Wat Eten We Vandaag: Gestoomde makreel in ketjapsaus met sperziebonen en rijst
Hot! Vanavond geen vlees maar gestoomde makreel in ketjapsaus. Geheel in stijl maken we daar pittig gewokte sambal goreng bonen bij.
Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
Rijst
- 350 g pandanrijst
- 1 stengel citroengras
- zout
Makreel
- 5 el neutrale olie
- 2 gestoomde makrelen
- 2 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 rode pepers
- ½ tl trassi
- 1 citroen
- 1 stengel citroengras
- 3 cm gemberwortel
- 250 ml ketjap manis
- zout en peper
Sambal goreng boontjes
- 500 g sperziebonen
- ½ tl trassi
- 1 kleine sjalot
- 1 teen knoflook
- 8 rode pepers
- 1 citroen
- 2 el neutrale olie
- zout en peper
Benodigdheden
Wok, vijzel, keukenmachine, rasp
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMProefpanel
Getest: tompoucen uit de supermarkt, deze moet je niét eten: ‘Het deeg is taai en de vulling lijkt op vla’
-
Wat Eten We Vandaag: Dahl met papadums
Ken je Indiase dahl al? Dit gerecht wordt gemaakt van gebroken peulvruchten. Helemaal vegan en boordevol smaak. Serveer met knapperige papadum en je hebt een heerlijk gerecht op tafel. -
Schoonmaaktip
Lenteschoonmaak voor je tuinset: dit sopje gebruik je het beste om weervlekken uit je kussens te krijgen
Vanaf Koningsdag wordt het weer warmer en dat betekent dat we weer op ons terras gaan zitten. Tijd om die kussens uit de opslag te halen en vlekvrij op de tuinset te leggen. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp weet als geen ander hoe je algen-, weer en vetvlekken uit tuinkussens en markiezen kunt krijgen. -
Amerikaanse wetenschapper: 'Kopje thee smaakt het best met zout’, Britten onthutst
Een kop thee met zout veroorzaakt letterlijk een storm in een glas (heet) water in Groot-Brittannië. Een Amerikaanse wetenschapper claimt met een schepje zout het beste recept voor een kop thee te hebben gevonden. En dat raakt een gevoelige snaar bij de Britten, die verknocht zijn aan de warme drank. -
Wat Eten We Vandaag: Paella met zeevruchten
De zomer is pas over wanneer wij besluiten dat hij over is. Door deze zonnige paella met zeevruchten op tafel te toveren rekken we ’m nog even. Buen provecho!
-
PREMIUM
Slager Jakob (25) maakt vanaf nu weer dé paardenworst waar mensen voor omreden
Dordrecht -
-
-
PREMIUM7 vragen
Eieren kun je niet onbeperkt eten: zoveel mag je er maximaal per week
Ei, ei, ei, met Pasen horen ze erbij. Maar hoeveel eieren mag je eten? Zijn geverfde eieren giftig? En waarom zijn bruine eieren duurder dan witte? 7 eierweetjes voor tijdens de Paasbrunch. Voedingsdeskundige Annette Stafleu: ,,Wie zeven of meer eieren per week eet, heeft een hogere kans op diabetes type 2.” -
PREMIUM8 vragen24
Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
-
PREMIUMRecepten
Karaage, Yakisoba en hambagu: De Japanse keuken heeft meer te bieden dan sushi
-
consumentenbond
De keukenmachine is ideaal voor wie graag bakt, dit is de beste
Wat is de beste keukenmachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
-
PREMIUMvoor jou getest98
Deze paprikachips komt als beste uit de test: Lays maar net een voldoende