WNL

Van Doorn tegen moskeescholen: laat lesmateriaal niet aan overheid zien

Van Doorn

Oud-PVV’er Arnoud van Doorn roept moskeescholen op niet mee te werken als de overheid inzicht wil krijgen in hun lesprogramma. Dat schrijft de voorman van de Haagse Partij voor de Eenheid in een bericht op Facebook.

Begin deze week bleek uit een gezamenlijk onderzoek van Nieuwsuur en NRC dat kinderen op tientallen radicaal-islamitische moskeescholen in Nederland salafistische denkbeelden voorgeschoteld krijgen.

Zij horen onder meer dat afstand genomen moet worden van homoseksualiteit en dat niet-moslims de doodstraf verdienen. Regeringspartijen willen daarom dat de onderwijsinspectie de mogelijkheid krijgt om deze scholen te onderzoeken en eventueel in te grijpen.

LEES OOK: CDA: ‘Onderwijsinspectie moet ingrijpen bij salafistische moskeescholen’

Van Doorn verwacht dat instanties op landelijk of gemeentelijk niveau naar aanleiding van de berichtgeving aan moskeescholen zullen vragen hun lesmateriaal te laten zien. “Werk hier niet aan mee”, roept de Haagse politicus op.

Van Doorn: ‘Ken je rechten’

Volgens Van Doorn kan de overheid juridisch niets beginnen tegen dit soort islamitische weekendscholen, omdat deze lessen buiten het normale onderwijs vallen. Als deze scholen wel inzicht geven in hun lesprogramma, leveren zij volgens Van Doorn hun vrijheden en rechten in.

“Organisaties zijn ook niet verplicht om controle of toezicht door bijvoorbeeld de gemeente toe te staan. Wijs deze mensen vriendelijk doch beslist de deur. Ken je rechten en toon ruggengraat, aan slappe knieën hebben we niets.”

LEES OOK: PvdA en VVD willen grondwetsartikel over religieuze scholen aanpassen

Door: Redactie

Exit mobile version