Amerikaans president Trump en zijn Oekraïense ambtsgenoot Zelenski tijdens een ontmoeting in New York eerder deze week. Een telefoontje tussen de twee leidde in de VS tot Oekraïne-gate.
Volledig scherm
Amerikaans president Trump en zijn Oekraïense ambtsgenoot Zelenski tijdens een ontmoeting in New York eerder deze week. Een telefoontje tussen de twee leidde in de VS tot Oekraïne-gate. © AFP

300 voormalige Amerikaanse veiligheidsambtenaren “diep bezorgd” over nationale veiligheid

Meer dan 300 voormalige ambtenaren van de nationale veiligheid en het buitenlands beleid hebben een vrijgegeven brief ondertekend die de Oekraïne-affaire van president Donald Trump omschrijft als een zaak die “diepgaande bezorgdheid over de nationale veiligheid" oproept. De Democraten in het parlement kregen lof omdat ze een afzettingsprocedure zijn gestart. Dat meldt de Amerikaanse zender NBC.

6 reacties

  • André Gijbels

    5 jaar geleden
    daar zitten 2 heel bezorgde wereldleiders op een stoeltje, hun gezichten spreken boekdelen
  • Lore Kluwer

    5 jaar geleden
    Maakt ons kwetsbaarder, lees ik. Ons moet je in dit geval letterlijk opvatten: de democraten. De republikeinen staan momenteel sterker dan ooit, in tegenstelling tot wat je zou denken als je alleen linkse media leest.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    En terecht dat ze ongerust zijn over de nationale veiligheid. Een collega van hen heeft een dossier gelekt dat behoort tot het beroepsgeheim: een simpel gesprek van de Amerikaanse president met de Oekraïense president. In dat gesprek werd door Trump niks verkeerd gezegd - en dus is het bijzonder schadelijk voor het vertrouwen van de Amerikaanse bevolking in de CIA dat een CIA-agent dat lekt.
  • luc baken

    5 jaar geleden
    sinds obama president was is afluisteren een heldendaad geworden bij de "democraten" . in vroegere tijden , bij nixon was het wel anders en daar heeft trump weeral gelijk ; toen rolden er nog koppen !
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Benieuwd welke bewoordingen de Trump lemmingen nu weer gaan gebruiken om deze 300 voormalige veiligheidsambtenaren te ridiculiseren. Dit zijn stuk voor stuk patriotten die - over de partijgrenzen heen - zich ernstig zorgen maken, nu er een onbekwame, narcistische egoïst met een gigantische persoonlijkheidsstoornis hun land naar de filistijnen helpt.