‘Goede vriendin van D66-minister Ollongren kon tonnen meekrijgen bij haar vertrek’

Door Redactie
‘Goede vriendin van D66-minister Ollongren kon tonnen meekrijgen bij haar vertrek’

Dat bij de Nederlandse publieke omroep (NPO) het geld tegen de plinten klotst, is bekend – belastinggeld dat door hardwerkende mensen wordt opgehoest. Het dieptepunt lijkt bereikt, nu een goed ingevoerde bron onthult dat er maar liefst zes ton wachtgeld apart gelegd was om aan een NPO-topvrouw mee te geven. Dat ze elkaar geregeld de hand reiken in tv-land, blijkt uit aanvullend onderzoek...

Dat er bij de publieke omroep met geld wordt gesmeten, is bekend. Zo verdienen onder anderen presentatoren Matthijs van Nieuwkerk en Antoinette Hertsenberg al jarenlang aanzienlijk meer dan de afgesproken Balkenende-norm van 187.000 euro. Maar waar Matthijs en Antoinette tenminste nog een zekere inspanning leveren voor hun loonstrookje, geldt dat niet voor de vertrokken voorzitter Madeleine de Cock Buning van het Commissariaat voor de Media (CvdM), een instantie die toezicht houdt op de naleving van de Mediawet en de Wet op de vaste boekenprijs. Na het vertrek van Madeleine lekte deze zomer uit dat ze gedurende tien jaar lang 650.000 euro wachtgeld zou ontvangen – een krankzinnig bedrag.  ‘Ik ga met een goed gevoel weg,’ zei Madeleine dan ook logischerwijs na haar vertrek in het Financieele Dagblad. Die uitspraak kwam haar terecht op kritiek te staan. Niet alleen vanwege de hoogte en duur van haar wachtgeld, maar ook omdat ze het CvdM erg slecht achterliet, zoals de indruk is bij insiders.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

‘Goede vriendin van D66-minister Ollongren kon tonnen meekrijgen bij haar vertrek’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.