door in holland in Politiek  ·  22 Reacties

  • 5
  • 777x gelezen
Reageer met een Emoji
1
10

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Je kunt huurders niet uitzetten tenzij je inderdaad tot illegale acties overgaat. Wat wel kan is verkopen in verhuurde staat. Als de huurder echter een schijntje betaalt (betreft in dit geval sociale huur) zal het niet veel opleveren.
Dit is wel weer een mogelijk voorbeeld van de onbetrouwbare overheid, spelregels veranderen tijdens het spel. Het is echter m.i. nog iets te vroeg om deze conclusie nu al te trekken. Ik heb de exacte uitwerking van de plannen nog niet gezien.
Ik kan me namelijk haast niet voorstellen dat de overheid verhuurders die in de sociale huur verhuren ook wil aanpakken. Hier is juist zoveel behoefte aan en ze dienen daarmee ook een maatschappelijke rol.

1
1 tr_b

@1 jij hebt wel heel veel vertrouwen in de overheid.

1
2 TheoTheo

@1 In Engeland zetten de particulieren verhuurders ook de sociale huurders het huis uit. Gewoon omdat ze veel meer kunnen ontvangen als ze het aan particulieren verhuren.

0
3 gaulette

@3 Ik ken de regels in Engeland niet maar in Nederland heb je huurbescherming. Die geldt zelfs als je de woning verkoopt, dan krijg je er een huurder bij met dezelfde bescherming.

1
4 tr_b

Overheid Nederland, notoir onbetrouwbaar.

0
5 Positivo

@2 nah, dat valt reuze mee question De sociale huur is echter al flink gereguleerd en de wooncorporaties worden met de nieuwe plannen verder ontzien en gesubsidieerd. Je kunt dan niet de particuliere sector, die hetzelfde biedt hard aanpakken. Maar we zullen zien.. volgens mij zouden de exacte plannen aan het einde van dit jaar bekend worden.

2
6 tr_b

@4
Je hebt gelijk met die huurbescherming. En net zoals jezelf al aangeeft kan je dan alleen maar illegale middelen gebruiken.
Nu de vraag wat een tot nog toe aardige sociale verhuurder gaat doen als die zo klem wordt gezet en afgestraft voor zijn/haar gedrag door niet meer te vragen dan een sociale huur.
In wezen is het wachten op de rechtszaken en de uitspraak van de Hoge Raad die de spaartaks al als diefstal heeft aangemerkt.
Wat hier dus ook het geval is.

1
7 in holland

@7 nog even de vraag. Het is op zich natuurlijk helder wat een verhuurder gaat doen die geen rendement meer vangt voor zijn investering en tijd die hij in verhuren steekt.
Een nette verhuurder zal beginnen met kosten verlagen (minder onderhoud) en maximale huurverhoging doorvoeren.
Als er dan nog steeds geen positief rendement is verkopen de boel en je verlies nemen. Vervolgens wordt de woning verkocht en waarschijnlijk opgekocht door een minder nette verhuurder. Hoe dan ook, de huurder is uiteindelijk ook de klos.

0
8 tr_b

als je op tijd aangeeft, kan je ze er uit gooien. anders failliet verklaren of andere constructie?

0
9 maarten1234

@4 In Engeland kan de verhuurder naar de rechter stappen als de huurder een achterstand van 2 maanden heeft, of als de huurder de woning niet goed onderhoudt. Ook kan men verhuren met een tijd van 1 jaar, met clausule dat de woning na 1 jaar opgezegd kan worden.

0
10 gaulette

@10

Het gaat in de meeste gevallen om huurders die er al jaren wonen en onder de huurbescherming vallen.
Verhuurders die zich voorbeeldig gedragen, en daar zijn er gelukkig nog heel veel van, worden gestraft.
Die willen hun huurders liever niet kwijt.
Maar als ze 150% belasting moeten betalen over een netto rendement van 2.500 per jaar blijkt het inderdaad een roverheid te zijn.
En ook hier zal de Hoge Raad korte metten mee maken.
Dat kan helaas nog jaren duren.
En net als die spaartaks die onrechtmatig werd bevonden, zal die uitspraak niet expliciet met terugwerkende kracht gaan plaatsvinden.
Oftewel.
U heeft dan wel jaren teveel betaald maar het is aan de overheid om al dan niet te compenseren voor die diefstal.

