door Spraypaint in Binnenland  ·  121 Reacties

  • 22
  • 1372x gelezen
Reageer met een Emoji
28
2
3
8

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

101 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

102 E.Meel

@102 Dus je vergeet alle randvoorwaarden die worden gesteld om het warm te kunnen krijgen met een warmtepomp. Informeer jezelf en maak dan opmerkingen.

0
103 niet-alles-geloven

@87 Ik vermoed dat Ermelo, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Almere, weinig nieuwbouw heeft en veel vrijstaande woningen. Dan is die 100 duizend waarschijnlijk juist. Bij rijtjeswoningen van 30 jaar of ouder worden doorwwoningbouwcorporaties ook dergelijke bedragen genoemd. De verbouwkosten stijgen nog steeds, warmtepompen zullen niet goedkoper worden, eerder duurder.

0
104 Myth63

@102 Je vergeet de isolering. Zonder goede isolering heeft een warmtepomp geen nut. Wij hebben ons huis uit 1890 goed moeten isoleren, en de kosten hiervoor waren duurder dan de warmtepomp, installatiekosten en werkuren bij elkaar.

0
105 Bluth

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/10/prijsschieten-op-de-klimaat-wetenschap-a3952766

Stichting Clintel, Groene rekenkamer (Groene rekenkamer is sowieso dubieus als je weet wie daarachter zitten)
https://joop.bnnvara.nl/nieuws/vastgoedmiljonair-financiert-twijfelcampagne-tegen-klimaatmaatregelen

Woningcoöperatie Aedes-voorzitter Marnix Norder :

Gasloos maken van sociale huurwoningen kost 108 miljard'

Gemiddeld komt de koepelorganisatie uit op een kostenpost van 52.000 euro per woning. Dat bedrag ligt flink hoger dan berekeningen van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) dat eerder deze maand meldde dat het isoleren van woningen 25.000 euro per huis gaat kosten. (kosten 52.000 is dus de gemiddelde prijs er kunnen sociale huurwoningen tussen zitten die minder maar ook veel meer zullen kosten om gasloos te worden omdat het oude woningen zijn)

(Opmerking dat is dan nog een woningcoöperatie die dit vermoedelijk goedkoper kan realiseren omdat er in het groot in wordt gekocht en wordt gewerkt (per blok) waardoor kosten dalen. Individueel hetzelfde realiseren is altijd duurder!)

https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/gasloos-maken-van-sociale-huurwoningen-kost-108-miljard~bbacfe70/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Dat het gasloos maken van een huis een hele hoop geld kost dat is een feit of dat 100.000 gaat kosten dat is denk aan de hoge kant of het moet een grotere oude vrijstaande woning zijn, dan zit je misschien wel snel aan dit bedrag? Het hang er van af of een woning al goed is geïsoleerd als men de pech heeft een in wat oudere woning te wonen zal het meer kosten om klaar te zijn om van het gas af te gaan.

Ook heb ik gehoord van een vriend die 4 gezinnen kent die een warmtepomp hebben. Die zitten niet comfortabel in de winter!

0
106 Nieuwsgierig

Het geheel staat nog in de kinderschoenen:
Er zijn verhalen van mensen die het huis niet warm genoeg krijgen met een warmtepomp!

Open dag gasloze duurzame woningen in Ermelo op 3 en 10 november 2018

https://ermelo.nieuws.nl/evenementen/open-dag-gasloze-duurzame-woningen-ermelo-op-3-en-10-november-2018/

Adres in het artikel boven, Duifstraat 71 Ermelo was de eerste gasloze woning in Ermelo.
Hebben dus wel een houtkachel er bij en heel veel gedaan om het huis zo te krijgen.
Ben benieuwd wat de kosten voor het geheel waren om het zo te krijgen?


https://ermelovannu.nl/actueel/7757-eerste-gasloze-woning-in-een-feit


https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20161101/huis-nico-harten-ermelo-bijna-nul-op-meter/

0
107 Nieuwsgierig

@107 Correctie het huis van de Fam. Harten is niet aan de Duifweg 71 (adres eerste gasloze woning in die plaats), maar aan de Oude Telgterweg in Ermelo en is een jaren 30 woning en is ingrijpend aangepakt, maar desondanks hebben ze toch nog een houtkachel nodig.

0
108 Nieuwsgierig

@107 @108 Moet zijn Kievitstraat 71 Ermelo i.p.v. Duifweg 71 in Ermelo, mijn excuses!

