door Vageali6888 in Overig  ·  39 Reacties

  • 34
  • 649x gelezen
Reageer met een Emoji
2
2
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hallo, door dit soort bevestigingen wordt er straks minder aan de klimaatgekte verdiend, hoor! Dat is de bedoeling niet!!!

12
1 upanddown

Maatregelen om het klimaat te beïnvloeden zijn niet effectief en gelukkig ook niet nodig, wel duur

10
2 Lambaster

Gelukkig ondervinden we nu ook niet de gevolgen van een veranderd klimaat. We hebben helemaal geen tornado's in Nederland. Nederland kent geen ernstige droogte. Nederland kent ook geen extreme regenval. Het is heel normaal dat de afgelopen jaren in september hitterecord temperaturen aangetipt worden van tegen de 30 graden.
O ja, de ijskappen smelten ook niet. Het land eronder groeit.

6
3 Zwartwit

Wetenschappers worden dik betaald door bedrijven en instellingen die hopen in de toekomst dik te willen verdienen aan deze klimaat gekte

6
4 Pffff

@4
Dat is een van de vele verzinsels van de klimaatcriminelen.

7
5 MARCUSAURELIUS

@4 inderdaad, al die oliebedrijven die enorme hoeveelheden nepnieuws blijven verspreiden om maar door te kunnen gaan met de grootste winsten te maken.

6
6 Wetenschappertje

Wacht even met het geloven tot ik een wetenschappelijk bewijs zie. Vind ik persoonlijk toch iets meer overtuigend dan een youtube filmpje.

1
7 Lobbus

@7
Ik heb tot nu toe nog geen enkel bewijs voor wat dan ook gezien. Dat die wetenschappers wazig blijven en met verschillende verhalen en cijfers komen geeft al aan dat er iets niet helemaal klopt. Waar blijft het harde bewijs en het eenduidige verhaal? Het lijkt wel alsof men te hoog van de toren heeft geblazen, daar nu achter komt maar er al te veel in werking is gezet om nu nog te erkennen dat het misschien wat overdreven was.

7
8 Reconquista

@8 Bewijzen zijn er zat, lees daarvoor de vakliteratuur.

5
9 MARCUSAURELIUS

@8 Oh u heeft zich erin verdiept en vind geen bewijs?
U bedoelt: er is geen Youtube videootje waarin wordt beweerd dat de zeespiegel stijgt?

2
10 Anubis

@9 Ben je gek iedereen die het niet eens is met de klimaatkillers zit in het complot.

4
11 Smite Gait

@9 @10
De een roept dat de zeespiegel maar 2mm per jaar stijgt de ander houdt het weer op 10mm enz. Er geen eenduidig verhaal maar allemaal wetenschappers die verschillenden dingen roepen en behoorlijk activistisch overkomen. Vind je het dan gek dat er argwaan ontstaat? En dan heb je ook nog die verhalen die aantoonbaar gelogen zijn.

Zoals bv met die ijsberen die zouden verhongeren dankzij het smeltende ijs. Een verhaal dat kracht werd bijgezet door foto's van magere en hongerende ijsberen te tonen. Nu blijkt dat het zo goed gaat met de ijsbeer dat er gewoon teveel zijn. En er is gewoon geen voedsel en territorium genoeg is voor zoveel ijsberen. Vertel maar eens waarom die wetenschappers met dit soort leugens komen? Blijkbaar wil men het overdrijven om zieltjes te winnen dmv van angst te creëren. Ook de wanhopige pogingen om echt zoveel mogelijk onderwerpen aan klimaat te linken (van het dalende IQ in Europa tot immigratie) om uit alle lagen mensen te ronselen en met angstverhalen voor zich te winnen, komen bij nogal vreemd over.

