RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
GP

Vettel wint in Singapore, Verstappen op het podium

Max Verstappen viert zijn derde plek. Beeld © Getty Images

Sebastian Vettel heeft zondag voor de vijfde keer in zijn carrière de Grand Prix van Singapore op zijn naam weten te schrijven. De Duitser kwam dankzij een goede pitstop aan de leiding te liggen, waarna hij overtuigend naar zijn eerste Formule 1-zege in ruim een jaar tijd wist te rijden.

Voor de derde Grand Prix op rij was het Charles Leclerc die de race met zijn Ferrari van pole-position mocht aanvangen. Na een goede start hield de Monegask de leiding vast op het Marina Bay Circuit, terwijl daarachter ook de posities van Hamilton, Vettel en Verstappen ongewijzigd bleven.

Vettel profiteert van vroege pitstop

Leclerc drukte vooraan uit strategisch oogpunt het tempo, maar het was uiteindelijk zijn eigen teamgenoot die er de vruchten van wist te plukken. Vettel dook als eerste van de mannen vooraan de pits in voor zijn bandenwissel, waarna hij op verse banden zo'n snel rondje reed dat Leclerc een ronde later achter zijn teamgenoot terug de baan op kwam nadat hij zijn bandenwissel had gemaakt. Ook Max Verstappen wist te profiteren van een betere strategie, wat hij vooral te danken had aan een strategische misser van Mercedes. Hamilton en Bottas maakten pas laat hun eerste pitstop, waardoor beide rijders zakten in de rangorde en Verstappen achter de beide Ferrari’s op podiumkoers kwam te liggen.

Na zijn pitstop knokte Vettel zich door het verkeer snel een weg naar voren, waarmee de Duitser een gaatje wist te slaan naar Leclerc en Verstappen. De Duitser moest zijn voorsprong echter weer inleveren nadat een aanvaring tussen George Russell en Romain Grosjean voor de eerste Safety Car-fase van de wedstrijd had gezorgd. Leclerc deed tijdens de neutralisatie zijn beklag over het feit dat hij de leiding had verloren aan zijn teamgenoot en zinde op revanche, maar het was Vettel die de beste herstart had en ook na de Safety Car de leiding vasthield.

Eerste Vettel-zege in ruim een jaar tijd

Kort na de eerste neutralisatie zorgden een uitvalbeurt van Sergio Perez en een crash tussen Kimi Raikkonen en Daniil Kvyat voor twee nieuwe Safety Car-situaties. Bij elke herstart was het echter Vettel die telkens als beste weg kwam en meteen weer een gaatje wist te slaan naar Leclerc. Daardoor kon de Duitser overtuigend naar de overwinning rijden in Singapore, wat hem zijn eerste F1-zege opleverde sinds de Grand Prix van België ruim een jaar geleden. Charles Leclerc bekroonde de derde Ferrari-zege op rij met een tweede plek, maar de Monegask baalde vooral dat hij de race niet had weten te winnen.

Verstappen naar het podium

Max Verstappen mocht in Singapore net als een jaar geleden naar het podium. De Nederlander was niet opgewassen tegen de beide Ferrari’s, maar wist in de slotronden wel knap de Mercedes van Lewis Hamilton achter zich te houden. Hamilton moest daardoor genoegen nemen met de vierde plek, voor de tweede Mercedes van Valtteri Bottas en Alexander Albon in de Red Bull.

Achter de drie topteams was Lando Norris in een vrij onzichtbare race met zijn McLaren best of the rest op een zevende plek. Pierre Gasly knokte zich met de Toro Rosso naar een achtste plek. Nico Hülkenberg eindigde de race als negende, ondanks het feit dat de Duitser na een aanvaring met Carlos Sainz in de openingsronde al meteen de pits had moeten opzoeken. Antonio Giovinazzi - die vanwege een late pitstop een aantal ronden aan de leiding reed - pakte met een tiende plek het laatste WK-punt.

F1-kampioenschap gaat verder in Sotsji

De Formule 1-coureurs hebben weinig tijd om te herstellen van de loodzware race in Singapore. Over een week staat in het Russische Sotsji alweer de volgende race op de F1-kalender.

Uitslag Grand Prix van Singapore
Pos. Coureur Nat. Team Verschil
1. Sebastian Vettel DUI Ferrari 61 Ronden
2. Charles Leclerc MON Ferrari + 2.641s
3. Max Verstappen NED Red Bull-Honda + 3.821s
4. Lewis Hamilton GBR Mercedes + 4.608s
5. Valtteri Bottas FIN Mercedes + 6.119s
6. Alexander Albon THA Red Bull-Honda + 11.663s
7. Lando Norris GBR McLaren-Renault + 14.769s
8. Pierre Gasly FRA Toro Rosso-Honda + 15.547s
9. Nico Hülkenberg DUI Renault + 16.718s
10. Antonio Giovinazzi ITA Alfa Romeo-Ferrari + 17.855s
11. Romain Grosjean FRA Haas-Ferrari + 35.436s
12. Carlos Sainz SPA McLaren-Renault + 35.974s
13. Lance Stroll CAN Racing Point-Mercedes + 36.419s
14. Daniel Ricciardo AUS Renault + 37.660s
15. Daniil Kvyat RUS Toro Rosso-Honda + 38.178s
16. Robert Kubica POL Williams-Mercedes + 47.024s
17. Kevin Magnussen DEN Haas-Ferrari + 1:26.522s
- Kimi Raikkonen FIN Alfa Romeo-Ferrari DNF
- Sergio Perez MEX Racing Point-Mercedes DNF
- George Russell GBR Williams-mercedes DNF