0
109 Nieuwsgierig

@106 Hebben die gezinnen hun woning goed laten isoleren? Wij wonen vrijstaand in een huis met bouwjaar 1890, en de isolatie was echt wel een heel ding, en een flinke kostenpost. Maar we zitten er wel warmpjes bij in de winter.

Het probleem is dat veel mensen de kosten van isolatie weglaten bij de kosten van een warmtepomp. Dit komt mede omdat de meeste huizen al geïsoleerd zijn en men denkt dat dit voldoende is in combinatie met een warmtepomp. In de meeste gevallen is dit niet zo. Dat er bij ons extra isolatie moest komen, wist ik. Dat de gehele oude isolatie eruit moest omdat het geen enkel nut had, dat had ik niet van te voren verwacht.

0
110 Bluth

@105
Naast warmtepomp, isoleren zal er ook wel de kosten van zonnepanelen bijkomen.
En dan geen 3,5kw voor een normaal huis, maar eerder in de grote van 7kw of 10kw als je ook je auto verbruik erbij neemt.

Voor zulke vermogens moeten dan ook alle huisaansluitingen verzwaard worden, en daarmee ook de volledige bestaande infrastructuur in het gehele dorp, en misschien zelfs t/m de hoogspanningstations.
Dan zit je zo op 100.000 per woning

0
111 Madman_K

Over de eerste gasloze woning aan de Kievitstaat 71 in Ermelo

WARTEPOMP Op zolder staat een warmtepompboiler. Die zorgt voor warm water in huis. Nóg energiezuiniger en duurzamer zou een volledige warmtepomp zijn, die warm water én verwarming levert. Maar dat is duurder in aanschaf. Het onafhankelijke adviesorgaan Milieu Centraal heeft berekend dat de combinatie van IR panelen en warmtepomp, zoals in het huis aan de Kievitstraat, in aanschaf 8.700 euro kost, exclusief subsidies en zonnepanelen. Het gebruik is 5600 kWh. Kritische kanttekeningen van Milieu Centraal zijn, dat zonnepanelen twee derde van hun stroom opleveren in de warme maanden en een derde in de maanden als de verwarming aan staat. ,,Minstens twee derde van de stroom die de IR-panelen nodig hebben, moet uit gewone netstroom komen. Het is nog onbekend wat de levensduur van een IR-paneel is." Energiedeskundige Van Oene van UWOON ziet het zonnig in: ,,Sinds juli vorig jaar levert deze woning nog steeds energie terug aan het energienet."

Het logeren in deze gasloze woning gebeurde in maart 2019. Midden in de winter zou een betere periode geweest zijn om te testen of deze woning wel behaaglijk is in koude winters!

2/3 van de stroom voor de infrarood panelen moet nog van het net komen ondanks de 29 zonnepanelen! Het betreft hier een standaard tussenwoning met puntdak uit de 70-er jaren!

Al met al is deze woning niet geheel zelfvoorzienend, want er moet nog flink wat stroom worden afgenomen! Electra zal duurder worden las ik!

Zie het artikel: https://hetkontaktharderwijk.nl/lokaal/logeren-gasloze-woning-565965

0
112 Nieuwsgierig

@112 Oftewel dus gewoon faal

Ik betaal nu 80 euro in de maand hier
met een woning voorzien van slechte isolatie
Voor dubbel glas en achter enkel bijv
Stel dat ik het naar 40 euro in de maand krijg
dan bespaar ik per jaar 480 euro maar moet dan dus heel lang blijven zitten voordat ik mijn geld terug heb verdiend

Mss kan ik wel wat kleine dingen doen

0
113 GEENSTIJL

* Verwijderd door de redactie *

114 Captain Hero

Hoop drukte om een warmtepomp. Er is geen verplichting om een warmtepomp aan te schaffen. De CV-ketel blijft voorlopig nog wel even bestaan. Bovendien staan we pas aan het begin van nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van verwarmen van een huis.

Maar goed de NK-kansenpareltjes moeten iets hebben om over te kankeren. Of het nu de warmtepomp, de zorgverzekering, Halsema, of weet ik veel wat. Zonder gekanker hebben ze geen leven

1
115 krek

@111 Waarom moeten er zonnepanelen bij? Jij hebt toch ook geen gasboorput in jouw tuin! Energieneutraal is helemaal geen eis voor gasloos maar als je hoge kosten wil laten zien ga je uiteraard uit van energieneutraal.
Over dat verzwaren van de aansluiting, dat valt reuze mee. De standaard 3x25A aansluiting is bij de meeste mensen meer dan voldoende zo ook bij mijn gasloze huis met warmtepomp en inductiekookplaat.