En wat me ook irriteert is dat meeste wetenschapper niet verder dan deze eeuw kijken. Waren ze in de jaren '90 nog volop bezig met het verzinnen van alternatieve middel omdat de fossiele brandstoffen eind deze eeuw op zijn, nu hoor je dat verhaal ineens niet meer want dat de fossiele brandstoffen eind deze eeuw op zijn past natuurlijk niet in het angstbeeld dat men heeft gecreëerd. De mensen mogen niet gaan beseffen dat het zich de volgende eeuw van zelf weer oplost.
(om maar eens wat te noemen)

3
12 Reconquista

'We' weten nu allemaal, nadat een uiterst vakkundige figuur voor de vn gesproken heeft dat de wereld binnen een jaartje of 12 vergaat en dat 'wij' dat schuld zijn.

Allemaal die critici moeten hun mond houden en dokken, zodat de wereld in een jaartje of 12 vergaat (voor ons).

5
13 Proemevla

@1
Wie roept wat? Geef eens een bron.

Ah kijk eens aan daar komt het verhaal van de ijsberen weer eens om de hoek kijken. Allang weerlegd, maar dat weerhoudt de olielobby en Koch er niet van om er gewoon weer mee te komen.

Dat ze niet verder dan deze eeuw kijken ik gewoon een verzinsel.
ook zijn de fossiele brandstoffen verre van op aan het einde van deze eeuw.
ook dat is een veel geplaatst fabeltje van jullie.

3
14 MARCUSAURELIUS

Het gaat uiteindelijk niet om klimaatwetenschappers. Maatregelen tegen klimaatverandering zijn politieke maatregelen en in een democratie zouden we daar met ze allen over moeten gaan.

Wat de klimaatwetenschappers ook beweren, uiteindelijk zijn we het over één ding eens en dat is dat we dit probleem niet als klein landje kunnen oplossen. We kunnen nog zo ons best doen maar als de rest van de wereld niet meedoet dan heeft dan geen zin.

Als je dan bedenkt dat de CO2 uitstoot in Europa daalt maar wereldwijd stijgt dan weet je dus waar je zal moeten beginnen met het probleem aan te pakken. Ik zou zeggen, als de rest van de wereld laat zien dat ze ook meedoen dan kunnen wij daar ook weer in meegaan. Ik ben namelijk niet van plan veel geld uit te gaan geven aan bijvoorbeeld een elektrische auto of een warmtepomp als ze in Amerika in een dikke V8 truck blijven rondrijden.

1
15 RazorBlade

@8
Misschien snap je het gewoon niet. Vast staat dat de zeespiegelstijging sinds 1850 meer dan 20 centimeter bedraagt en dat de stijging sinds de 2e helft van de vorige eeuw sneller verloopt. Voeg daaraan toe dat we in de vorige eeuw veel stuwmeren hebben gebouwd die samen ongeveer 3 cm zeewateroppervlak vertegenwoordigen en de stijging is al meer dan 23 centimeter.

Opwarming van de aarde veroorzaakt een stijging van de zeespiegel volgens twee mechanismen:

Water zet uit bij verwarming en daardoor stijgt automatisch de zeespiegel; gegeven de gemiddelde oceaandiepte van 3790 meter betekent dit per graad Celsius minder dan een meter niveaustijging;
Door het afsmelten van landijs komt er meer water in de oceanen; al het ijs op Groenland verdeeld over de oceanen zou bijvoorbeeld goed zijn voor zeven meter water; een theoretische situatie waarbij al het ijs op Antarctica zou smelten, zou een stijging van 61 meter geven.[6] De werkelijke jaarlijkse bijdrage van het smelten van ijs op Groenland aan de zeespiegelstijging is echter klein: zo'n 0,1 mm.[

6
16 samcash

@15 Dat zeggen die anderen ook.
Daardoor gebeurt er dus niks en gaan we met z'n allen naar de kloten.

2
17 MARCUSAURELIUS

@16
Is dat van dat oceaan water wel goed doorgerekend?
In de diepzee is het water meestal heel koud en zal bij opwarming dus iets krimpen.

2
18 MARCUSAURELIUS

@18
Je bedoelt dat het dan onder de 4 graden Celsius is? Want bij 4 graden heeft het zijn grootste dichtheid en daarboven zet het weer uit.

