreme daden kunnen ze daar licht een rechtvaardiging in zien.

(Let wel, ik vind nog altijd de dader verantwoordelijk en niet degenen die het tuintje, al dan niet bewust, bemesten.)

Ik ben dan ook enorm allergisch voor slachtoffergedrag en afschuiven van verantwoordelijkheid.

144 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
2
Meld

@144
Aha, daar ga je weer, op een slinkse manier een ander woorden in de mond leggen die niet gezegd zijn.Rechts extremisme is niet begrijpelijk, maak kan wel verklaard worden uit feiten die voor 2015 aanwezig waren, en feiten die zijn om ontstaan uit Merkel haar lichtzinnige gedrag in 2015
En het is laf en onbegrijpelijk dat er mensen zijn die hiervan weg kijken terwille van de “lieve vrede” .

145 Marrie    
8 maanden geleden door Marrie
9
Meld

@145 Die woorden zijn wel gezegd, zij het niet per se door u - zie bv @124 . De scheidslijn tussen de voedingsbodem kunnen verklaren en de daden vergoelijken (want de schuld van een ander) is op dit forum buitengewoon dun en wordt met grote regelmaat overschreden.

Overigens was rechtsextremisme in Duitsland (en Nederland) ook voor 2015 gewoon aanwezig, zij het, omdat het minder goedgepraat werd, meer in de marge.

146 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
3
Meld

@145 Nog maar een keer. Het is NIET de schuld van Merkel. Ik woon al jaren in Duitsland en het extreem rechts is al vele jaren actief. En door de AfD voelen ze zich sterker dan ooit.
Jouw "feiten" zitten alleen maar in je eigen hoofd.

147 sockknitter    
8 maanden geleden door sockknitter
6
Meld

@139 . "Onbeschoft"? Wat dacht je van die landverlaters? Is het niet onbeschoft je land, je grond en je vergrijzende familie achter te laten? Is het niet onbeschoft over andermans land te lopen en je voor andermans hek te misdragen? Hoezo, Hongarije deed onbeschoft?

148 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
7
Meld

@138 Onzin, ieder mens neemt de vorming, de woorden, de beelden, wat mag en wat niet mag mee vanaf dag één na de geboorte. Dat bepaalt voor een groot deel wat een mens later zal denken, menen en doen.

Jij doet net alsof de geboren mens als een onbevangen mens opgroeit totdat hij of zij een krant leest.

Jij ziet in die landverlaters de Edele Wilde.

149 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
6
Meld

@129 . Aan jou is de tentoonstelliing in 's Hertogenbosch dus niet besteed:

== Design Museum Den Bosch presenteert de eerste grote overzichtstentoonstelling van design van het Derde Rijk. Met de Volkswagen Kever, de Olympische Spelen in 1936, de swastika en de films van Leni Riefenstahl en andere belangrijke stukken uit Nederland en Duitsland.

De tentoonstelling Design van het Derde Rijk toont de grote bijdrage van vormgeving aan de verspreiding en ontwikkeling van de kwaadaardige nazi-ideologie. ==

https://designmuseum.nl/tentoonstelling/design-van-het-derde-rijk/

150 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
6
Meld

@147 . Moslims voelen zich ook steeds sterker. Steeds meer, nog meer moskeekoepels, spreekbuizen, een eigen Denk, burgemeesters uit eigen stal, halalketens, halaleten, halal eten verplicht in kantines, wijken waar geen woord Nederlands meer wordt gesproken. Geen wonder dat zij nu ook eisen dat de oproep tot het gebed via luidsprekers over de wijken wordt gekrijst.

Iedere groep zijn eigen ontwikkeling, hoor.

151 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
7
Meld@141 == Iets, wat men had kunnen voorkomen door bij de eerste signalen in te grijpen en alle uitingen van nazipropaganda te verbieden, zoals in de omringende landen oók gebeurt.==

Je kunt het hakenkruis wel verbieden maar dat maakt nog niet dat dat kruis uit die hoofden verdwijnt. Je kunt wel een moskee opblazen maar dat maakt nog niet minder moslims.

De dialoog, geen verbod

152 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
7
Meld

@147 . Merkel heeft met haar zotte toelatingsbeleid het klimaat voor geweld alleen maar verder opgewarmd. Maar ja, als voormalig communiste weet ze natuurlijk wat onderdrukking is. Zag ze in al die landverlaters eigelijk slachtoffers, net als de Oost-duitsers waren onder Hönecker en zijn kliek.