0
116 marcmarc

@111 Zonnepanelen zijn helemaal niet nodig. Natuurlijk is een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen beter voor het milieu, maar het is geen vereiste. Ook zijn we niet heel veel meer elektriciteit gaan verbruiken. De goede isolatie bespaard ons behoorlijk wat, en met hoe efficient een warmtepomp nu al is is ons verbruik niet veel meer geworden. Het enige wat er eigenlijk bij is gekomen is de elektrische auto.

De enige nieuwe aansluiting die wij nodig hadden was voor het oplaadpunt van de auto, voor de rest zijn alle aansluitingen hetzelfde gebleven wat dat betreft.

0
117 Bluth

@112 Ik heb even globaal gekeken naar het kostenplaatje waar het artikel het over heeft van de woning aan de Kievitstraat 71 in Ermelo. Dat is een gemiddelde tussenwoning uit de 70-er jaren, puntdak. Eerste woning van Ermelo die van het gas af is.
Combinatie warmtepomp en IR panelen 8700 euro.
Het is dus geen volledige warmtepomp want dan zou het duurder uitvallen!
Daar moeten nog de kosten bij komen voor dak-vloer-muur in dit geval van dit huis extra isolerende glas/kozijnen en natuurlijk de 29 stuks zonnepanelen wat een behoorlijk aantal is!
Daarbovenop komt nog de kookplaat +installatie in de keuken en de meterkast? om gasloos te kunnen koken. Ben ik nog iets vergeten? Graag dan een aanvulling hierop!

Al met al een flinke kostenpost voor een gemiddelde tussenwoning!

Zelf woon ik in een geschakelde tussenwoning 70-er jaren met plat dak, met veel glas en het grootste deel van de woning bestaat uit buitenmuur dus veel kosten aan isloatie. Al met al een flinke investering als ik van het gas af wil!

0
118 Nieuwsgierig

Wijk in de kou door falend warmtepompsysteem:
https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/wijk-in-de-kou-door-falend-warmtepompsysteem/

De warmtepomp: niet iedereen is er blij mee:

Teleurstelling
Volgen een enquête van Radar is maar liefst 20 procent van de mensen met een warmtepomp hier ontevreden over. Van degenen die niet tevreden zijn, geeft 20 procent aan dat het huis niet warm genoeg wordt en 17 procent beklaagt zich over de energierekening die omhoog is gegaan, terwijl een warmtepomp juist kostenbesparend zou moeten werken. Er zijn een aantal factoren die mee kunnen spelen in deze teleurstelling. Zo kan het zijn dat de woning niet goed geïsoleerd is, terwijl dit wel een vereiste is voor een goede werking van de warmtepomp. Zo woont 31,6 procent van degenen die hun beklag doet over de kou in oude woningen. Daarnaast heeft 37 procent dubbel glas, terwijl alleen HR++ of triple-glas de werking van de warmtepomp kan ondersteunen. Toch is slechte isolatie niet het enige probleem. Toch 10 procent van degenen die het koud hebben, wonen in een nieuwbouwhuis met goede isolatie.

Een warmtepomp zal minder warmte genereren dan een gasgestookte kachel. Daarom is een warmtepomp niet geschikt voor alle verwarmingssystemen. Er is namelijk een groter oppervlak nodig dat verwarmend kan werken. Zo is een vloerverwarming ideaal.

Vloerverwarming aanleggen in sommige huizen, ook een flinke kostenpost naast de isolatie van de vloer!
Ook nog een opvallend stukje tekst uit het artikel van beneden: Daarnaast heeft 37 procent dubbel glas, terwijl alleen HR++ of triple-glas de werking van de warmtepomp kan ondersteunen!

Bron: https://www.contactnoord.nl/nieuws/algemeen/255333/de-warmtepomp-niet-iedereen-is-er-blij-mee

0
119 Nieuwsgierig

@101 Typische Linkse reactie. Het gaat namelijk niet alleen om de warmtepomp. Een warmtepomp functioneert pas goed als je hele huis energielevel A heeft.
Dus je hele huis voorzien van dubbelglas en voldoende isolatie kost dus meer dan alleen een warmtepomp.

Maar dit zie je vaker bij Linkse mensen, niet verder kijken dan je neus lang is.
Alle auto's elektrisch en thuis elektrisch koken, maar niet denken aan de mega logistieke problemen die dit met zich meebrengt.

0
120 Snuggles

@119 Precies. Laat daarom eerst maar onze Linkse klimaatschreeuwers hun huis verbouwen.
In de winter mogen ze zich gezellig bij mij en de open haard komen opwarmen onder het genot van een bier of wijntje.