0
11 in holland

@11 https://www.berekenhet.nl/sparen-en-beleggen/voorstel-hervorming-box-3-2022.html

Geeft wel een goed inzicht. Stel je hebt nu 3 ton schuld maar geld geïnvesteerd in 2 woningen die samen 5 ton vertegenwoordigen ga je ongeveer 4000 Euro betalen per jaar.
Zit je in de sociale huur, wordt dat natuurlijk onrendabel en zit je in de vrije sector moeten de huren 4000/12/2 per maand omhoog (166 Euro)

0
12 tr_b

Is de boosheid van Klaas Knot en de politiek op Draghi schijn? ECB, Nederlandsche Bank , Ministerie van Financiën en de politiek lijken een pact te hebben: hun beleid grijpt prachtig in elkaar en dient een belang van Den Haag: de netto-belastingbetaler knevelen en binnen de landsgrenzen houden.

Het pact ziet er als volgt uit:
1. De ECB houdt de rente laag en de inflatie hoog. Huishoudens lopen zo miljarden aan rente-inkomsten mis; kunnen voor hetzelfde geld veel minder huis kopen (oftewel: na aankoop van een huis houden ze een lager besteedbaar inkomen over); stijgen de huren in navolging van de prijzen voor koopwoningen; en worden de pensioenen eveneens voor miljarden per jaar uitgehold.

2. DNB rekent met een lage rekenrente waardoor pensioenpremies omhoog gaan ten laste van het vrij besteedbaar inkomen; pensioenen niet worden geindexeerd voor inflatie; of zelfs worden gekort. Zo blijven miljarden op jaarbasis in de pensioenkassen. Die miljarden zijn tijdens een financiele crisis inzetbaar om de ECB vrij te kopen door bijstortingen. Zo kunnen Nederlandse politici daarmee mooie baantjes kopen.

3. Financien heft over het particuliere vermogen van Nederlandse belastingplichtigen een veel te hoge belasting in box3. Box3 is een inkomstenbelasting. De productiviteit en de rendementen uit de economie zijn sinds 2000 stelselmatig gedaald. De inkomsten uit vermogen liggen daarom structureel lager. Dus zou de box3-heffing per belastingplichtige evenredig moeten dalen. . Financiën en de politici behandelen box3 echter ‘’ budgettair’’. Eerst zijn middels onderzoeksfraude (Belastingplan 2016) irreëel hoge forfaits vastgesteld. Zo heeft de politiek zijn verdiensten uit de heffing verhoogd. Die zijn gemaakt tot standaard budget en dat budget moet nu als verworven recht elk jaar worden gehaald. Fraus legis: wetsmisbruik. Zo heet dat. En abusio potestatis : machtsmisbruik.

Het pact bestaat erin dat de particuliere vermogens van de Nederlanders cumulatief worden uitgehold en ingeperkt. De ECB kan zo 100-den miljarden overhevelen naar zuidelijke landen.
DNB zorgt ervoor dat mensen afhankelijk blijven van pensioenen. Zodra iemand overlijdt, stopt de pensioenuitkering. Het ingelegde vermogen vererft immers niet, maar blijft in kas.
Via box3 rekenen Financien en de politieke partijen af met het resterende spaargeld. Zo beperken de politici de mogelijkheid dat Nederlanders geld genoeg hebben om te verhuizen naar het buitenland. De betere netto belastingbetalers en hun bestedingen blijven zo binnen de landsgrenzen. Verliezen op migratie en andere mislukte overheidsprojecten blijven als bestuurlijke privileges in stand.

Met betrekking tot beleggingen in 2e huisjes haalt Financiën na 2022 een lucratieve truc uit. Vele Nederlanders hebben een tweede huis of vakantiehuisje aangeschaft , ter verhuur of eigen gebruik. Omdat ze voor die 2e woning in box3 geen hypotheekaftrek of Nationale Hypotheek Garantie genieten, rekenen de banken een hogere rente voor 2e hypotheken. Meer risico voor de bank = hogere rente.
Financien doet voor de verrekening van de rente na 2022 echter net alsof het hypotheekleningen in box1 zijn met NHG. Men staat een veel lagere aftrek voor betaalde rente toe.
Zo'n truc , het omzetten van het een in iets anders wat het niet is, heet "arbitrage". Om mensen meer belasting te laten betalen dan ze verschuldigd zijn.
Doen belastingplichtigen zoiets dan roepen de Fiscus en de politici ‘’Schijnconstructie’’ en slepen hen voor de rechter.
Nu maken staatssecretaris Snel, minister Hoekstra, Rutte 3 , de regeringspartijen, PvdA en GL en de ambtenaren op Financien zich schuldig aan precies zo’n listige schijnconstructie. Bewust handelen tegen de geest van de wet.