Ze haalde geen trekker over maar maakte de geesten wel rijp om tegen de gevolgen van haar anti-sociale importbeleid in opstand te komen.

153 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
7
Meld

@149 De mens is in mijn ogen niet een willoos slachtoffer van de omstandigheden, zoals u hem wel wilt zien. Naast die omstandigheden en opvoeding en zo heeft iedereen grijze celletjes die hij/zij zelf kan gebruiken.

Ik heb uit uw reacties zo door de jaren heen de indruk dat u over jongeren die opgroeien in sociaal-economisch minder goede omstandigheden - statistisch gezien een voedingsbodem voor crimineel gedrag - niet zo vergoelijkend doet als over rechts-extremistisch denkenden.

154 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
2
Meld

@154 . Oh, wat netjes, om te schrijven over in minder goede omstandigheden opgroeien'.

Ik plaats het geweld zoals we dat de afgelopen dagen in Duitsland zagen tegen een achtergrond. Dat betekent niet dat ik het met het toepassen van geweld eens ben maar ik kan dat geweld niet los van de maatschappelijke ontwikkelingen zien. Het geweld dat tot ons komt uit moslimgemeenschappen kan ook gezien worden tegen een maatschappelijke achtergrond. Maar die voedingsbodem kan weg, vertrekken en het land van afkeer verlaten. Waar moeten al die mensen die zich bedreigd voelen door asielzoekers, COA-hotels, minaretten, hoofddoeken en gelovigen van een religie die druipt van bloed en geweld, waar moeten zij dan heen?

Gaan naar waar Lubcke ze verwees, dat als zij tegen de immigratie zijn ze Duitsland, hun vaderlan gewoon mogen verlaten. BIjna worden weggestuurd door deze staatsgevaarlijke idioot?

155 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
4
Meld

@155 U reageert niet op mijn vermoeden dat u dat slachtoffer-van-de-omstandigheden in de ene situatie wel ziet, en in de andere niet.

Je bedreigd voelen is niet meer dan wat het is: een gevoel. Het lijkt me een stuk simpeler om eens je ogen open te doen en je af te vragen of er werkelijk sprake is van bedreiging, of dat je je eigen ongemakkelijke gevoel bevestigd ziet door ophitsers als Wilders en Baudet.

Waar er daadwerkelijk sprake is van bedreiging, moet die worden aangepakt.

Dat lijkt me voor de samenleving een stuk geslaagder dan alles waar je bang voor bent (gevoel, dus) maar gewoon uit het land te verdrijven.

156 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
2
Meld

@156 . Recht extreem geweld komt van mensen die daar wonen en leven. Het geweld van bijvoorbeeld moslimzijde heeft ook een oorzaak in de samenleving, maar die mensen hoeven daar niet te blijven wonen. Talloze moslimgestuurde landen staan leeg en is daar ruimte genoeg voor hen die het hier niet naar hun zin hebben. Ik denk aan Aboutaleb. Ik denk ook aan Lubke, die zijn landgenoten aanraadt om op te lazeren als ze het met zijn OmarmingsBeweging niet eens zijn.

Of je door de meeste de klas uit wordt gestuurd is iets anders dan wanneer je vader je in je blote billen op straat zet.

157 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
3
Meld

@156 . Veel, heel veel mensen voelen zich bedreigd door de instroom van vreemdelingen. Van vreemdelingen die steeds meer doen alsof ze hier thuis zijn.

Je kunt wel zeggen dat een gevoel van dreiging iets is dat tussen je oren zit maar daarmee zet je grote groepen bezorgde mensen weg als vreemdelingenhaters, angsthazen en lafbekken.

158 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
3
Meld

@158 Ja, in veel gevallen zit dat gevoel van dreiging tussen de oren. Daarmee zet ik niemand weg als vreemdelingenhater, angsthaas of lafbek, hooguit als iets al te gevoelig voor populistische praat die alle problematiek aan bepaalde groepen wijt.

Ik ben niet zo voor een maatschappij waarin zo'n enkel - door hitsers aangewakkerd - gevoel tot het wegsturen van mensen leidt.

159 Smiling    
8 maanden geleden door Smiling
2
Meld

Goed, ik stop hier, het was mooi alhoewel de aanleiding vreselijk was en is. Jona G.

160 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
3
Meld

@155
"Ik plaats het geweld zoals we dat de afgelopen dagen in Duitsland zagen tegen een achtergrond"

Ik kan me geen achtergrond voorstellen waarin het logisch is om zomaar een synagoge aan te vallen.
Jij kennelijk wel?

