RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Beste Zangers-cover Floor Jansen slaat in als een bom

Beeld © Beste Zangers 21-09-2019 AVROTROS

In de vijfde aflevering van Beste Zangers is het aan de benjamin van het gezelschap, Ruben Annink (21), om te worden toegezongen door de getalenteerde groep. Iedereen heeft een liedje in petto dat hem erg dierbaar is, maar het is Nightwish-zangeres Floor Jansen (38) die bij de singer-songwriter de gevoelige snaar weet te raken met een Engelstalige cover van zijn nummer: Van De Liefde Weet Ik Niets.

"Verbazingwekkend hoe goed jij bent"

De jongste telg van de groep schreef het intieme nummer over de scheiding van zijn ouders. Volgens Ruben, die de track samen produceerde met Glen Faria, kan het vanuit twee verschillende perspectieven worden benaderd: vanuit de vader en vanuit de zoon.

"Ouders die uit elkaar gaan is nooit leuk, ik heb dat niet meteen verwerkt, maar weggestopt. Ik heb het daar echt heel zwaar mee gehad. Sinds kort, eigenlijk sinds ik met mijn vriendin ben, heb ik het een plekje kunnen geven. Zij zit in hetzelfde schuitje", aldus de 21-jarige.

Rolf
Lees ook:
Rolf Sanchez bezorgt iedereen kippenvel met uithaal in Beste Zangers

De vertaling van het nummer, dat de titel About Love I Don't Know A Thing heeft gekregen, schreeft Floor samen met haar zusje.

Gedurende de song houdt bijna niemand het droog. De Engelse vertaling slaat bij Ruben in als een bom. Maar ook Henk Poort heeft het er moeilijk mee, want ook hij is een kind van gescheiden ouders.

Floor
Ook leuk:
Floor Jansen blaast iedereen omver bij Beste Zangers

Metal-zangeres Floor Jansen is dé grote sensatie van dit seizoen Beste Zangers. Op Twitter raken kijkers dan ook niet uitgepraat over haar indrukwekkende optredens. Eerder werd de 38-jarige zelfs al via social media geopperd als songfestivalkandidaat!

Bron: RTL Boulevard