AP
Volledig scherm
© AP

VS voeren importheffingen in voor EU-producten na WTO-beslissing

De Verenigde Staten gaan de Europese Unie vanaf 18 oktober importheffingen opleggen van 10 procent voor vliegtuigen, en heffingen van 25 procent op “andere producten”. Dat heeft een verantwoordelijk bij het United States Trade Representative, bevoegd voor de Amerikaanse handelspolitiek, aangekondigd. 

25 reacties

  • Willem Stuyckens

    5 jaar geleden
    Uiteindelijk is het wel de consument die dit alles betaald. Hoe meer heffingen hoe beter voor de Europese/Amerikaandse staatskas ,behalve als de producten hierdoor zo duur worden dat enkel de beter begoede deze nog kunnen kopen. Aankopen door de overheid worden toch door de werkende mens betaald ,daar ligt geen enkele politieker van wakker.
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Voor de slimme! Groot gelijk Trump! Voordelen voor clan Airbus! En andere! België is zelfs voortrekker! Zoek eens op hoeveel multinationals de hier werken 'belastingvrij mogen rondlopen!
  • Marc Mortier

    5 jaar geleden
    Trump : tevreden als hij gelijk krijgt; wuift ongelijk weg !
  • Danny De Graeve

    5 jaar geleden
    Eerst Volkswagen miljarden laten dokken nu airbus. Onze Amerikaanse vrienden hebben de smaak te pakken. En zij, neen zij sjoemelen nooit en als dat zo is betalen ze geen cent. Tijd dat de EU zen (melk) tandjes toont.
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Zet Facebook maar af in Europa. Winst makdn en geen belasting betalen dat gaat niet. Geen MicroSoft meer in het onderwijs : leer kinderen werken met FOSS alternatieven die trouwens veel beter zijn. Enz