161 Gekste Henkie    
8 maanden geleden door Gekste Henkie
2
Meld

@topic

Als het al niet serieus genomen werd, dan zal dat nu zeker het geval zijn. Joden aanvallen zal heel veel triggeren en er --waren-- al razzia's gaande tegen extreem rechts na de moord op Lübcke en de vele bedreigingen uit die hoek.

De kogel komt van rechts.

162 Gekste Henkie    
8 maanden geleden door Gekste Henkie
3
Meld

"Duitsland kampt de laatste jaren met een „enorme toename van extreem-rechts geweld”

Zo verbazingwekkend als je onomwonden bezig bent het land in no-time om te volken?!

163 CoolMemories    
8 maanden geleden door CoolMemories
4
Meld

@162 "...Als het al niet serieus genomen werd, dan zal dat nu zeker het geval zijn. ...."

???

164 CoolMemories    
8 maanden geleden door CoolMemories
4
Meld

Neo- nazisme staat voor mij gelijk aan orthodoxe en extremistische religies.

Uit naam van een bepaalde ideologie of uit naam van god geven deze idioten zichzelf een vrijbrief om geweld te gebruiken of te doden.

165 Dunkelheit    
8 maanden geleden door Dunkelheit
1
Meld

Duitsland is na WO2 een angstig, extreem politiek correct land geworden waar zo’n beetje alles met de mantel der liefde toegedekt wordt, verzwegen wordt en door middel van ‘beroepsverboden’ getracht wordt mensen met ‘foute’ meningen te dwarsbomen. Er is geen ‘debat’ daar, er is alleen wat slappe verontwaardiging en men mist daar een figuur als Geert Wilders om de onvrede binnen de parlementaire banen te houden.

166 JackKropotkin    
8 maanden geleden door JackKropotkin
4
Meld

@165 je zou het ook een religie kunnen noemen. ze houden er idiote denkbeelden op na,houden elkaar dom met idioot gebral en tolereren geen andersdenkenden.

167 Crezee    
8 maanden geleden door Crezee
5
Meld

Ik denk eerder dat de subversieve activiteiten van de neomarxistische linksen en groenen wordt onderschat. Die willen precies wat patriotten niet willen, namelijk hun soevereine landen opgeven ten gunste van een wereldregering van marxistische anti-democraten. Het gaat nu meer om een strijd tussen globalisten en patriotten. Ik kies voor de laatste groep.

168 bozeman    
8 maanden geleden door bozeman
5
Meld

Ze zijn nog lang niet zo gevaarlijk als Antifa.

169 niet-alles-geloven    
8 maanden geleden door niet-alles-geloven
3
Meld

Er zijn in Duitsland niet meer Nazi,s dan in de meeste andere Europese landen.
Maar de idiote omvolkings politiek van domineesdochter Merkel zorgt er wel voor dat radeloze mensen die tussen de N-Afrikanen wonen, teruggrijpen op de ouderwetse Nazi,methoden.
Die denken. Als je toch al als racist en fascist wordt weggezet, kun je het net zo goed ook worden.

170 Mollevanger    
8 maanden geleden door Mollevanger
3
Meld

@170 : -- Als je toch al als racist en fascist wordt weggezet, kun je het net zo goed ook worden. --

Van gedachten komen woorden en van woorden komen daden, hoorde ik gisteravond op tv.

171 Jona G.    
8 maanden geleden door Jona G.
2
Meld

Zojuist weer in Manchester..

Een radioproducer van de BBC was toevallig op het station toen de man om zich heen begon te steken. Hij hoorde de man “Allah” roepen voor en tijdens de aanval. Hij hoorde de man zeggen: “Zolang je andere landen blijft bombarderen zal dit soort shit gewoon doorgaan.” De man had volgens de getuige een ‘lang keukenmes’ bij zich. Hij werd al snel door meerdere agenten overmeesterd en naar de grond gewerkt.

Het metroverkeer werd tijdelijk stilgelegd. Op het Albert Square, in het centrum van Manchester, zo’n tien minuten lopen vanaf Victoria station, stond voor Oud en Nieuw een grote vuurwerkshow gepland. De gemeente liet die show doorgaan, al werd de beveiliging rond het plein opgevoerd.

En weer geen rechts extremist maar een linkse knuffel..

172 Xmod    
8 maanden geleden door Xmod
3
Meld

@172 [Zojuist]

? Dat was tijdens de jaarwisseling.

174 Civ    
8 maanden geleden door Civ
0
Meld

Je heb gelijk, mijn fout.

