De rookruimte in The Shamrock.
Volledig scherm
PREMIUM
De rookruimte in The Shamrock. © Bert Beelen

Cafébazen in Nijmegen balen dat ze rookhok moeten sluiten: ‘Buurt gaat meeste last krijgen’

NIJMEGEN - Balen voor de Nijmeegse horeca. Tienduizenden euro’s investeerden kroegbazen in hokken om rokers een eigen plek te geven, compleet met dure afzuigingsinstallaties. Vanaf 1 juli 2022 zouden die rookruimtes sowieso dicht moeten. Maar na een uitspraak van de Hoge Raad, vrijdagochtend, moeten ze per direct weg. Wat nu?

46 reacties

  • ElLoco8

    5 jaar geleden
    Bier drinken mag gewoon hoor, ik dacht niet dat er ooit iemand kanker kreeg omdat er naast hem iemand een biertje nuttigde.
  • DeSjaak

    5 jaar geleden
    Nog even en dan mag je geen bier meer drinken in de kroeg, enkel water......wat een land.
  • Frits

    5 jaar geleden
    Als je voor veel geld een rookruimte hebt laten bouwen, dan was je niet slim bezig als ondernemer, want sowieso zou je rookruimte na 2022 al niet meer gebruikt mogen worden.En die afspraak was niet eens rechtsgeldig (zo blijkt), maar een geste van een minister die niet durfde op te treden (want VVD).
  • Frits

    5 jaar geleden
    @Huppeltje: voor de meeste rokers is het niet of-of, maar en-en (dus drinken en roken).En die belasting die jullie rokers in de staatskas brengen, die halen jullie er nog harder uit omdat een grote meerderheid van de rokers ernstige longziektes krijgt die handenvol geld kosten om te behandelen.
  • Frits

    5 jaar geleden
    Rokers kosten de staat veel meer aan zorgkosten dan dat ze aan accijns opleveren.