Waarschuw ik voorts bezitters van 2e huisjes nog (net als 4 dagen geleden) dat zij hun trots bezit van het gas zullen moeten halen. Net zoals de eigenwoning. Dat stapelt de politiek bovenop de lastenverzwaring in box3.
Weest U financieel o Uw hoede. De cultuur op Financiën en van de politici is niet te goeder trouw.

1
13 duurendaal

@13 Waarschuw ik voorts bezitters van 2e huisjes nog (net als 4 dagen geleden) dat zij hun trots bezit van het gas zullen moeten halen.

Ik haal niks van het gas.

0
14 in holland

@3 Onmogelijk om een huurder eruit te zetten zolang 'ie gewoon betaalt en geen plantjea heeft.

1
15 Wild Rover

@15
Dat wordt dus in 2022 een wildgroei aan ontruimingsbureaus met namen zoals "binnen zonder kloppen"

0
16 in holland

@16 Eigenlijk zou de sociale huur niet zo zwaar belast mogen worden. Vrije sector kan deze extra aanslag zonder problemen doorbelasten. In de sociale huur kan dat niet (en moet je ook niet willen) en dan is het inderdaad een soort onteigenen.
Het eigen falende beleid wordt op kleine verhuurder verhaald.
https://www.vastgoedbelang.nl/nieuws/reactie-vastgoed-belang-op-prinsjesdag/
Hopelijk komen ze hier op terug. Je kunt niet van de een op de andere dag mensen duizenden Euro's extra's laten betalen. We leven niet in Venezuela.

0
17 tr_b

@17
Duidelijk verhaal,

Je kan niet de belastingdruk verdrievoudigen, de huurinkomsten kunstmatig drukken, niets regelen in het Klimaatakkoord voor kleine beleggers en dan verwachten dat zij de duurzaamheidsambities waar kunnen maken. Het houdt ergens op.’

0
18 in holland

Airbnb is veel lucratiever.

0
19 de gezonde roker

@6
De sociale huur is helemaal niet ontzien. Ze ontvangen geen subsidie. Huizen worden gebouwd door kredietgarantie en belastingvoordeel (weet niet of dat laatste nog zo is). Woningcorporaties betalen verhuurdersheffing. Alle corporaties samen betalen 1,7 miljard euro aan het rijk, wat de komende jaren oploopt tot 2 miljard. De nieuwe coalitie wil 100 miljoen korting geven op de verhuurdersheffing in ruil voor isolatie van woningen. In feite is dit dus geen korting, maar een beperking van de stijging.

Hierdoor hebben corporaties jarenlang huurhuizen verkocht en is er ook niet meer bijgebouwd. Druk op de koopmarkt en verdere huurmarkt ook weer groter.

0
20 hopefully

Middeninkomens zijn zwaar de klos met de huurplannen van het kabinet. Vogelvrij in de vrije sector. Lees Follow the Money maar eens van vandaag. Vallen vaak tussen wal en schip. Sociale huur moet in deze verziekte markt voor een hele grote groep beschikbaar zijn.

0
21 hopefully

@20 Helemaal mee eens hoor, wooncorporaties zijn ook aangepakt. De wooncorporaties zijn echter wel bedrijven die functioneren als verlengstuk van de staat. Een wooncoporatie hoeft in feite niet eens winst te maken, zijn veel grotere organisaties en kunnen efficiënter werken (eigen technische dienst).
Het kabinet probeert de boekhouding nu op orde te krijgen en aangezien geld niet meer in dezelfde mate belast kan worden gaan ze een loket verder. Kleine verhuurder met sociale huurwoning moet aan de loodgieter gewoon de volle mep betalen en woningen zijn vaak wat ouder dus moet regelmatig wat gebeuren. Je kunt er jaren tussen hebben dat de woning (in sociale huur) vanwege groot onderhoud meer kost dan oplevert. In dit segment is het geen vetpot.

Kortom, overheid onbetrouwbaar en gebruikt allerlei lapmiddelen om het huishoudboekje 'zogenaamd' weer op orde te krijgen en te fiksen.
Het is niet gefikst het rammelt aan alle kanten en uiteindelijk komen de kosten of ellende bij de huurders terecht.

0
22 tr_b

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rooibos
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=3XcKN0XbCbU...