1
19 rebo

@19 In het diepste der diepste is dat zo.

1
20 MARCUSAURELIUS

@20
Ja oké dat wist ik niet dat het zo koud was. Ik dacht een graad of 4 a 5

0
21 rebo

@14
""ook zijn de fossiele brandstoffen verre van op aan het einde van deze eeuw. ook dat is een veel geplaatst fabeltje van jullie.""

question Dat is gewoon algemeen bekend en wordt niet eens door de klimaatwetenschappers ontkent. Ze benoemen het niet meer om het angstbeeld in stand te houden maar dat de fossiele brandstoffen einde deze eeuw begin volgende eeuw op zijn is gewoon een feit. Hier even een paar bronnen maar het zijn er teveel om te plaatsen. Zoek zelf maar eens en dan hoop ik dat je zo eerlijk bent om ook te erkennen dat je op dit punt fout zit.

https://ourworldindata.org/how-long-before-we-run-out-of-fossil-fuels

https://www.cooperativeenergy.coop/customer-service/frequently-asked-questions/green-energy/green-energy-faqs/when-will-fossil-fuels-run-out/

https://www.ecotricity.co.uk/our-green-energy/energy-independence/the-end-of-fossil-fuels

1
22 Reconquista

@22
Je vergeet de enorme hoeveelheden Steenkool en Bruinkool.

In Nederland zit op GROTE diepte bijna overal steenkool.
Dit soort voorraden zijn waarschijnlijk genoeg voor drie eeuwen, niet dat het verstandig zo zijn om ze aan te breken.

1
23 MARCUSAURELIUS

@12 Je haalt voorspellingen en werken van wetenschappers en van extremisten door elkaar, zoals de meeste ontkenners.
Daarnaast hebben voorspellingen altijd een bepaalde marge van onzekerheid, zelfs het weer van morgen. Als je daarom concludeert dat de voorspelling vaag is, heb je iets niet goed begrepen.

1
24 Anubis

@14 Er liggen nog vele malen meer fossiele brandstoffen in de Aardkorst verborgen dan er gedelft zijn, ze zijn alleen onbereikbaar.
Het totaal aantal fossiele brandstoffen dat ooit ontstaan is, is enkele tientallen malen hoger dan het totaal aantal dat nu in de Aardkorst zit, het is alleen al op natuurlijke wijze ontsnapt...

1
25 Anubis

@17 Is dat werkelijk zo? Stel ik ben zo gelukkig dat ik nog 50 jaar mag leven. Hoe veel meter is dan de zeespiegel gestegen? Op Nu.nl las ik dat dit in een ongunstig geval maximaal 30 centimeter zou zijn. Dat kunnen onze dijken wel aan. De hitte is dan ook nog wel te overzien. Een paar graden er bij kan de airco wel oplossen.

1
26 RazorBlade

@1 : Droom maar lekker verder, dit soort berichten lappen die klimaarbeleidsmakers (politici dus) en klimaatverdieners gewoon aan hun laars.

0
27 Reagentje

@25 Op de bereikbaarheid is gecorrigeerd.
Er zijn trouwens twee soorten onbereikbaarheid.
1. Die door de techniek.
2. Die door de buidel.

2
28 MARCUSAURELIUS

@26 het zal niet alleen de zeespiegel zijn.
Er dreigt een complete onbewoonbaarheid van onze aardkloot.

2
29 MARCUSAURELIUS

@25 : Ik ben echt een leek op het gebied van klimaat en fossiele brandstoffen, maar wat ik me afvraag: wat gebeurt er als we die fossiele brandstoffen niet gebruiken?

0
30 Reagentje

@25 : aanvulling op @30 : als je reageert, zou Jip-en-Janneke-taal fijn zijn question

0
31 Reagentje

@29
Dat klopt. Schattingen lopen uit van 100 tot 150 jaar. Daarna is het afgelopen met ons.
https://www.scientias.nl/de-ondergang-tegemoet-zes-manieren-waarop-de-mensheid-uit-kan-sterven/
We zijn momenteel met meer dan zeven miljard. We zijn daarmee dan ook zeker geen bedreigde soort te noemen. Maar veilig zijn we allerminst: de mensheid kampt met diverse grote problemen. De grote vraag is dan ook: kunnen we ze het hoofd bieden? En zo nee, welk probleem wordt dan onze ondergang?