0
121 Snuggles

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Defcte burger
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

@1 Dat is een nog hufterige opmerking dan die van Johan Derksen....

7 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bob Sleebaan
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@15 Bedoel je al die vergrijsde Europeanen? Die zijn er over 20 jaar niet meer. Heb je al die jonge mannen gezien in Ter Apel?...

9 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Wat een enorme LUL is deze linkse activist Frank van der Linde. . . ....

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Ronin
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Die ken ik, da's die jongen uit Friesland waarvan die Johan Derksen vond dat hij geen echte Fries is....

16 minuten geleden geplaatst door Ronin

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@47 Respect voor jou. Ik kan me wel iets voorstellen bij de heimwee die mensen hebben. Als je door ellendige omstandigheden wordt gedwongen je ...

23 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@3 Ach wat triest weer, die reactie van je. Daar heb je vast lang over nagedacht....

28 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
De Grote Werken van Mark Rutte - Joop - BNNVARA

Afzijken achteraf echt links...

29 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

De vraag is of we de problemen die importeren ook weer kunnen exporteren???...

30 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@11 Haha, er zijn 560 miljoen christenen en 50 miljoen moslims in Europa. Wat een domme opmerking....

30 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Nicks R. Van
Nederland in top drie van welvarendste landen in Europa

Blijkbaar kloppen de criteria niet want er heerst hier nog veel armoede. ...

39 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Female Porn WrestlersHd Feet PornMom Cucks SonA.i. PornQuadrinho Porn GayShemale Escorts HoustonDamadIndian Brother And Sister Sex VideoHardcoe SexLois Griffian PornR/overwatchpornTiktok NuddCandaulisme.frPlatboy PlusAlice MatosChastity Lynn PornhubMilf XPornhd8 KAmerican Actress Sex VideoRedttubeKarma Sutra Vids18 And AbousedHidden Camera Hand JobNaked Yoga GirlXb NxxSneesnaw PornNudohubDeepfake Po RnPorny AnimeVideo De Sexo Amador GratisTranny CreampieStormy Dsniels NudeMotion BroTamil MasturbationBigg BobbsShitters Full GifRedheadteen PornBbw Face Sitting PornNet Girl PornMercerdes CarreraBatman HentaiBeutal AnalFlem SemiBaronstrapGay Porn With BrothersReal Sexy Video HdPornstars Of The 2000'sPorn OrgaPorna LezCoedcherry CimPocket PussyHot Babes In NudeYoung CreampiedSimpsonsxxxNude Brideسكس في المطبخChitrangada Singh HotContact Sex VideoAnal DestrucyionFutanari CbtMallu Kerala SexPlay With JennKylie Rocket BlowbangForced PronJennie NudeBleach HentiaHot Girl Sleeping中国 AvErodate PlBoku No Pico HentaiOmegle SexBbc Asian AnalGoldendoll PornSoft Core Porn MoviesBackroom Casting Couch ChloeJenna CloveMikailadancer NakedAarti XxxBig Bbw PornLesbian Porn For The First TimeMom Ki Gand MariIndian Hot Bhabi ComHotmom SexPlugtalk OrgyArabic PornosEllq HughesDoria Baird NudeNigrosexAvn SexGynocologist PornCelebrity Nude LeaksApan Bhojpuri Full MovieTuktukpatrol PornInfluenceuses NudeEyes Wide Shut PartySudharani SexMom Tube XxxBlack AuntysexEcchi NudeFucking DogCumming On TitsHamster XxxxStormi Maya OnlyfansXvideos TamilBdsm PlayCeleb FalesJustin Conrad PornGay Men ComCurvymama150Taylor Breesey NudeRobberpornIncesttubesXxx SeemaFreepornoDaddypornCute Girl XnxxThelexihearrt PornNew Xxx Full Hd VideosCum On Feet CompilationAdultsearch QueensFree Porn NxxxResmi R Nair Hot VideosDoctor Sex Doctor SexMalayalam Bf MalayalamGqy PornVrazzersMilfassfuckAlix LovellPamela Anderson Porn VideoIndian Fukking VideosKeez MuviesBlac Chyna LeakedLeanne DeckerIndian Xxx Video ComAi Porn VideoPeek VidsLyrics For Talk Dirty To MeTasteofskye NudesVideo Xxx EspañolesIndianxnxxsexGen Z PornHomemade Wife Sharing VideosGranny Ai PornWww Japan Xxx ComNaughty America Hot VideosPenny Barber NudeDaddy And Daughter TabooSouth Indian Porn StarsChatyrbqteKushinahentai