3 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

@2 Van de "onafhankelijke nieuwsgaring", ofwel de Kremlinkoerier. ...

4 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Rooibos
Muziekdraadje

Donna Summer "State of Independence" (1982)https://www.youtube.com/watch?v=cPlNrP9B2Zs...

4 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Pas op jij....

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@56 Nou nou wat zijn we weer grof. Heb je weer hoofdpijn ?...

6 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@18 Het is noodzakelijk om strijdende partijen aan te spreken als zij het oorlogsrecht overtreden. Hamas overtreedt het oorlogsrecht maar dat is...

33 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

De fascist Baudet word gewoon regelrecht betaald door de oorlogsmisdadiger en dictator Poetin Oppakken voor landverraad dat gore zwijn...

43 minuten geleden geplaatst door Rinze

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Nee. Ik ben daar nooit aan afgestudeerd. Jij?Maar dit is ook een uitzonderlijke situatie.Israël heeft ook niet te maken met een agre...

44 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Pleuris tuig. ...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

Zwakzinnige klootzak. Jammer dat hij niet ter plekke afgerost werd. ...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Lesbian Porn StripperPhim Sexs MyAltra Hd PornJavhd.Elizabeth Daily NudeHot Xx HindiHow To Cum Multiple TimesBgg SexMom.son XxxVica Ts PornLindsey Pelas ToplessAmateur Lesbians TribHorse SquirtBig TiitiesEnglish Aunty Sex VideoGroup Sex XnxxJailyn Ojeda LeaksDesi Girl Sex MovieOne Piece Swimsuit PornNifty.ogrIn Her Mail Slot Ella HughesWww Bhabi Sex VideoKhloe CameltoeCharly Summer ShoplyfterChloe FosterpornBig Tits Of MomBlackpornxxxPorngames For AdultsHuge Tits MilfAaron Brink PornHttps //rarbg AlternativeEmely Willis PornMadison Beer BoobiesXxx Hd Hd VideoTamil Village Aunty Sex Video DownloadFairy HentiaChlsea Handler NudeLeila Lewis PornSima PariOld Man Young Lady SexXxx Veido ComLisa Ann BangbrosR18.coomCuckold Porn AmateurAcompanhantes SexualNude GirlsXnxx LesbansKhalsa College Amritsar ResultTamil Actor XxxHot Sexy CuteJapanese Milf UncensoredPure Kitty PornTeen Pussy SquirtingPorn DasiGum 4k ComHindi Anal Sex VideoXxx MaasageTik Tok PornerSo Cinquentinha DfQueen_egirl27Family Giy XxxWithout PantiesMarija Meglaj NudeMinecraftsexDownload Free Porn For FreeBest Hentia WebsitesLady Dimitrescu NudeEmiley Blunt NudeXxx2018Poonam Kaur SexBar Dancer PornIndian Masala Clips NetRiding For CreampieKiwvr-562Asian Virtual Reality PornFrenulum BjSheeva Mk PornCassidy Freeman NudeHindi Actor XxxAneorexic PornKamasutra Position VideoBanglasex VedioMms Leak PornXxx Video 2gBukkake RedditVporno TvCmnmSara Lyn ChaconBokep BaraGranny Panty HoseBerzzers Xxx VideoTamil Sex LiveBrst Blow Job EverSex StandingRoxiesinnerBlack Mom Xxx VideoTranny Sex VideosGlory Holes EbonyLauren Phollips PornKerala MilfSunny Leone New Sexy FilmPonografia GayPornos IndianaPorntIndian Family Xxx VideosKatrina Law NakedGlory Hole CideosMoti SexXxx Hindi Porn HdSexing SisterReallifecam VidsPhotos Pornographiques GratuitsGay Porn StaightXxx AdivasiPorn Without BlowjobHot Porn BbwAzusa Nagasawa Jav TorrentBharti JhaCharli Phoenix-soloPorndishRevebebe Free FrJogos PorneDragon Ball HentaiLexivixi NudeTelugu Xxxx VideosAmerican Sex Video BpTherealdelilah NudeSister NakedSapphire 38lDayana VendittaReal Leaked NudesPorn Mexican FreeChat Video SexYugioh HentaiX VediousXvideos Hd SexSex Japanes VideoTara Lynn FoxPornstars Hot NudeAva Nicks OnlyfansMiss Fortune HentaiSpankbang Mike AdrianoShemale Self FuckLeila Star PornOnline Free Porn GamesGay Porn With UncleKatie Holmes NakedMona Marley435mfc-246Men Sucking