Duitse journalisten gaan aan boord van de Airbus A340 van de luchtmacht die vanmiddag naar new York vertrok met bondskanselier Merkel en minister van Economische Samenwerking en Ontwikkeling Gerd Müller.
Volledig scherm
Duitse journalisten gaan aan boord van de Airbus A340 van de luchtmacht die vanmiddag naar new York vertrok met bondskanselier Merkel en minister van Economische Samenwerking en Ontwikkeling Gerd Müller. © EPA

Ophef in Duitsland: vijf kabinetsleden in vier vliegtuigen naar oostkust VS

Ecologisch onzinnig en verspilling van belastinggeld. Duitse politici en media hebben geen goed woord over voor het reisgedrag van bondskanselier Merkel en een paar van haar ministers. Enkele dagen na de goedkeuring van het Klimaatpakket vliegen ze doodleuk in drie toestellen van de luchtmacht naar de Amerikaanse oostkust. Alleen de minister van Milieu, die al in New York is, nam een lijnvlucht.

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Een dag na de ‘ongeëvenaarde wraak’ van Iran proberen Israëli's het normale leven weer op te pakken
    PREMIUM

    Een dag na de ‘ongeëven­aar­de wraak’ van Iran proberen Israëli's het normale leven weer op te pakken

    In Israël werd al twee weken gewacht op een Iraanse reactie na de aanval in Damascus waar een hooggeplaatste Iraanse generaal werd gedood. In de nacht van zaterdag op zondag kwam de ‘ongeëvenaarde’ Iraanse wraak: 330 drones en raketten. Israëliërs zaten voor de televisie gekluisterd en renden in de vroege uurtjes van de nacht naar de schuilkelders. Hoe voelden ze zich? ,,Hoezeer ik ook geloof in ons leger, ik bleef toch denken: ‘Wat als het ze niet lukt?’’’