175 Xmod    
8 maanden geleden door Xmod
0
Meld

@167 Hé Crezee... je noemt me wel gek (ergens gelezen) maar ik vind jou wel een super persoonlijkheid hebben. Jij probeert ook sommige stellingen door te laten dringen door je postgedrag.

Extremisme van iedere hoek is ellende.

Mijn stijl is extreem-midden.... soms moet je extreem optreden om extremisten iets door te laten dringen. Maar een welgemeend chapeau voor jou.

177 iSlam FM!    
8 maanden geleden door iSlam FM!
2
Meld

Neonazi's horen een keer serieus genomen te worden van achteren!

178 iSlam FM!    
8 maanden geleden door iSlam FM!
3
Meld

@167 Thx...

179 iSlam FM!    
8 maanden geleden door iSlam FM!
0
Meld

@170 daar ben ik het niet mee eens. 90% van de bevolking wordt door extreem links weggezet als racist. Ik heb liever niet dat 90% zich dan ook maar daadwerkelijk racistisch gaat gedragen.

180 Repelsteeltje    
8 maanden geleden door Repelsteeltje
0
Meld

Rechtsextremisme groeit door het moslimextremisme, niet andersom. Moslimextremisme groeit ook zonder rechtsextremisme.

181 wiseguy    
8 maanden geleden door wiseguy
3
Meld

Jaja, dus omdat de moslims extreem doen, is het logisch dat ons eigen "volk" dat ook gaat doen?


Wat een van de pot gerukte logica, keil al die extremen de rijn in of zo. Weg ermee. Extremisme is het probleem, niet een godsdienst of links of rechts.

182 Gekste Henkie    
8 maanden geleden door Gekste Henkie
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

183 GL weg ermee    
8 maanden geleden door GL weg ermee

Grijze Wolven, IS, en zo nog een paar staan ook niet op de serieus-te-nemen-lijst. Om het maar niet te hebben over de constante aanvallen op onze vrijheden. De dubbele rechtspraak etc. Waardoor steeds meer autochtone europeanen het gevoel krijgen dat men zichzelf maar moet verdedigen want de overheid, rechtsspraak en politie falen met hulp van de EU en de UN.
Om nu te gaan klagen over die mensen is dan ook hersenloos.

184 Merlinswit    
8 maanden geleden door Merlinswit
1
Meld

@183
Je verdedigt dus het aanvallen van willekeurige joden omdat je het met iets anders niet eens bent.
Ja, dat is van de pot gerukt en niet zo'n beetje ook.

185 Gekste Henkie    
8 maanden geleden door Gekste Henkie
3
Meld

@183 Wat hebben Joden, zigeuners, homoseksuelen etc te maken met moslims? Dat zijn wel de mensen die keer op keer gepakt worden door de AfD fans.

186 Smite Gait    
8 maanden geleden door Smite Gait
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

187 GL weg ermee    
8 maanden geleden door GL weg ermee

* Verwijderd door de redactie *

188 GL weg ermee    
8 maanden geleden door GL weg ermee

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump dreigt fors geweld te gebruiken tegen d...
In een tirade is Trump losgegaan en wekte hij...

1 dag geleden door progressiefliberaal

Racisme zit diep in de VS
Het is de perfecte storm die tot de (rassen)r...

7 uur geleden door Racism monitor 2020

Antifa zijn vanaf nu een terroristische organ...
The United States of America will be designat...

11 uur geleden door Desphex

Antifa is nu een terroristische organisatie!...
'ANTIFA is now a terrorist organisation!' Tru...

10 uur geleden door DONKEY R

Zweden meldt voor het eerst sinds maart geen...
In Zweden zijn voor de eerste keer sinds 11 m...

13 uur geleden door Waarheid, gewoon zoals het is


ADVERTENTIE


Laatste reacties
rEmco44
In deze auto vielen gemiddeld de meeste doden...
Scheelt ook erg wie er in rijdt, toch? Jongel...

1 minuut geleden door rEmco44

Tralalala
Journalist voor oa Guardian en Daily Beast bl...
@12. Het is trouwens een zij....

2 minuten geleden door Tralalala

Gekste Henkie
Journalist voor oa Guardian en Daily Beast bl...
@12En rechtse mispunten vinden het prima al...

6 minuten geleden door Gekste Henkie

PFL
Politieauto New York rijdt met opzet in op gr...
Heel dom om op een snelweg te gaan lopen. De...

9 minuten geleden door PFL

PFL
LIVE | Oproep: steek vanavond kaarsje op voor...
Geeft dat geen overbodige luchtvervuiling? ...

16 minuten geleden door PFL

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig