PSV presenteert florissante jaarcijfers: hoogste nettowinst in tien jaar tijd

PSV presenteert florissante jaarcijfers: hoogste nettowinst in tien jaar tijd

27-09-2019 11:34 Laatste update: 11:47
308

PSV heeft het seizoen wederom met een nettowinst afgesloten. De Eindhovenaren maakten vrijdagmiddag hun jaarcijfers bekend en lieten weten dat men het seizoen 2018/2019 is geëindigd met 4,6 miljoen euro in de plus.

Het is voor de achtste keer op rij dat PSV een seizoen afsluit met zwarte cijfers. De Eindhovenaren kwamen vorig seizoen in de groepsfase van de Champions League uit en hielden hier een winst van vijftien miljoen euro aan over. Ook de transfers van Joshua Brenet (Hoffenheim), Santiago Arias (Atlético Madrid), Angelino (Manchester City) en Luuk de Jong (Sevilla) brachten geld in het laatje. PSV haalde ook dure krachten als Erick Gutiérrez en Bruma binnen, maar heeft een positieve transferbalans overgehouden aan het boekjaar 2018/2019.

Hoewel PSV het dit seizoen zonder Champions League-inkomsten moet stellen, verwachten de Eindhovenaren ook na het boekjaar 2019/2020 zwarte cijfers te schrijven. Hirving Lozano werd pas na 1 juli voor een recordbedrag aan Napoli verkocht: de inkomsten van die transfer worden dus ook meegenomen in de cijfers van het huidige seizoen.

PSV heeft vorig seizoen het beste nettoresultaat in tien jaar tijd geboekt. In 2011 was er nog een 'incidentele transactie', toen de grond onder het Philips Stadion aan de gemeente Eindhoven werd verkocht, sindsdien is PSV druk bezig geweest om zijn rentedragende schulden af te lossen. 'In de afgelopen vier seizoenen is meer dan €30 miljoen afgelost op deze leningen. Het streven blijft om in seizoen 2020-2021 alleen het Partnerfonds als rentedragende schuld te hebben', aldus PSV.