U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Wetenschap
  • 1
Wetenschappers komen met een alternatieve verklaring voor de vreemde banen van Kuipergordelobjecten die eerder leken te suggereren dat ons zonnestelsel negen planeten telt. ...

6 dagen geleden door progressiefliberaal

REAGEER MET EEN EMOJI

Ik denk dat wij nog lang niet weten hoe alles in elkaar steekt in het heelal.... We zetten onze berekeningen er op.Proberen alles te begrijpen.....Maar dat is wel vanuit onze visie.....Ons verstand is in deze ook beperkt... denk ik... Het is een zo allesomvattend geheel... met waarden waarschijnlijk die we niet eens kennen....Ik heb geen idee hoor.... maar bv zwarte gaten die van alles opslokken... is het dan weg.... of gaat het weer ergens anders heen buiten het heelal....Het heelal is nog steeds voor ons een raadsel op vele fronten....... we weten nog zo weinig .....

1 Sempre    
6 dagen geleden door Sempre
0
Meld

Ach we moeten de komende 10.000 jaar ook nog wat nieuws te doen hebben. Of gaan we straks alleen nog maar in de herhaling. Of gaan we onze eigen werkelijkheid maken?

2 Tafka Mike    
6 dagen geleden door Tafka Mike
0
Meld

Ik vraag me af of mbv de vreemde banen van Kuipergordelobjecten, er niet berekend kan worden waar planeet-X of iets dergelijks ongeveer zou moeten zijn?
dat zou het zoekgebied een stuk kleiner maken

3 Madman_K    
6 dagen geleden door Madman_K
0
Meld

Dit is wel een hele korte samenvatting.
Er zouden meerdere soorten zwarte gaten zijn, en Dark Matter wordt er ook nog bijgehaald.

Primordiale zwarte gaten zijn verschillend
https://www.livescience.com/tiny-ancient-black-hole-planet-nine.html

Maar als het object een zwart gat met een planeetmassa is, zeggen de natuurkundigen, zou het waarschijnlijk omringd zijn door een halo van donkere materie die zich aan elke kant tot 1 miljard kilometer zou kunnen uitstrekken.
https://www.sciencemag.org/news/2019/09/planet-nine-may-actually-be-black-hole

4 eh    
6 dagen geleden door eh
1
Meld

Trouwens zwarte gaten zijn wel heel erg in trek momenteel.
Afgelopen maand zijn wel tig artikelen over zwarte gaten gepubliceerd.

5 eh    
6 dagen geleden door eh
0
Meld

zwart gat is een naar mijn idee een theoretische entiteit ontstaan uit de theorie dat een ster met een bepaalde massa zodanig implodeert dat de zwaartekracht zodanig sterk is door de enorme compacte massa van de restanten van de ster, dat het licht niet meer ontsnappen kan. Heeft dus een ontsnappingssnelheid van meer dan 300.000km/sec. Zo is het berekend en zoals met exoplaneten kunnen deze gaten zijn deze gaten niet waarneembaar. Exoplaneten niet omdat ze domweg te ver weg staan en we ze alleen indirect kunnen waarnemen door de gedragingen van de ster waar ze omheen draaien. Zwarte gaten niet omdat ze onzichtbaar zijn doordat ze geen licht reflecteren. Wel door een omgeving van verhoogde rontgenstraling gevormd door gas met een temperatuur van miljoenen graden celsius. al spreekt daar vaal van Kelvin. Maar ook weer indirecte aanwijzingen. Altijd goed voor een science fiction maar ik vind het persoonlijk geld en tijd verknoeien. Hoe wil je in vredesnaam ook maar in de buurt komen van een exoplaneet die een reistijd vergt van pakweg 90.000.000 jaar met onze huidige stand van techniek ? Zelfs de dichtsbijzijnde ster (onze buurman roepen ze dan) de proxima cantauri staat nog honderdduizenden jaar weg. Besteed het geld maar andere nuttige zaken.

6 oculus amet    
6 dagen geleden door oculus amet
4
Meld

Kleine afwijkingen in de baan van objecten in het zonnestelsel zouden verklaard kunnen worden door een planeet die tien keer verder staat dan de buitenste planeet (Neptunus / Pluto)
Die planeet die eventueel zou kunnen bestaan zou eventueel een zogenaamde OGLE anomalie kunnen zijn. Die OGLE anomalie die eventueel in plaats van deze eventuele planeet zou eventueel ook een klein zwart gat kunnen zijn.

Het scheermes van Occam. Een planeet die een baan heeft die tien keer verder ligt dan Neptunus lijkt mij al een grote afwijking van alles dat eerder gevonden is. En als het er al is dan is de meest waarschijnlijke vorm dan toch dat het een simpele planeet is als alle andere.

Het is natuurlijk wel een leuke fantasie. Een zou kunnen experiment. Maar kleine zwarte gaten verdampen toch heel snel? Hoe kunnen ze dan sinds "primordial times" blijven bestaan?

7 purelogica    
6 dagen geleden door purelogica
0
Meld

@6
Speciaal om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen : er zijn al foto's van zwarte gaten gemaakt, dus deze objecten zijn geen hypothese. question

8 Gandalf    
4 dagen geleden door Gandalf
0
Meld

@7
Quote uit link : " … een primordiaal zwart gat met de massa van meerdere aardes [heeft] een levensduur dat meer dan voldoende is om nog altijd te kunnen bestaan. Het zijn de microscopische primordiale zwarte gaten die inmiddels verdampt zijn."

Zie : https://www.astroblogs.nl/2019/10/02/is-de-mysterieuze-planet-nine-eigenlijk-een-primordiaal-zwart-gat/

9 Gandalf    
4 dagen geleden door Gandalf
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
GROND IN NIJMEGEN VERKOCHT VOOR BOUW ERDOGAN-...
De Gemeente Nijmegen in Gelderland heeft besl...

18 uur geleden door Kiki

Woede in Kamer om geweld boerenprotest
Tweede Kamerleden hebben geen goed woord over...

12 uur geleden door beertje36

Griezelige video van Trump die journalisten n...
Een video waarin een nep-president Trump jour...

24 uur geleden door Crezee

Trump wil getuigenis van klokkenluider in Con...
De Amerikaanse president Donald Trump wil gra...

11 uur geleden door Crezee

PVV over Turkije : Dit moet er nu gebeuren :
Turkije uit de NAVO- Turkse ambassadeur uitze...

20 uur geleden door Wimar


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Lets keep it cool
VVD draait – Dilan Yesilgöz is tóch berei...
Wie is dat mens dan? Een turkse sws...en dus?...

5 minuten geleden door Lets keep it cool

Lets keep it cool
Trump voert sancties in tegen Turkije: 'Impor...
Onnavolgbaar allemaal. Had hij vooraf ook kun...

7 minuten geleden door Lets keep it cool

Lets keep it cool
‘Vier Prinsjesdag tijdens verbouwing Binnen...
Van mij hoeft t helemaal niet die poespas. Te...

12 minuten geleden door Lets keep it cool

Ebbie
Supersnelle Mercedes AMG crasht hard tegen bo...
Zeer vermakelijk! Chauffeur is wat mij betref...

13 minuten geleden door Ebbie

Lets keep it cool
Kijkers niet te spreken over 'respectloos gez...
Format is leuk. Ik had denk ik zelfde gereage...

15 minuten geleden door Lets keep it cool

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig