RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Buffon: 'De Ligt exceptioneel bij Juventus'

Beeld © Juventus

Na een tegenvallende start begint Matthijs de Ligt zijn draai te vinden bij Juventus volgens een van de clubiconen. "Ik zag een buitengewone voetballer" zei doelman Gianluigi Buffon na het goede optreden van De Ligt tegen SPAL (2-0).

"Hij speelde continu heel geconcentreerd. Hij was exceptioneel van de eerste tot de laatste minuut", aldus Buffon, die zaterdag zijn 903e officiële wedstrijd in clubverband keepte. De Ligt begon tegen SPAL weer in de basis en was direct belangrijk bij het eerste doelpunt van Miralem Pjanic.

Buffon
Lees meer:
Buffon verbreekt monsterrecord Maldini

Sarri helpt De Ligt

Na een moeizame start van De Ligt bij Juventus, heeft trainer Maurizio Sarri een specifiek plan ontwikkeld om de verdediger beter te maken. Zo heeft de coach een speciaal voedingsplan opgesteld voor de oud-Ajacied en praat De Ligt voor iedere training een half uur met de coach(es) praat over defensieve zaken.

Cristiano Ronaldo en Gianluigi Buffon zijn daarnaast naar verluidt aangewezen om de 19-voudig international te ondersteunen. Zij moeten zorgen dat De Ligt zich comfortabeler gaat voelen bij huidige kampioen van de Serie A.