RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Advies voor Onana: 'Hou op met dat eeuwige tijdrekken'

Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

André Onana stond zondagmiddag uitstekend te keepen tijdens de wedstrijd tussen PSV en Ajax. Met een knappe redding op een vrije trap van uitblinker Mohamed Ihattaren voorkwam hij een zeker tegendoelpunt. "Ik weet dat het vanaf die plek toch moeilijk is om tegen me te scoren."

Dat zegt de doelman in gesprek met De Telegraaf. "Als ik goed sta gepositioneerd en de bal zie vertrekken, dan is die normaal gesproken voor mij. Ik ben een man vol zelfvertrouwen. Ik houd van de uitdaging en de verantwoordelijkheid."

Onana
Lees ook:
Onana weet het zeker: 'We krijgen het publiek in Eindhoven stil'

Ook John Rep, rapporteur voor het Voetballer van het Jaar-klassement, is vol lof over de doelman van Ajax. "Die jongen doet het echt uitstekend. Hij is atletisch en heeft geweldige reflexen." 

Maar Rep heeft niet alleen maar goede woorden over voor Onana. Er is ook een puntje van kritiek. "Hij moet echt ophouden met dat eeuwige tijdrekken. Dat heeft Ajax vorig seizoen de finale van de Champions League gekost. Bij een voorsprong heeft hij er nog steeds een handje van om erg lang te doen over zijn spelhervattingen. Dat is vervelend en daar moet hij mee stoppen."

 

PSV
Lees ook:
PSV en Ajax spelen gelijk (1-1) in Eindhoven