5
32 samcash

@30 Hetzelfde als in die honderden miljoenen jaren sinds ze zijn gevormd.

0
33 Wetenschappertje

@33 : Nou, daar word ik niet veel wijzer van....

0
34 Reagentje

@34 Nou dan blijven ze in de grond.

Maar misschien bedoelde je dat niet. question

1
35 MARCUSAURELIUS

@32 Ik ben nu 48. Ik verwacht niet dat ik nog 100 jaar zal leven. Ik geloof niet dat ik meer dan 40-50 jaar te leven heb. Dan zal de zeespiegel enkele centimeter zijn gestegen maar daar lig ik niet wakker van. Wellicht hooguit 3 graden Celsius warmer maar ook dat is goed te doen met een airco.

Als je nu kan zorgen dat het aantal van die 7 miljard mensen gehalveerd gaat worden dan schiet het tenminste nog op. Ik heb geen kinderen dus ik heb mijn bijdrage al geleverd aan het klimaat probleem.

Ik heb overigens ook geen probleem mee als de uitstoot van CO2 wordt verminderd. Het gaat mij om allerlei wettelijke maatregelen die mij klauwen met geld kosten. Daar heb ik geen trek in. Ik ben dan ook benieuwd wat mensen gaan stemmen als al die maatregelen nog voor de volgende verkiezingen mensen in hun portemonnee gaan raken.

1
36 RazorBlade

@36 Om een lang verhaal kort te maken:

Dat de wereld naar de kloten gaat zal je aan je aan je reet roesten.
Want het zal jouw tijd wel duren.

1
37 MARCUSAURELIUS

@37 Zolang mijn carbon footprint beduidend lager ligt dan het gemiddelde omdat ik geen kinderen heb hoef ik me nergens voor te schamen. Zeker niet als de grote voorvechters van het klimaat debat zoals Klaver er zelf zo'n zooitje van maken. Klaver heeft 3 kinderen en geeft daarom alleen al het slechte voorbeeld en Jetten die vliegt 10 keer de wereld rond. Moet ik me dan wel inhouden? Hou toch op.

1
38 RazorBlade

@30 Dat weet ik ook niet precies. Of ze blijven in de bodem tot de Aarde vergaat of ze ontsnappen uiteindelijk. Het ligt aan het type: kool, olie of gas. De laatste twee zitten vast in 'traps', als de bodem veranderd kunnen ze vrijkomen en oxideren. Maar dit gaat veel langzamer dan wanneer wij het oppompen en verbranden. Kool kan uiteindelijk aan de oppervlakte komen en verweren, maar het kan ook dieper in de Aarde zinken en omgezet worden in andere substanties.

0
39 Anubis

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Baudet toont KEIHARDE HYPOCRISIE van NAVO in Tweede Kamer | FVD

Dat waren geen artikel 5 oorlogen in ieder geval. En zie waartoe die oorlogen hebben geleid. Alleen maar ellende en nog eens ellende. ...

2 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
GroenLinkser woest dat haar partij verklaring tegen Jodenhaat ondertekent: 'Leidt aandacht af van moslimhaat' - NieuwRechts.nl

"jongerenpartij van GroenLinks, is niet te spreken over linkse partijen" Groenlinks heeft getekend. Misschien een idee om je kritiek eerst inte...

5 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@17Wederom geen inhoudelijk antwoord. Ga Wagensveld bij staan joh, misschien bereikt ie dan nog wat. Triest figuur....

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@16 Sta je nog steeds voor die spiegel. Begin een beetje meelij met je te hebben. Ik groet je nu voor de laatste keer. Bye bye. ...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@15Ik zal jou eens wat zeggen. Waarom sta jij Wagensveld niet eens bij....? Waarom laat je hem steeds in je eentje staan?...

