VVD'er wordt toch geen wethouder in Voorschoten na burenruzie

Sjoerd van den Dool
Sjoerd van den Dool © VVD Voorschoten
VOORSCHOTEN - De 45-jarige Sjoerd van den Dool zou donderdagavond benoemd worden als nieuwe wethouder van Voorschoten, maar dat gaat niet door. Dat meldt mediapartner Unity.NU. Van den Dool treedt ook terug als fractievoorzitter van de VVD.
De VVD'er heeft zes jaar geleden een fout gemaakt bij het bouwen van een schuurtje bij zijn woning. Buren hebben nu, zes jaar later, een handhavingsverzoek ingediend. Daar had hij geen vergunning voor en het gebouw stond op gemeentegrond. De VVD is daarom van mening dat een andere kandidaat beter op zijn plaats is.
'Een persoonlijke actie die voelt als een hetze waar we ons zorgen om maken', zegt de nieuwe fractievoorzitter van de VVD, Katrien van Meenen. Van den Dool zou donderdagavond benoemd worden, maar door de commotie die is ontstaan gaat dat nu dus niet door.

Merkwaardige actie

'Een verschrikkelijke keuze die wij niet hadden willen maken', vervolgt Van Meenen. 'Dit betekent heel veel voor Sjoerd.' Woensdagavond kwam het nieuws binnen bij de fractie. 'De afgelopen 24 uren waren een wervelwind van emoties. Het is vooral een merkwaardige actie van de buren.'