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Als er één partij de aanjager is van tweedeling en discriminatie dan is het de VVD wel....

10 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

Baudet was naar kickboksles. Fascisten zorgen wel dat zij fysiek weerbaar zijn. Snap ik...........

11 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

ThWil
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@14 He moslimaanhangers niet alleen minnen hoor, geef nu eens ook wat geschreven reacties. ...

12 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@2Nee, natuurlijk niet. Zo gaat het steeds met wat men (rechts extremisten) hier post. Whahaha....

13 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Eindelijk komt de aap uit de mouw. Altijd ontkent FvD een fascistische partij te zijn. Nu zij met geweld dreigen valt die ontkenning in duigen....

14 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Muslim Aunty SexDesi 3gp PornBrandi Love PornhubAnal VirginNizumi MaikaElderlypornQuadrinho PornôHotsideOriental PornGudang BokepFuta AsmrDickdrainers AnalXexy VedioTamil VideossexIndian Sex GrilVídeos Pornos PornosMomseducessonPofnWww Nxx ComSophia Leone XxxHindi Hd Sex ComBollywood Actors XxxTamil Sex Movie DownloadHalkatBoops Pressing VideosFirst Time Mom SexSexy Movie JabardastDesi Bus XxxWww.x Hamter.comKelsy ManroeTna PornhubAzula PornPorn From The 70Pinoy KantutanOralcreampie CompilationTan XxxSexy Film Blue Film Blue FilmBrazilyan PornSex Kannada AuntyPinky Xxx BbwPuniah PornSon Fucks Sleeping MomRub And Tugs Near MeXxx Sex HdAnya Chalotra Nakedفیلم سکس لز بینOriya Sex StoryDesi PorndudeMalkova PornEbony TribbRachel StartKatrina Law HotChinese Jabardasti Sex VideoUkraine PornFart Sex VideoNice Moms TitsAunty Sexy Video DownloadDeep Lush ComPornofemininYouporn. ComMarathisexcomMujer Cojiendo Con AnimalBlac Chyna OnlyfansElla Hugues PornSexe GrannysMilf.ckmXxx VideopakistanParty Sex VideoAriella Ferrera ComMom Yoga PornBest Indian PorneSextagPkayboy PlusPornograti SFilme De Pornô Com TravestisBusty NudesBlow Job Cumshot CompilationLiberty Valentine PornBackroom Couch CastingIndian Muslim XxxMia KiaraTurkish Liseli IfsaNaked LatinaSexmature TubeWww Xxx C0mHot Sexy Cute GirlsSex Video XnnErojapaneseSunny Xnxx VideoGirls Do Porn VideosDesi Sexy MilfBondage GangbangWorld Best Sexy VideoXxx HentaiAnal Lesbian StrapCumshoot SupriseUnderwatersexAlwayssofia PornNew Shemale Porn VideosStreaming Free Porn MoviesFetlife.com'Tittes GifAfrica Women NudeBig Areola TitsGujarati XnxPlanet PornWww SkokkaXvideosvrZareen Khan Nude ImagesEva NaughtyMeena XvideoAdult Gay PornLeah GottJqv Sub IndoAdult Cam RouletteMankoprincessAnimetion Porn VideoErotica TabooPorn Hd Sleeping SisterMuff CabbageLoud OrgasumKaley Cuoco LeakBokep JapanisCode Vein HentaiKersha OrtegaXnxx Hd IndiaGunjan Aras XxxGirlfriend DeepthroatBhojpuri Sex Video Bhojpuri Sex VideoEmily Willis FleecedMature Ebony AnalExtreamly Rough PornMilababy PornNhentai AppFree Po RnGirlfriend GleriesXvideo Amadores BrasileirosXvideo BfSexy Hot Pron VideoPorn Video TelegramLesbians Sucking On BreastsChodon VideoVenice Escape PornAlien Quest:eveJapanese Wife Cheating MoviesSexvidsePutri Cinta OnlyfansKamasutra SaxBrazzers Com SisterXxxvideo Pornô